Θερινά μαθήματα με τον Δημήτρη Λάλο
21 Μαΐου 2016
Ολοήμερο Θερινό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι αποκλειστικά για παιδιά (4-11 ετών)
25 Μαΐου 2016
Προβολή όλων

Ελληνικό έργο στο Royal Court Theatre!

Tο έργο του Ανδρέα Φλουράκη ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΜΑΖΙ, θα παιχτεί σε παγκόσμια πρώτη του στο Royal Court Theatre στις 9/6.

Να λοιπόν που η νεοελληνική δραματουργία, έχει τη δική της φωνή και πλέον ταξιδεύει εκτός συνόρων. Πολλοί συγγραφείς μας, βλέπουν τα έργα τους να ανεβαίνουν στις ευρωπαϊκές σκηνές και να κερδίζουν το κοινό και τους κριτικούς. Ένας από αυτούς και ο Ανδρέας Φλουράκης που αυτό το καλοκαίρι θα δει το νέο του έργο με τίτλο ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΜΑΖΙ στο Royal Court Theatre, στο Λονδίνο, στο πλαίσιο του φεστιβάλ On the move και σε συνεργασία με την πλατφόρμα LIFT. Το έργο αυτό θα παιχτεί για πρώτη φορά στο θρυλικό Royal Court, που θεωρείται «φυτώριο» νέων συγγραφέων.

Το Royal Court διαθέτει ένα ολόκληρο τμήμα που μελετάει καινούργια έργα και έχει ως βασικό σκοπό την ανάδειξη νέων δραματουργών. Πολλοί διάσημοι συγγραφείς ξεκίνησαν την καριέρα τους από το Royal Court , όπως η Caryl Churchill, ο Terry Johnson και ο David Hare, h Sarah Kane, o Anthony Neilson, o Martin McDonagh και ο Mark Ravenhill.

Παράλληλα ο οργανισμός αυτός, αναζητάει συγγραφείς από όλο τον κόσμο, που με τα έργα τους εκφράζουν τις αγωνίες της σύγχρονης κοινωνίας κι έχουν να προτείνουν κάτι διαφορετικό. Η διαδικασία της επιλογή των έργων στο Royal Court είναι περίπλοκη και πολύ αυστηρή, γι’ αυτό είναι σημαντικό που ο Έλληνας δημιουργός κατάφερε να προκριθεί.

Το Τρίτο Κουδούνι θα βρίσκεται στο Λονδίνο για να καλύψει την παράσταση “Τα πράγματα που παίρνεις μαζί”, στην πρεμιέρα του στο Royal Court Theatre.