Ο Πλούτος του Αριστοφάνη από τον Γ. Κιμούλη στον Πειραιά και στην Πετρούπολη
14 Ιουλίου 2016
Το Τρίτο Κουδούνι βρεθηκε στην πρεμιέρα της παράστασης “Ασπίς και Συμπόσιο”
15 Ιουλίου 2016
Προβολή όλων

Αργύρης Πανταζάρας – Καλλιτεχνική Ομάδα Momentum: Μητρόπολη

Επτά αγγελιαφόροι αρχαίων ελληνικών τραγωδιών μοιράζονται διαφορετικές ιστορίες από άλλες εποχές

22 – 23 Ιουλίου 2016

«Πού πάνε οι άγγελοι μετά την τραγωδία;»

Σε έναν έρημο και άγονο τόπο συναντιούνται επτά αγγελιαφόροι αρχαίων ελληνικών τραγωδιών. Καθένας και ένας τόπος, καθένας και μια εποχή, μια ιστορία. Ανώνυμοι, μάρτυρες γεγονότων πόνου, βίας, θανάτου και θαυμάτων. Μάρτυρες πτώσεων πολιτισμών, ιδεών, ανθρώπων και βασιλείων. Εξόριστοι από τη ζωή, περιπλανώμενοι ασκητές, ξορκίζουν την Ιστορία. Προσεύχονται γι’αυτά που έγιναν και γι’αυτά που θα γίνουν. Ψελλίζουν ένα χορικό, ένα κοινό «τραγούδι» μέσα απ’όλες τις ιστορίες και αναζητούν τη δική τους «Μητρόπολη».

Η Μητρόπολη του Αργύρη Πανταζάρα και της καλλιτεχνικής ομάδας Momentum παρουσιάζεται στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και υφαίνεται μέσα από τη σύνθεση πέντε αρχαίων τραγωδιών. Η Αντιγόνη του Σοφοκλή, ο Οιδίππους Τύραννος, οι Βάκχες του Ευρίπιδη, ο Ηρακλής μαινόμενος και η Μήδεια ακούγονται σαν προσευχή μιας χώρας που πεθαίνει. Έκπτωτοι άγγελοι έκπτωτης πόλης τραγουδούν τη γέννηση και την ανάσταση, τον άθλο και το λάθος, το θαύμα και το θάνατο, το θρήνο, το χαμό, και την τύφλωση.

Η παράσταση της Μητρόπολης σηματοδοτεί τις έννοιες της μνήμης και της λήθης, της φυγής και της άφιξης. Σε μια εποχή που ο πόλεμος και η βία μετακινούν ανθρώπους και λαούς σε αναζήτηση ενός νέου τόπου το τραγούδι της Μητρόπολης εκφέρεται με την αίσθηση του επείγοντος. Οι Άγγελοι της Μητρόπολης είναι οντότητες εγκλωβισμένες μεταξύ μύθου και πραγματικότητας, θεατές ακραίων γεγονότων που τώρα καλούνται να δημιουργήσουν το δικό τους συμβάν.

Συντελεστές

Κείμενα: Σοφοκλής, Ευριπίδης
Αντιγόνη, Οιδίπους Τύραννος, Βάκχες, Ηρακλής Μαινόμενος, Μήδεια

Μεταφράσεις:
Γιώργος Χειμωνάς, Νίκος Α. Παναγιωτόπουλος, Γιώργος Μπλάνας
Σύλληψη, Σκηνοθεσία: Αργύρης Πανταζάρας
Δραματουργική Επεξεργασία – Διασκευή: Ελίνα Μαντίδη, Αργύρης Πανταζάρας
Σκηνικά – Κοστούμια: Λουκία Χουλιάρα
Μουσική: Γιώργος Πούλιος
Κίνηση: Ηλίας Χατζηγεωργίου
Φωτισμοί: Γιώργος Καρβέλας
Φωτογράφος: Νίκος Πανταζάρας
Βοηθός σκηνοθέτη: Ελίνα Μαντίδη
Βοηθός σκηνογράφου-ενδυματολόγου: Γεωργία Μπούρα

