«Το χρυσό Αρισμαρί» της Κέλλυς Σταμουλάκη έκανε πρεμιέρα!
25 Οκτωβρίου 2017
Ο Πάκο Μπεθέρα το Σάββατο 28/10 στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
26 Οκτωβρίου 2017
Προβολή όλων

Κουκί&Ρεβύθι festival

O Τεχνοχώρος Πραξις σε συνεργασία με τους Γλάρους (ομάδα παραμυθάδων) και την θεατρική ομάδα Παράβασις, διοργανώνει το κουκί- ρεβύθι festival για πρώτη φορά, φέτος το χειμώνα. Εμπνευσμένοι από την μαγεία της λαικής παράδοσης όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και χωρών όλων των Ηπείρων, πλαισιόνοντας το πρώτο μέρος του φεστιβάλ, καλούμε νέους καλλιτέχνες να συμμετάσχουν στην παράδοση αυτή και να μας πουν ένα παραμύθι για το κουκί και το ρεβύθι. Οι συμμετέχοντες καλούνται να παρουσιάσουν από 1 έως 3 παραμύθια μέσα από:
αφήγηση
δραματοποίηση
παντομίμα
χορό
μουσική
κουκλοθέατρο - μαριονέτα
θέατρο σκιών
μεμονομένα, σε συνδιασμό ή και να δημιουργήσουν δικά τους μέσα παρουσίασης.

Στο δεύτερο μέρος του, το Κουκί&Ρεβύθι festival θα περιλαμβάνει εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους όπως, εργαστήρι, κουκλοθέατρου, εργαστήρι θεάτρου σκιών, εργαστήρι χριστουγεννιάτικων κατασκευών, θεατρικό παιχνίδι, yoga και παραδοσιακούς χορούς από όλο το κόσμο. Το τρίτο μέρος του φεστιβάλ συνοδεύεται από mini- bazzar handmade κοσμημάτων, ρούχων, διακοσμητικών, γλυκών και ποτών. Έτσι λοιπόν, καλούμε καλλιτέχνες, που μπορούν και θέλουν να πραγματοποιησουν εργαστήρια, να μας προτείνουν τις ιδέες τους,καθώς επίσης και άτομα που ασχολούνται με το χειροποίητο.

Λεπτομέριες: Το Κουκί&Ρεβύθι festival θα πραγματοποιηθεί στον Τεχνοχώρο Πράξις που βρίσκεται στο Κουκάκι (Συγγρού-Φιξ). Ένας ζεστός χώρος, δημιουργία εξ ολοκλήρου το Νίκου Τουλιάτου, που διαθέτει 40 θέσεις, 4 προβολείς με αναλογικό χειρισμό, ηχητικό σύστημα και μπαρ για ποτά, αναψυκτικά και σνακ. Η διεύθυνση του χώρου ( Γενναίου Κολοκοτρώνη 12, Κουκάκι) επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση τόσο για εκείνους που μετακινούνται αυτοκίνητο όσο και εκείνους που χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ.
(1.στάση μετρό Συγγρού-Φιξ και δέκα λεπτά περπάτημα 2. στάση ηλεκτρικού Πετράλωνα και 15 λεπτά περπάτημα )
Το Κουκί&Ρεβύθι festival θα διαρκέσει εφτά ημέρες, από 23 Δεκέμβρη μέχρι 30 Δεκέμβρη. Ανάλογα με τις συμμετοχές, θα παρουσιάζουν τα παραμύθια τους κάθε μέρα μία ή περισσότερες ομάδες.
Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν θα έχουν ένα καθορισμένο χρονικό διαστημα για να στήσουν το σκηνικό (αν υπάρχει) ή ότι άλλον χρησιμοποιούν που θα οριστεί και θα συζητηθεί στην πρώτη συνάντηση των ομάδων. Επίσης κάθε ομάδα θα μπορεί να έχει 2 πρόβες στο χώρο.
Το Κουκί&Ρεβύθι festival δεν έχει κανένα διαγωνιστικό χαρακτήρα. Στόχος είναι η παράδοση, το ταξίδι, η καλλιτεχνική συνδημιουργία και η επικοινωνία με τα παιδιά μέσα από τα παραμύθια.Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και θα υπάρχει κουτί ελεύθερης συνεισφοράς για κάθε ομάδα ξεχωριστά. Η διαίρεση των εσόδων θα γίνει ανάλογα με τον αριθμό των συντελεστών και με την οργάνωση του φεστιβάλ να θεωρείται ένας από τους συντελεστές της ομάδας.
Για παράδειγμα αν οι συντελεστές της ομάδας είστε 2 η μοιρασιά θα γίνει δια του 3. Αν είστε 3 θα γίνει δια του 4 κοκ. Εννοείται ότι οι διοργανωτές του Φεστιβάλ θα βοηθήσουν τεχνικά και διαφημιστικά τη διεξαγωγή της παράστασης κατα το δυνατότερο
Στείλτε μας mail ενδιαφέροντος με θέμα: Κουκί&Ρεβύθι festival για να σας στείλουμε την φόρμα συμμετοχής. Σας περιμένουμε!


ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ
Κουκί&Ρεβύθι festival

Όνομα ομάδας (ή ατόμου αν δεν υπάρχει ομάδα):
Τίτλος (ή είδος handmade):
Δυο λόγια για την παράσταση-εργαστηρι- handmade δημιουργίες:
Τρόπος παρουσίασης:
Συντελεστές:
Διάρκεια:
Μail:
Τηλέφωνο υπεύθυνου:
(αν υπάρχουν φωτογραφίες- βίντεο ή αφίσα για την καλύτερη προώθηση)
αποστολή αιτήσεων συμμετοχής στο Κουκί&Ρεβύθι festival: koukikairevithifestival@gmail.com
για πληροφορίες στο 6948849914