O Ignacio Del Moral στο Vault για τις Φυλακισμένες
6 Δεκεμβρίου 2017
Βρεθήκαμε στην παράσταση «Νεκρή ζώνη »
8 Δεκεμβρίου 2017
Προβολή όλων

“BU21” στο θέατρο 104.. Συνέντευξη με τον ηθοποιό Βαγγέλη Σαλευρή

O Βαγγέλης Σαλευρής είναι ένας νέος ηθοποιός. Απόφοιτος Ανώτερης Σχολής Δραματικής τέχνης Βεάκη με σπουδή στο κλασσικό τραγούδι, κλασσικούς ευρωπαϊκούς χορούς, σολφέζ. Αριστούχος στο χορό, στην ξιφασκία και στην commedia dell'arte. Έχει στο ενεργητικό του θεατρικές συμμετοχές όπως «Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου» σκην.Θ.Μουμουλίδης, Το τραγούδι του νεκρού αδελφού» σκην. Θ. Παπαγεωργίου και Μίκης Θεοδωράκης-Ποιός τη ζωή μου» σκην. Θ. Μουμουλίδης. Από τον Ιανουάριο θα τον απολαύσουμε στην παράσταση «BU21» σε σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά στο 104.

Ο Βαγγέλης Σαλευρής σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Τρίτο Κουδούνι και στην Μαριαλένα Δογγούρη.


ΜΔ: Πείτε μας λίγα λόγια για την παράσταση «Bu21».

ΒΣ: Είναι μια ιστορία που αναφέρεται σε ένα τρομοκρατικό χτύπημα στο Λοδίνο, με 6 χαρακτήρες που μας διηγούνται πώς έχει επηρεάσει την ζωή τους αυτό το γεγονός. Η σκηνοθεσία του Θοδωρή Βουρνά μας βοηθά να καταλάβουμε τις απώλειες και τις προσδοκίες του κάθε χαρακτήρα μετά από το τρομοκρατικό χτύπημα.

ΜΔ: Πείτε μας λίγα λόγια για τον ρόλο που υποδύεστε.

ΒΣ: Έχω την χαρά να υποδύομαι τον Clive, που είναι ένας 19χρονος Ασιάτης, δεύτερης γενιάς μετανάστης, με ανησυχίες για την ζωή, τη θρησκεία και τη σχέση με τον πατέρα του. Όντας έφηβος, ο Clive αντιμετωπίζει την πραγματικότητα με αυθορμητισμό και επιπολαιότητα. Παρόλα αυτά, είναι ένας σκεπτόμενος νέος, που βρίσκει διαφυγή από την δυσάρεστη πραγματικότητα, μέσα από τον έρωτα και την ενασχόλησή του με τη θρησκεία.
ΜΔ: Η παράσταση καταπιάνεται κυρίως με την απώλεια. Πώς τη διαχειρίζεται ο χαρακτήρας που υποδύεστε;

ΒΣ: Η απώλεια του Clive από το αυτό το τρομοκρατικό χτύπημα ήταν ο πατέρας του. Η σχέση με τον πατέρα του ήταν τεταμένη όσο ήταν στην ζωή, κι αυτό είναι ένα επιπρόσθετο βάρος στην διαχείριση της απώλειάς του, καθώς δεν είχε την ευκαιρία να διορθώσει την κατάσταση και να του δείξει την αγάπη του.

ΜΔ: Το θεατρικό κείμενο είναι διανθισμένο με χιούμορ. Ποια η λειτουργία του στην παράσταση;

ΒΣ: Το κείμενο από γράφης έχει ένα κυνικό χιούμορ που λειτουργεί ως βαλβίδα αποσύμπιεσης για τους χαρακτήρες και τους θεατές. Επιτρέψτε μου να δανειστώ μια ατάκα από το έργο, που πολύ εύστοχα χρησιμοποιεί ο συγγραφέας του έργου, Stuart Slade, «Αν δεν μπορείς να το χλευάσεις θα σε κάνει κομμάτια.»
ΜΔ: Το έργο «Bu21» μιλάει για μια τρομοκρατική επίθεση. Οι θεατές του Λονδίνου, όπου και πρωτοανέβηκε το έργο πέρυσι, είναι πιο κοντά σε τέτοια γεγονότα από ότι οι Έλληνες. Πώς πιστεύετε ότι θα αντιδράσει το Ελληνικό κοινό;

ΒΣ: Αναμφισβήτητα είναι ένα θέμα που αγγίζει περισσότερο τους πολίτες του Λονδίνου, λόγω της συχνότητας των τρομοκρατικών επιθέσεων, αλλά νομίζω ότι το έργο παρόλο που εστιάζει σε ένα γεγονός στο Λονδίνο, μπορεί να αγγίξει το κοινό οποιασδήποτε χώρας, καθώς είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο που πρέπει να αποσχολεί τον κάθε πολίτη ξεχωριστά, σε όποια χώρα κι αν βρίσκεται.

ΜΔ: Τι ήταν αυτό που σας άγγιξε περισσότερο στο έργο και τι σας δυσκόλεψε;

ΒΣ: Αυτό που με άγγιξε στο έργο είναι η δύναμη που δείχνουν οι χαρακτήρες στην προσπάθειά τους να ξεπεράσουν την απώλειά τους. Μια αγαπημένη μου φράση από το έργο είναι πως, «είναι σχεδόν αδύνατο ν’ αντισταθείς στην πανάρχαια βιολογική ορμή της ζωής.» Αυτό που με δυσκόλεψε πιο πολύ ήταν να προσεγγίσω τον χαρακτήρα μου με την ευαισθησία ενός εφήβου που έχασε τον πατέρα του.