Ο Ελληνο-Ιρανός Βασίλης Κουκαλάνι, απέσπασε Ειδική Μνεία στο 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
16 Νοεμβρίου 2016
H ΕΥΣΤΑΘΙΑ στο «Σπίτι του Ηθοποιού»
18 Νοεμβρίου 2016
Προβολή όλων

Στα Σκοτεινά στο Cartel.. Συνέντευξη με τον ηθοποιό Θανάση Ισιδώρου

Ο Θανάσης Ισιδώρου, είναι ένας νέος, ανερχόμενος ηθοποιός. Απόφοιτος της δραματικής σχολής Πράξη 7, έχει στο ενεργητικό του συμμετοχές σε παραστάσεις όπως ο “Φον Δημητράκης” σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη, και “Εκκλησιάζουσες” σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου. Αυτήν την περίοδο τον συναντάμε στην παράσταση “Ο Αλή Μπαμπάς και η μια κλέφτρα” στο θέατρο Σταθμός σε σκηνοθεσία Ευάγγελου Κουφάκου, ενώ σύντομα θα τον απολαύσουμε στην παράσταση Στα σκοτεινά making movies σε σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά, και στην παράσταση “ΝΙΝΑ” σε σκηνοθεσία Νίκου Πασχίδη.

Ο Θανάσης Ισιδώρου σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Τρίτο Κουδούνι και στην Μαριαλένα Δογγούρη.

ΜΔ: Σε βλέπουμε στην παράσταση “Ο Αλή Μπαμπάς και η μια κλέφτρα” στο θέατρο Σταθμός. Πες μας λίγα λόγια για αυτήν την παράσταση.

Θανάσης: Ο Αλή Μπαμπά είναι ο εγγονός του γνωστού Αλή Μπαμπά, είναι ο Αλή Μπαμπά ο νεότερος, ο οποίος είναι ένα παιδί κανονικό. Μια μέρα σταματάει ο κόσμος να του μιλάει, οπότε αρχίζει να γίνεται εκδικητικός. Ο κόσμος δεν του μιλάει γιατί έχει στο κεφάλι του ένα ψύλλο. Έτσι, στήνει μια κομπίνα. Βρίσκει μια δεκάρα και τους πείθει όλους πως είναι του παππού του και πως αυτή η δεκάρα είναι μαγική και θα τιμωρήσει όσους δεν τον υπακούνε. Με αυτό το τρόπο γίνεται βασιλιάς και εξορίζει από το βασίλειό του όποιον δεν του αρέσει, μέχρι που τελικά μένει ολομόναχος και πάει να τους βρει. Στον δρόμο του συναντάει διάφορα, με κυριότερη την κλέφτρα. Μέχρι εκεί μπορώ να πω!

ΜΔ: Τα παιδάκια πως αντιδρούν στην ιστορία;

Θανάσης: Τέλεια! Τα παιδάκια συμμετέχουν. Βοηθάνε στα διαδραστικά σημεία, και αν δεν βοηθάνε από μόνα τους, τα κάνουμε εμείς και βοηθάνε!
alibabas
ΜΔ: Είναι η πρώτη φορά που κάνεις παιδική παράσταση. Πως σου φαίνεται η εμπειρία;

Θανάσης: Μια χαρά και επειδή είναι και λίγο απελευθερωμένο από την καλλιτεχνική νοοτροπία του καθενός μας, βγαίνει πιο αβίαστα, και ίσως το αποτέλεσμα να είναι πιο άρτιο καλλιτεχνικά.

ΜΔ: Τι μηνύματα περνάει αυτή η παράσταση;

Θανάσης: Να σέβονται, να αγαπάνε και να συμπαθούν την διαφορετικότητα, να δέχονται στον χώρο τους ότι αντιπαθούν, να έχουν καλούς τρόπους και περνάει πολλά μηνύματα γενικά για την ωριμότητα ενός ανθρώπου.

ΜΔ: Σε τι ηλικίες απευθύνεται;

Θανάσης: Από 3 μέχρι 112. Στα 113 δεν μπαίνεις!

