H SVETLANA ZAKHAROVA στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με την παράσταση “AMORE”
20 Σεπτεμβρίου 2017
Ιάκωβος Μυλωνάς: Η γνώση είναι το αντίδοτο του θανάτου
22 Σεπτεμβρίου 2017
Προβολή όλων

Επετειακή εκδήλωση και θεατρικά βραβεία της διαδικτυακής εκπομπής: «Ηθοποιός σημαίνει φως»

Στις 20/9/2017 έλαβε χώρα στο θέατρο Χυτήριο, η επετειακή εκδήλωση 4 χρόνων και τα 3α θεατρικά βραβεία της διαδικτυακής εκπομπής: «Ηθοποιός σημαίνει φως».

Το Τρίτο Κουδούνι έδωσε το παρόν και αναμεταδίδει τα όσα ακολούθησαν.

Ο ηθοποιός Βασίλης Σαμαριτάκης καλωσόρισε με εγκαρδιότητα τους εκπροσώπους του καλλιτεχνικού στερεώματος, εκφράζοντας τη μεγάλη του χαρά και όχι τυχαία. Συγκεκριμένα, η εκπομπή: «Ηθοποιός σημαίνει φως» συμπλήρωσε 4 χρόνια επιτυχημένης πορείας. Ο συμπαρουσιαστής της βραδιάς, ο Σπύρος Μπιμπίλας, ευχαρίστησε με τη σειρά του τον Βασίλη Σαμαριτάκη, ο οποίος έχει προβάλλει μέσα από την εκπομπή του πολλά εξέχοντα θεατρικά πρόσωπα. Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Χάρης Αρζόγλου, διευθυντής του dailytvradio.gr. Ευχαρίστησε τον Βασίλη Σαμαριτάκη καθώς και τους ανθρώπους του πνεύματος και της τέχνης.
Το dailytvradio στις 19 Μαρτίου, έκλεισε 10 χρόνια ανιδιοτελούς παρουσίας στον ιντερνετικό χώρο. Σε αυτό το σημείο, δεν πρέπει να παραλειφθεί το γεγονός ότι η βραδιά ήταν αφιερωμένη στον ηθοποιό Χρήστο Πάρλα.

Η Κατερίνα Χέλμη εξέφρασε το θαυμασμό και την εκτίμηση της προς τον άνθρωπο που όπως σημείωσε, την «στερέωσε» στο θέατρο. Δήλωσε ότι: (…) ο Πάρλας ήταν ευγενής θεατρίνος. Οι μεγάλοι ηθοποιοί είναι ταπεινοί, αγαπούν τον άνθρωπο που υποδύονται. Για τον Χρήστο Πάρλα μίλησε και η Κάρμεν Ρουγγέρη. (…) ο Πάρλας ήταν υπέροχος ηθοποιός, με μαγευτική φωνή. Η κυρία Ρουγγέρη τιμήθηκε με βραβείο για τη μεγάλη προσφορά της στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Η ίδια δήλωσε ότι: Μια βράβευση είναι μια αναγνώριση, η αναγνώριση φέρνει τιμή.

Η Άννα Φόνσου έδωσε τιμητική πλακέτα στις κόρες του Χρήστου Πάρλα, Χριστίνα και Τζωρτζίνα. Ο Χρήστος Πάρλας είχε 55 χρόνια στο θέατρο, εκ των οποίων τα 50 στο Εθνικό και στο ΚΘΒΕ. Ήταν καλλιτέχνης, μα πάνω απ’όλα άνθρωπος. Η Άννα Φόνσου πρόσθεσε: (…)Με τον Χρήστο δουλέψαμε μαζί στον κινηματογράφο. Είχε πολύ χιούμορ. Το επόμενο βραβείο δόθηκε στον ηθοποιό Νίκο Βανδώρο. Την απονομή έκανε ο Σπύρος Μπιμπίλας. Ο Γιάννης Μόρτζος απένειμε βραβεία στους ηθοποιούς: Μανώλη Δεστούνη, Δημήτρη Καταλειφό και Σπύρο Μπιμπίλα.
Ο Δημήτρης Καταλειφός, έδωσε τις ευχαριστίες του και μοιράστηκε μαζί μας, μια συγκινητική ανάμνηση του. Είχε παρακολουθήσει το Όνειρο θερινής νυκτός όπου πρωταγωνιστούσε ο κύριος Μόρτζος. Τότε, ονειρεύτηκε να γίνει ηθοποιός.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας αφιέρωσε το βραβείο του σε όλους τους υπέροχους ανθρώπους που γνώρισε στα 42 χρόνια δουλειάς. Δήλωσε: (…) Ακόμα και αν δεν είσαι πρωταγωνιστής, αφήνεις το στίγμα σου στην κοινωνία και στο θέατρο μέσα από το έργο σου. Αυτό είναι το ζητούμενο, η ευτυχία και το ταξίδι που θα ζήσουμε μέσα στο θέατρο, αυτό έχει σημασία.

Η Γιούλη Ζήκου απένειμε βραβείο στο χορογράφο, Σίμωνα Πάτροκλο. Γιούλη Ζήκου για Σίμωνα Πάτροκλο: (…) Εκτός από σπουδαίος καλλιτέχνης, για μενα είναι πολύ καλός φίλος. Μου δίνεται η ευκαιρία με αφορμή τη βράβευση να του πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα τα χρόνια που με στηρίζει και για τα μαθήματα ζωής που μου έχει δώσει.

Ο Σίμων Πάτροκλος αφιέρωσε το βραβείο του στους γονείς που δεν γνώρισε.

Ο Αντώνης Αντωνίου απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων με το θέατρο.
Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση αφιερώθηκε στο Σπίτι του Ηθοποιού. Τις βραβεύσεις διαδέχτηκαν σύντομα θεατρικά σκετσάκια και πολλή μουσική και τραγούδι. Τραγούδησαν και έπαιξαν οι ηθοποιοί: Βασίλης Σαμαριτάκης, Σπύρος Μπιμπίλας, Δέσποινα Τσολάκη, Ζανό Ντάνιας, Μάκης Ψαραδέλλης, Αθηνά Δόμβρου, Γιάννης Λεκόπουλος, Ανδρέας Αποστόλου, Νικόλας Γεωργανής, Φωτεινή Παπαδάκη, Σταύρος Τουτουτζής. Συμμετείχαν οι μουσικοί: Άγγελος Γκάγκας, Αρετή Κοκκίνου.