Η Νένα Μεντή στην “δεύτερη φωνή” του Ρέππα – Παπαθανασίου
12 Αυγούστου 2016
Οι 12 ένορκοι στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας
18 Αυγούστου 2016
Προβολή όλων

“Δείπνο ηλιθίων” στο θέατρο Κάππα

O Σπύρος Παπαδόπουλος για τη χειμερινή θεατρική σεζόν επέλεξε να ανεβάσει την έξυπνη, σπιρτόζικη κωμωδία το «Δείπνο Ηλιθίων» του Φρανσίς Βεμπέρ. Μαζί του οι Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, Βασίλης Ρίσβας, Άννα Μενενάκου, Ξανθή Γεωργίου και Τάκης Παπαματθαίου.

Ο Πιερ Μπροσάν (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης), μεγαλοεκδότης στο Παρίσι, επιτυχημένος, πλούσιος και κυνικός, οργανώνει με τους πλούσιους φίλους του κάθε εβδομάδα, ένα ιδιότυπο δείπνο: καλούν ο καθένας κι από έναν «ηλίθιο», διασκεδάζουν εις βάρος τους και στο τέλος της βραδιάς, αυτός που έφερε τον πιο αστείο «ηλίθιο» είναι ο νικητής!

Γι’ αυτήν την εβδομάδα, ο Πιερ έχει βρει «λαβράκι»! Τον Φρανσουά Πινιόν (Σπύρος Παπαδόπουλος), έναν αθώο καλοκάγαθο ανθρωπάκο, ο οποίος, θα είναι το τρόπαιό του στο αποψινό δείπνο.

Κι από δω αρχίζουν οι ανατροπές! Ο Πινιόν, με την αφελή κι αθώα λογική του, προκαλεί μία σειρά από «συμφορές», και μέσα σε λίγη ώρα, αποδομεί άθελά του τον «πολύ» Πιερ Μπροσάν.

Στο τέλος πια, δεν ξέρουμε ποιος από τους δύο είναι ο «ηλίθιος»…

Η ταινία του Φρανσίς Βεμπέρ, υπήρξε σπουδαία εμπορική αλλά και καλλιτεχνική επιτυχία, η οποία ήταν υποψήφια το 1999 για έξι βραβεία César. Κατέφερε να αποσπάσει τρεις τιμητικές διακρίσεις στις κατηγορίες: Α’ Ανδρικού Ρόλου για τον Ζακ Βιλερέ, Β’ Ανδρικού Ρόλου για τον Daniel Prévost και Καλύτερου σεναρίου για τον Φρανσίς Βεμπέρ.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Σπύρος Παπαδόπουλος
Μετάφραση: Νικολέτα Κοτσαηλίδου
Σκηνικά: Αθανασία Σμαραγδή
Κοστούμια: Νικόλ Παναγιώτου
Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας

Στο θέατρο Κάππα.

Πηγή: in.gr