Παίζουν: Χαρά Μάτα Γιαννάτου, Μελισσάνθη Μάχουτ, Γιώργος Κατσής, Αγησίλαος Μικελάτος, Αργύρης Πανταζάρας, Κωνσταντίνος Πλεμμένος, Ανδρέας Πλεμμένος
Τιμές εισιτηρίων

Κανονικό:20€
Φοιτητικό: 10€
Άνεργοι-A.μεΑ.: 5€
Πληροφορίες εισιτηρίων

Διευθύνσεις και ώρες λειτουργίας των εκδοτηρίων:

• Κεντρικά
Πανεπιστημίου 39 (εντός στοάς Πεσμαζόγλου)
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή: 9:00 – 17:00, Σάββατο: 9:00 – 15:00

• Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
Νομός Αργολίδας
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Πέμπτη: 9:00-19:00, Παρασκευή- Σάββατο: 9:00 – 21:00
Σε ημέρες παραστάσεων, μία ώρα πριν από την προβλεπόμενη έναρξή τους, τα Εκδοτήρια των συγκεκριμένων θεάτρων εξυπηρετούν μόνο την παράσταση της ημέρας

• Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Μακρυγιάννη
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά: 9:00 – 14:00 και 18:00 – 21:00

• Λοιποί χώροι
Εκδοτήρια εισιτηρίων λειτουργούν σε όλους τους χώρους των εκδηλώσεων και ανοίγουν δύο ώρες πριν την ώρα έναρξης των παραστάσεων. Εξυπηρετούν μόνο την παράσταση της ημέρας

Άλλα σημεία πώλησης:
• Καταστήματα Public
• Reload Stores
• Eυριπίδης

Παραλαβή εισιτηρίων:
• Από τα Εκδοτήρια του Φεστιβάλ (Δευτέρα – Παρασκευή: 9:00-17:00, Σάββατο: 09:00-15:00
• Από τους χώρους των εκδηλώσεων (τα ταμεία ανοίγουν δύο ώρες πριν από την έναρξη της εκάστοτε παράστασης. Κατά την πρώτη ώρα διαθέτουν εισιτήρια για όλες τις παραστάσεις, ενώ τη δεύτερη εξυπηρετούν μόνο τους θεατές της παράστασης της ημέρας)
• Με courier (χρέωση € 3,5 ανά αποστολή – Διαθέσιμο μόνο για Ελλάδα).

Εισιτήρια μειωμένης τιμής:

Φοιτητικό εισιτήριο
Ισχύει για παιδιά και νέους από 6 έως 18 ετών, φοιτητές, πολύτεκνους, στρατιώτες, άτομα άνω των 65 ετών, σκηνοθέτες, χορογράφους, ηθοποιούς, χορευτές, θεατρολόγους και μόνο κατόπιν επίδειξης της αντίστοιχης ταυτότητας.

– Η είσοδος απαγορεύεται σε παιδιά κάτω των 6 ετών.

Εισιτήριο των 5 ευρώ
Ισχύουν για άτομα με 67% και άνω αναπηρία, καθώς και για ένα συνοδό, σε προβλεπόμενες θέσεις και μόνο κατόπιν επίδειξης σχετικής βεβαίωσης.

Ισχύουν για ανέργους σε περιορισμένο αριθμό θέσεων ανά εκδήλωση και μόνο κατόπιν επίδειξης της ενημερωμένης κάρτας ΟΑΕΔ ή υπηρεσιακής βεβαίωσης. Δυνατότητα αγοράς μόνο από τα κεντρικά Εκδοτήρια έως και μία ημέρα πριν από την έναρξη της παράστασης.

Ομαδικές Αγορές
•Για μία αγορά περισσότερων των 10 εισιτηρίων κανονικής τιμής ισχύει έκπτωση 10%.
• Για ομαδικές αγορές (21 και πλέον εισιτηρίων κανονικής τιμής) ισχύει έκπτωση 20% επί του αντιτίμου. Μπορείτε να καλέσετε στο +30 210-3222720 (09:00 – 17:00) ή να στείλετε email στο tickets@greekfestival.gr.

ΑμεΑ
Για κρατήσεις ΑμεΑ μπορείτε να καλέσετε στο 210-3222720 (09:00 – 17:00) ή να στείλετε email στο tickets@greekfestival.gr.