Μετά την επιτυχία των εννέα προηγούμενων ετών, το φετινό εργαστήρι της Θεατρικής Γραφής θα ξεκινήσει καινούργιο κύκλο μαθημάτων στις
4 Νοεμβρίου 2017 στο
Επί Κολωνώ. Το εργαστήριο, που εισηγείται και φέτος ο
Ανδρέας Φλουράκης, θα βασιστεί στη μεθοδολογία του Royal Court Theatre και του Πανεπιστήμιου του Λονδίνου. Θα έχει πρακτική κατεύθυνση και θα εισάγει τρόπους εξερεύνησης και δημιουργίας θεατρικών χαρακτήρων και κειμένου.
Το εργαστήριο απευθύνεται σε όλους όσους επιθυμούν να αναπτύξουν τη συγγραφική τους ικανότητα και να έρθουν σε επαφή με τη διαδικασία διαμόρφωσης σκηνών και ολοκληρωμένων έργων.
Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, επιλεγμένο υλικό του εργαστηρίου δύναται να παρουσιαστεί την επόμενη χρονιά στο Θέατρο Επί Κολωνώ. Ο πρώτος κύκλος του εργαστηρίου θα ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο του 2017.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν ένα βιογραφικό σημείωμα και προαιρετικά δείγμα γραφής στο email
xkolono@otenet.gr.
Οι εγγραφές ξεκίνησαν. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν για κράτηση θέσεων καθώς και για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία με τη γραμματεία του θεάτρου στο τηλέφωνο 210 5138067,
www.epikolono.gr.
Χώρος διεξαγωγής μαθημάτων: θέατρο Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94
Περίοδος μαθημάτων: (1ος κύκλος)
4 Νοεμβρίου 2017– 23 Δεκεμβρίου 2017
Έναρξη μαθημάτων: 4 Νοεμβρίου 2017
Ημέρα & ώρα: Σάββατο 13:00 – 15:30
Δίδακτρα: 100 € (ανά τέσσερις εβδομάδες)
INFO:
Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν στο Επί Κολωνώ μαθήματα Υποκριτικής με την Ελένη Σκότη, Σεμινάριο με τίτλο «Υποκριτική σε Κείμενα In Progress» με την Πέπη Μοσχοβάκου καθώς και Σεμινάριο με τίτλο «Δημιουργικό Εργαστήριο Σκηνικής Αφήγησης και Βιωματικής Εμψύχωσης Ομάδων» με τον Τάσο Καρακύκλα.
Βιογραφικό ΑΝΔΡΕΑ ΦΛΟΥΡΑΚΗ
Γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε κινηματογράφο στην Αθήνα και θέατρο στην Αγγλία (MA Writing for the Theatre and Broadcast Media). Στο θέατρο εμφανίζεται για πρώτη φορά το 2001 με το συλλογικό έργο Πίστη (Θέατρο του Νότου). Το 2003 διακρίνεται στον διαγωνισμό μονόπρακτων του Θεάτρου Τέχνης, το 2004 του απονέμεται η υποτροφία Fulbright, το 2006 το έργο του Αντιλόπες επιλέγεται ως ένα από τα δεκαέξι καλύτερα θεατρικά της Ευρώπης στο πρόγραμμα JANUS, το 2008 βραβεύεται στο διαγωνισμό μονόπρακτων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρόδου, καθώς και στον διεθνή Διαγωνισμό Μονοδράματος 2006-2008 των UNESCO-Ι.Τ.Ι. ενώ το 2014 το έργο του Ασκήσεις Για Γερά Γόνατα επιλέγεται στην τριάδα έργων του Eurodram. Θεατρικά του έργα που έχουν παρουσιαστεί: Οι Μέρες Πριν Έρθεις (Θέατρο του Νότου), Φύλλα Της (Θέατρο της Άνοιξης στα πλαίσια της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας και Θέατρο Επί Κολωνώ), Κάσσυ (ΧΙΙΙ Διεθνή Συνάντηση Αρχαίου Δράματος Δελφών), Κέλυφος (104 Κέντρο λόγου και τέχνης), Μπελ Επόκ (Θέατρο Επί Κολωνώ), Λάσσυ (Επί Κολωνώ/Μπιπ), Ασκήσεις Για Γερά Γόνατα (Θέατρο Τέχνης) Mήδειας Πατούσες (Βαφείο), Μήδειας Μπούρκα(Επί Κολωνώ / Διεθνές φεστιβάλ Πάφου σε σκηνοθεσία του ίδιου), Κόκκαλα (Θέατρο Τέχνης), Διώρυγα(Μουσείο Φωταερίου), Μπλε Μαρέν (Αγγέλων Βήμα), Όχι Και Τόσο Άγριο (Στέγη Γραμμάτων Και Τεχνών), Θέλω Μια Χώρα (Φεστιβάλ Αθηνών / Θέατρο Τέχνης), Τυφλή Εμπιστοσύνη (Επί Κολωνώ), Τα Πράγματα Που Παίρνεις Μαζί (Royal Court Theatre), Ταπ Άουτ (Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας Β΄ Σκηνή), Ρομπέν των Δασών (Θέατρο Τέχνης) κ.α. Έργα του έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Γερνανικά, Τουρκικά, Ρουμάνικα, Πολωνικά και Φινλανδικά και έχουν παρασταθεί - αναγνωσθεί στα Royal Court Theatre, Gate Theatre, West Yorkshire Playhouse και Tristan Bates στη Μ. Βρετανία, στο φεστιβάλ Oyun Yaz στην Κωνσταντινούπολη, στο Φεστιβάλ του Ελσίνκι, στα Comparative Drama Conference, φεστιβάλ HotINK, φεστιβάλ GI60, Lincoln Centre Theatre στις Η.Π.Α., στο Εθνικό Θέατρο της Αλβανίας, στο Εθνικό Θέατρο της Μαδρίτης, κ.α.