Ο «Εθνικός Κήπος» του Θοδωρή Γκόνη
14 Ιουνίου 2017
Το Θέατρο Τέχνης θρηνεί την απώλεια του σπουδαίου ηθοποιού Γιάννη Φακή
15 Ιουνίου 2017
Προβολή όλων

Ergo Festival 2017

Ergo Festival 2017, στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιο, για δεύτερη συνεχή χρονιά ανοίγει τις «πύλες» του, σε νέους ανθρώπους που αγαπούν το θέατρο. Επαγγελματικές και ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες, με πάθος για δημιουργία και με ανήσυχο πνεύμα, περικλείουν τον χώρο.

Το Ergo Festival 2017 υποδέχεται εννέα θεατρικές ομάδες από 14/06/2017 εως 18/06/2017, με σκοπό να παρουσιάσουν κλασσικά και πρωτότυπα έργα, και στόχο την επιτυχία. Το διαγωνιστικό κομμάτι του Festival επιτρέπει στις ομάδες να κερδίσουν το πρώτο βραβείο, βάσει βαθμολογίας από επιτροπή καλλιτεχνών όπως επίσης και του κοινού. Θα απονεμηθούν βραβεία συγγραφής, σκηνοθεσίας, ερμηνειών, σκηνογραφίας/ενδυματολογίας, μουσικής επιμέλειας/ σύνθεσης, αφίσας & προγράμματος. Το έπαθλο; Η ευκαιρία παραστάσεων στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιο.

Ergo Festival 2017 Πρόγραμμα
14/06 Τετάρτη
21:30 «Καληνύχτα Μητέρα»
Ομάδα: Μι.Θ.Ο.Δ.Υ
Συγγραφέας: Μάρσα Νόρμαν
Σκηνοθεσία: Σοφία Αννίση
Ηθοποιοί: Λαμπρινή Αννίση – Αγγελική Σάτρο
Περίληψη: Σε μια επαρχιακή πόλη του Αμερικάνικου Νότου, η σχέση μητέρας – κόρης τινάζεται στον αέρα με την απόφαση της κόρης ν’αυτοκτονήσει.

15/06 Πέμπτη
19:00 «7 Παραλογές Καταλόγια… στίχοι περί έρωτος και θυσίας»
Ομάδα: Ομάδα Θεάτρου
Συγγραφέας: Θοδωρής Οικονομίδης
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Οικονομίδης
Ηθοποιοί: Ειρήνη Αναγνώστου, Ελένη Βρυώνη, Δαυίδ Ιωαννίδης/Αφήγηση- πανδουρίδα- μαντολίνο-κιθάρα:Θοδωρής Οικονομίδης /Τσέλο : Δανάη Πάνου/Κιθάρα – γιουκαλίλι- κρουστά :Βασίλης Γαστεράτος
Περίληψη: Τελετουργική αναπαράσταση πέντε κλασσικών ελληνικών ποιημάτων με θέμα τον έρωτα και την θυσία, με μάσκες, υπερμεγέθης κούλκλες και ζωντανή μουσική από πανδουρίδα, κιθάρα, μαντολίνο και τσέλο.

21:00 «Η Πινακοθήκη των Ηλιθίων»
Ομάδα: Ναιάδες
Συγγραφέας: Ν. Τσιφόρος
Σκηνοθεσία : Κωνσταντίνα Παναγιωτίδου
Ηθοποιοί: Βλάχος Αλέξανδρος, Μπαμπολίδου Χρυσούλα-Μαρία, Παναγιωτίδου Κωνσταντίνα, Παντέλα Παναγιώτα, Παπαδημητρίου Μαριαλίνα, Παπανικολάου- Χαριστός Δημήτριος, Παυλίδου Ανατολή, Σαμμάς Συμεών, Χαλκιαδάκης Γεώργιος. Περίληψη: Ο Αντρέας Ντενιέ και η Αλίντα Πασκουάλε σχεδιάζουν να δημιουργήσουν μια οικογενειακή πινακοθήκη. Θα πάρουν τη θέση που τους αρμόζει στο κάδρο τους; Συμφέρον και χρήμα φλερτάρουν μαζί τους με σκοπό τη δική τους απεικόνιση.


16/06 Παρασκευή 20:30 «Το Ημερολόγιο ενός Τρελού… Αλλιώς»
Ομάδα: ΟΙ ΗΘΟ...ΠΟΙΟΙ?
Συγγραφέας: Νικολάι Γκόγκολ
Σκηνοθεσία: Ερωφίλη Λέκκα
Ηθοποιοί: Τάκης Ιβόπουλος , Στέφανος Καπέλλας , Νεκταρία Καρακατσάνη , Αθηνά Κοντοχρήστου , Πέτρος Ηλιάκης , Φάνης Γκιουρέμος , Θοδωρής Μαγκαβέτσος , Άννα Βαρσάμου
Περίληψη: Το ημερολόγιο ενός τρελού. Μια διαφορετική προσέγγιση στο κλασσικό αυτό έργο. 8 πρόσωπα σε 1, όπου το καθένα συνθέτει μια άλλη πτυχή της προσωπικότητας του. Μοναξιά, απόγνωση, παραλογισμός. ελπίδα γίνεται απελπισία. Το αδιέξοδο η μόνη διαφυγή.
22:00 «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική»
Ομάδα:
Συγγραφέας: Χρύσα Σπηλιώτη
Σκηνοθεσία:
Ηθοποιοί: Μαρία Ιωάννου,Μαρία Θεοφιλάτου
Περίληψη: Δύο κορίτσια ανακαλύπτουν την ζωή,ζητώντας να πραγματώσουν τα όνειρά τους.Τα χρόνια όμως περνούν.Μεγαλώνουμε και από την φαινομενική πληρότητα,κάτι λείπει πάντα.Ανεκπλήρωτα όνειρα ή αλλότροπα πραγματοποιημένα;


