Έναρξη του Φεστιβάλ Αθηνών 2016
3 Ιουνίου 2016
Κριτική της παράστασης “Η τέλεια γυναίκα”
4 Ιουνίου 2016
Προβολή όλων

Πρόσφυγες και ΜΚΟ στο Mixer Festival στο Βελιγράδι

Τι σημαίνει ακτιβισμός και ποια είναι τελικά τα όρια ανάμεσα στην φιλανθρωπία και τον ανθρωπισμό, αναρωτιέται η νεοσύστατη ομάδα Zlap, μέσα από την παράσταση «Notebooks of Crisis, Volume ΙΙ» που παρουσιάζεται 12 Ιουνίου στο Mixer Festival στο Βελιγράδι.

Η ομάδα που αποτελείται από τους Νίκο Σταθόπουλο, Ηλέκτρα Φραγκιαδάκη, Ραφίκα Σαουίς, Θωμά Γαλάτο, Κωσταντίνα Κρίγκου και Γεωργία Βλάχου, εξετάζει την προσφυγική κρίση μέσα από το πρίσμα των ανθρωπιστικών οργανώσεων και πρακτικών της Δύσης και όχι από την πλευρά του βιώματος των προσφύγων

Η πολιτική περφόρμανς «Notebooks of Crisis, Volume ΙΙ» που παρουσιάσθηκε στο Μπάγκειον και την Μπιενάλλε ( 29 Μαίου), είναι η συνέχεια και εξέλιξη της παράστασης «Ατρείδες: Τετράδια Κρίσης, Volume I», που παρουσιάστηκε τον χειμώνα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Η τελική εξέλιξη Volume III της πειραματικής περφόρμανς μαζί με 20 ασυνόδευτα ανήλικα προσφύγων θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο του 2016 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Η ομάδα συμμετέχει στην μια πλατφόρμα δημιουργικής έκφρασης και επικοινωνίας THEArTist Statement, όπου καλλιτέχνες και ακτιβιστές από όλο τον κόσμο εισάγουν θέματα, κάνουν προτάσεις και εργάζονται ως μια κοινότητα προσδοκώντας μια αλλαγή.

Η Επιστημονική Έρευνα για το «Notebooks of Crisis, Volume ΙΙ», έγινε από την Γεωργία Βλάχου. Ερμηνεύουν οι : Μάιρα Μηλολιδάκη, Εφη Μηνακούλη, Ντέμπορα Μάιλς.