Συνέντευξη με την Ευπραξία Κόντσα
19 Ιανουαρίου 2017
Συνέντευξη με την ηθοποιό Νατάσσα Νταιλιάνη
20 Ιανουαρίου 2017
Προβολή όλων

Βρεθήκαμε στην παράσταση “Βρώμικες ιστορίες”


Γράφει ο Γιώργος Γερανάκης

Το σατιρικό αυτό έργο με συγγραφέα τον Barrie Keeffe και σε σκηνοθεσία του Νίκου Δαφνή είναι ένας ευχάριστος τρόπος να περάσεις το βράδυ σου αν θες να γελάσεις με την ψυχή σου και να δεις μία άλλη πτυχή της ζωής που μπορεί να μην την βλέπεις αλλά υπάρχει γύρω σου. Το εκπληκτικό αυτό έργο μας δείχνει δύο είδη της καθημερινότητας, το ένα είναι αυτό της οικογένειας Σπράϊτλυ που βρίσκεται στον πάτο της κοινωνικής διαστρωμάτωσης και θα έκανε τα πάντα προκειμένου να επιβιώσει. Μέσα από την γιαγιά Σπράϊτλυ (Πελαγία Αγγελίδου), τον Μπίλ Σπράϊτλυ( Πέτρο Τσαπαλιάρη) και την Τζέσικα Σπράϊτλυ(Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου) βλέπουμε μία άλλη ζωή σαφώς χιουμοριστική αλλά πραγματική. Η άλλη κοινωνική τάξη που συναντάμε στο έργο είναι αυτή του εύπορου Οράτιου Κλώτον (Νίκος Δάφνης)όπου αντιπροσωπεύει την εξουσία, όμως όση δύναμη και να του δίνει η εξουσία δεν παύει να είναι ένας άνθρωπος με αδυναμίες. Βέβαια υπάρχουν και άλλοι χαρακτήρες που ολοκληρώνουν αυτήν την κομπανία και βοηθάνε στην εξέλιξη του έργου , όπως ο Φοξ Ρόουζντικ ( Γιώργος Γιαννακόπουλος) ο δαιμόνιος δημοσιογράφος, ο Ρόμπερτ και Τσάρλυ Ρόμπερτσον ( Νίκος Ντούπης), ο Αστυνομικός Ρόναλντ Σέγερς (Κώστας Κλάδης) και η ψυχολόγος Τζάνετ Κλώτον ( Ελένη Δαφνή) κόρη του Οράτιου Κλώτον.

Μέσα από την παράσταση φαίνεται η σαθρότητα της κοινωνίας που ζουν αυτοί οι άνθρωποι . Άνθρωποι που για να πάρουν εξουσία θα έκαναν τα πάντα, τους περιθωριακούς ανθρώπους που δεν έχουν καμία ελπίδα και αυτούς που ξέρουν πώς να επιβιώνουν. Όλα αυτά δοσμένα πάντα με χιουμοριστική διάθεση ,όμως αν κάτσεις και το σκεφτείς αυτή η κοινωνία μπορεί να φαίνεται μακρινή και ξένη αλλά μήπως είναι πιο κοντά από ότι νομίζουμε, μήπως και εμείς ζούμε σε αυτήν την κοινωνία;

Η μουσική επένδυση είναι ευφυέστατη, οι ηθοποιοί που παίζουν στο έργο έχουν δουλέψει πολύ πάνω στον χαρακτήρα που υποδύονται, καταπληκτικές ερμηνείες, έχουν δεθεί σαν ομάδα και αυτό βγαίνει προς το κοινό. Η αθυροστομία που υπάρχει παρουσιάζεται με τρόπο που δεν θα σε σοκάρει η δεν θα σε κάνει να νιώσεις προσβεβλημένος αλλά θα σε διασκεδάσει.