17/06 Σάββατο
19:00 «Έντεκα»
Ομάδα: ΜΩΒΑΡΤ
Συγγραφέας: Ρένα Μαλώινα
Σκηνοθεσία: Ρένα Μαλώινα
Ηθοποιοί: Ρένα Μαλώινα
Περίληψη: Πόσο επηρεάζει η έλλειψη Αγάπης για οποιονδήποτε λόγο έναν άνθρωπο στο ξεκίνημα της Ζωής του.....και πόσο τον ακολουθεί στην Ενήλικη μετέπειτα Ζωή του... Μέχρι που μπορεί να φτάσει κάποιος ... όταν έχει αφήσει ακάλυπτα συναισθηματικά κενά ... θα βιώσει την Ωριμότητα . .ή θα παλιμπαιδίζει

21:00 «Συνεχίζουμε»
Ομάδα: Οι Ιππόκαμποι
Συγγραφέας: Ζαν Πωλ Σατρ / Ευγένιος Ιονέσκο
Σκηνοθεσία: Ελένη Μαυροειδή / Ηλίας Τσιάρας
Ηθοποιοί: Κέλλυ Νεοφωτίστου, Ηλίας Τσιάρας, Μαρία Φωτιάδου, Ελένη Σιώκα,Φανή Ηλιακοπούλου, Άννυ Νικοπούλου, Νίκος Ηλιακόπουλος.
Περίληψη: Παρά τις διαφορές που φαινομενικά υπάρχουν μεταξύ τους, τόσο στον τρόπο γραφής όσο και στον τρόπο που αντιμετωπίστηκαν θεατρικά από τους σκηνοθέτες της εποχής που γράφτηκαν, υπάρχουν κοινά στοιχεία..Σκοπός μας μέσα από αυτή τη συρραφή – θεατρική διασκευή, είναι να αναδείξουμε τη διαχρονικότητα των νοημάτων των κλασικών έργων, με φρέσκο, σύγχρονο και κατανοητό τρόπο.
18/06 Κυριακή 19:00 «Σκηνές Ειρήνης»
Ομάδα: Ο Κύκλος
Συγγραφέας: Γιώργος Σιδεράκης
Σκηνοθεσία: Χρύσα Νταή / Έλενα Δελακούρα / Γιώργος Σιδεράκης
Ηθοποιοί: Χρύσα Νταή, Έλενα Δελακούρα, Γιώργος Σιδεράκης
Περίληψη: Παράλληλες ιστορίες. Του διπλανού μας. Του από κάτω άστεγου. Άνθρωποι διαφόρων χρωμάτων, με πατρίδα τη Γη. Σ' έναν κόσμο γεμάτο ξεσπιτωμένους (για να οικονομούν υπερκέρδη κάποιοι) και δήθεν "ανθρωπισμό", η ανθρωπιά είναι το μόνο ζητούμενο.

21:30 «Στόμα γεμάτο χώμα»
Ομάδα: Άγρια Σκέψη
Συγγραφέας: Ομάδα Άγρια Σκέψη
Σκηνοθεσία: Ομάδα Άγρια Σκέψη
Ηθοποιοί: Δεμέστιχα Αναστασία , Πογιατζής Σάββας
Περίληψη: Ο κόσμος τελειώνει . Εμείς -εκείνη και εγώ- αποφασίσαμε πως δεν είχαμε τελειώσει ακόμα με αυτόν τον κόσμο.Κάτι έμενε ακόμα να ειπωθεί , πριν γεμίσουν τα μάτια μας και η καρδιά μας και το στόμα μας με χώμα.

Ο χώρος έχει σκηνή 25 τετραγωνικά ενώ φιλοξενεί έως και 50 θεατές. Η αίθουσα έχει προδιαγραφές Black Box ενώ όλος ο χώρος είναι σαν εργοτάξιο. Βρίσκεται στο Άγιο Δημήτριο δίπλα ακριβώς στο μετρό της Δάφνης και στην αφετηρία πάρα πολλών αστικών λεωφορείων. Επίσης διαθέτει κι ένα μικρό δικό του χώρο στάθμευσης. Για οποιαδήποτε άλλη διευκρίνιση και πληροφορία καλέστε στείλτε email στο ergotaxion@gmail.com.