Συνέντευξη με τoν ηθοποιό Κωνσταντίνο Λεβαντή
22 Νοεμβρίου 2016
Βρεθήκαμε στην παράσταση Πάρτι γενεθλίων
23 Νοεμβρίου 2016
Προβολή όλων

ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Το Θέατρο της Ημέρας με πολυετή πείρα και εξειδίκευση στην παιδαγωγική θεάτρου, λειτουργεί σε μόνιμη βάση πρωτότυπα δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά. Ύστερα από επιθυμία πολλών γονέων κι άλλων ενδιαφερομένων, θα λειτουργήσει και φέτος το ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ.
Ένα πρόγραμμα 2 αυτοτελών εβδομάδων στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Θεάτρου της Ημέρας, με διαφορετικό θεματολογικό άξονα η καθεμία, όπου ο γονιός μπορεί να εμπιστευθεί το παιδί του κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών, καλύπτοντας αφενός, την ανάγκη φύλαξης των παιδιών τις ώρες της εργασία του, αφετέρου, δίδοντας στο παιδί την ευκαιρία να απασχοληθεί δημιουργικά, κάνοντας ένα είδος διακοπών μέσα στο θέατρο, με πρωτότυπες και ευφάνταστες δραστηριότητες που έχουν κύριο άξονα το θεατρικό παιχνίδι. Με την παιδαγωγική και καλλιτεχνική επιμέλεια της Ανδρομάχης Μοντζολή και βασική εμψυχώτρια την παιδαγωγό Κάτια Μακρυκώστα, το πρόγραμμα αυτό υπόσχεται στα παιδιά μοναδικές στιγμές ψυχαγωγίας, έκφρασης και φαντασίας. Κάθε εβδομάδα επικεντρώνεται σε ένα διαφορετικό θεματολογικό άξονα, γύρω από τον οποίο, ενορχηστρώνονται οι επιμέρους δραστηριότητες και τα ερεθίσματα: εικαστικά, κατασκευές, μουσική, προβολές, θεατρικό παιχνίδι, ασκήσεις παρατήρησης. Μία μέρα την εβδομάδα λειτουργεί εργαστήρι ζαχαροπλαστικής με Χριστουγεννιάτικα & Πρωτοχρονιάτικα γλυκά με τη συμμετοχή των παιδιών και η ώρα του γεύματος γίνεται ώρα χαράς. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης ξεκούραση και χαλάρωση των παιδιών με μουσική και αφήγηση παραμυθιών σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Την τελευταία ημέρα κάθε εβδομάδας, ο κύκλος κλείνει με μικρή γιορτούλα – παρουσίαση της δουλειάς του εργαστηρίου, με την παρουσία των γονέων και φίλων στην Σκηνή του θεάτρου και έκθεση των έργων των παιδιών που θα πάρουν μαζί τους σε ειδικό φάκελο, με την αποχώρησή τους.

Ενδεικτικό πρόγραμμα ημέρας.
8.00-10.00 Παραλαβή των παιδιών, χαλαρή απασχόληση.
10.00-10.30 Δεκατιανό
10.30-13.30 Δημιουργική απασχόληση με θεατρικό παιχνίδι, κατασκευές – εικαστικά,
μουσική, αφήγηση παραμυθιών, παρακολούθηση προβολής ταινίας ή ντοκιμαντέρ κ.α.
σχετικά με το κεντρικό παιδαγωγικό θέμα της εβδομάδος.
13.30-14.30 Μεσημεριανό φαγητό (θα προέρχεται από τους γονείς)
Στο θέατρό μας, υπάρχει πλήρης δυνατότητα υποστήριξης (σερβίρισμα σε τραπέζια, ζέσταμα φαγητού κ.λ.π)
14.30-16.00 Ολοκλήρωση του παιδαγωγικού προγράμματος της ημέρας. Χαλάρωση
(με μουσική, αφήγηση παραμυθιού, προβολή). Δημιουργική απασχόληση και σύνθεση των
ερεθισμάτων που προέκυψαν από όλη την ημέρα. Αποχώρηση των παιδιών

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ο γονέας μπορεί να επιλέξει μία ή δύο εβδομάδες που τον εξυπηρετούν. Επίσης μπορεί να επιλέξει και μια μεμονωμένη ημέρα!!!!
Τμήμα σχηματίζεται με την συμμετοχή 10 παιδιά μίνιμουμ, ηλικίας περίπου 4-10 ετών. Ανάλογα με τις ηλικίες των παιδιών, θα σχηματιστούν δύο τμήματα σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα απασχόλησης και κοινό πρόγραμμα για τα πρακτικά θέματα.
Το πρόγραμμα έχει κόστος 80 ευρώ τη βδομάδα ή 20 ευρώ τη μέρα συν ΦΠΑ και
περιλαμβάνει:

Την ασφαλή παραμονή των παιδιών στους εσωτερικούς χώρους απασχόλησης: Μικρό Εργαστήρι, θεατρικές αίθουσες, Φουαγιέ.
Την απασχόληση-παιδαγωγικό πρόγραμμα από έμπειρους παιδαγωγούς-νηπιαγωγούς εμψυχωτές Θεατρικού παιχνιδιού, εκπαιδευμένους στο Θέατρο της Ημέρας
Προσφορά Δεκατιανού (χυμός & σαντουιτσάκι με φρέσκα υλικά).
Φροντίδα και βοήθεια στα παιδιά (πλύσιμο, φαγητό κ.λ.π) από τους παιδαγωγούς και ειδικό προσωπικό.
Πλαστικές ποδιές για τα εικαστικά και τη ζαχαροπλαστική, τσάντες εργασιών, φαρμακείο, πρώτες βοήθειες ( αχρείαστες να είναι)!!!
Ασφαλιστική κάλυψη-αστική ευθύνη
Συνεχή ενημέρωση και επικοινωνία με τους γονείς από τη Γραμματεία μας

Απαραίτητη η κράτηση θέσεως τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν την έναρξη κάθε τμήματος με προκαταβολή 30 €. Δηλώσεις συμμετοχής στη Γραμματεία.

ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Ν. Γεννηματά 20, Αμπελόκηποι (ΜΕΤΡΟ Πανόρμου) 115 24 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: 210 6929090, 210 6995777, Fax: 210 6923470, info@theatro-imeras.gr, www.theatro-imeras.gr