ΜΔ: Από τον Δεκέμβρη θα σε απολαύσουμε στα “Σκοτεινά maiking movies” στο Cartel. Η παράσταση πάει για τρίτη χρονιά, με διαφορετικό καστ. Πως πάνε τα πράγματα μέχρι τώρα;

Θανάσης: Μέχρι στιγμής με τον Θοδωρή Βουρνά πάνε όλα μια χαρά. Ούτε μονόλογο έχω ξαναδουλέψει επαγγελματικά στο θέατρο, και αυτό έχει έναν βαθμό δυσκολίας. Αλλά μέσα από τις πρόβες, και επειδή κάνουμε συνέχεια πρόοδο, δεν είναι πια τρομαχτικό. Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα δουλειά.

ΜΔ: Μπορείς να μας πεις κάποια στοιχεία για τους ήρωες που υποδύεσαι;

Θανάσης: Ο ένας μου ρόλος είναι ένας άνθρωπος που του αρέσει πολύ να λέει ιστορίες και μέχρι εκεί μπορώ να πω, και ο άλλος μου ρόλος είναι ένας πολύ τραυματισμένος νεαρός που του αρέσει να δίνει και να εισπράττει βία. Είναι ένας μαζοχιστής, αλλά όχι με την έννοια του φετίχ, αλλά με την έννοια της αρρώστιας.
skoteina
ΜΔ: Εσένα τι σου βγάζουν αυτοί οι ήρωες;

Θανάσης: Εμένα σαν Θανάση μου βγάζουν αυτό που διαβάζω στο κείμενο. Δηλαδή, προσπαθώ να τους διαβάσω σαν ανθρώπους καθημερινούς που υπάρχουν γύρω μας, αλλά δεν ξέρεις τι κάνουν εκεί που δεν βλέπεις.

ΜΔ: Αυτή η παράσταση έχει και μια πολύ ενδιαφέρουσα συνθήκη ότι είστε όλοι οι ηθοποιοί πάνω στην σκηνή και βιντεοσκοπείτε ο ένας τον άλλο. Πως σου φαίνεται που τοποθετείσαι στον ρόλο του σκηνοθέτη όταν τραβάς τα πλάνα των συναδέλφων σου;

Θανάσης: Εγώ γενικά δεν είχα ποτέ μεγάλη σχέση με τον κινηματογράφο. Τώρα που τραβάμε τα πλάνα και παίζουμε και για την κάμερα, είναι πολύ πιο ενδιαφέρον από ότι περίμενα. Σκέφτομαι δηλαδή πως θα φτιάξω τα πλάνα μου για την επόμενη πρόβα, και αυτό είναι και ωραίο και παράξενο.

ΜΔ: Είναι η πρώτη σου φορά σε μονόλογο. Είναι δύσκολο;

Θανάσης: Όχι, είναι διαφορετική διαδικασία.

ΜΔ: Είσαι όμως προστατευμένος από τους άλλους ηθοποιούς που είναι πάνω στην σκηνή.

Θανάσης: Ναι, αυτό είναι καλό και γενικά η συνθήκη όλη βοηθάει στο να μένει συγκεντρωμένη μια παράσταση.

ΜΔ: Τι διαφορετικό θα δούμε φέτος;

Θανάσης: Θα δούμε άντρες σε γυναικείους ρόλους. Επίσης όλοι οι ηθοποιοί είμαστε διαφορετικοί, οπότε ακόμα και οι ίδιοι μονόλογοι, θα λάβουν διαφορετική αντιμετώπιση και οπτική. Έχουμε δώσει ο καθένας δικές μας οπτικές, διαφορετικές από τις προηγούμενες.

ΜΔ: Είσαι πολύ νέος, αλλά έχεις συμμετάσχει σε μεγάλες παραγωγές.

Θανάσης: Εγώ στην δραματική σχολή ήμουν πολύ κακός μαθητής, οπότε η εμπειρία μου φεύγοντας από την σχολή να μπω κατευθείαν σε έναν μεγάλο θίασο ήταν καθαρτήριο. Σε μια εβδομάδα έφυγαν οι κακές συνήθειες και μπήκα σε σειρά. Ήμουν πολύ τυχερός. Δουλεύω τέσσερα χρόνια και παίζει να είμαι από τους πιο τυχερούς ηθοποιούς!

Η συνέντευξη έγινε στην καφετέρια Jimmy’s Hall, Ιπποκράτους 146.