Αριστοφανιάδα από την Ομάδα Ιδέα σε καλοκαιρινή περιοδεία
5 Ιουλίου 2016
West Side Story από την Καμεράτα στο Μέγαρο Μουσικής – Φεστιβάλ Αθηνών
6 Ιουλίου 2016
Προβολή όλων

Κριτική της παράστασης Comedy Revolution 2 – The Revenge – Mikeius/Jeremy/Maliatsis


Γράφει η θεατρολόγος Κατερίνα Μπουκάλα

Την Τετάρτη 29 Ιουνίου βρεθήκαμε στο Χυτήριο Theatre & Art Café, για ένα απολαυστικό stand up comedy με τους Μikeius, Jeremy και Maliatsi.
Οι τρεις τους ύστερα από έναν επιτυχημένο χειμώνα συνεχίζουν τις εμφανίσεις τους στην αυλή του Χυτηρίου, με νέα κείμενα, αστεία, βιντεάκια και σπαρταριστούς σχολιασμούς.

comedy-revolution-1

 

Το κοινό απολαμβάνει στο έπακρο την παράσταση, χαρίζοντας το πιο θερμό του χειροκρότημα σε κάθε ευκαιρία. Αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο ήταν ότι το κοινό ήταν όλων των ηλικιών. Ο πιο μικρός θεατής ήταν εννέα ετών, όσο προχώραγες έβλεπες τον μέσο όρο να μεγαλώνει, πράγμα που δείχνει ότι το κοινό ζητά το διαφορετικό και επιλέγει stand up comedy.
Η αμεσότητα, η απεύθυνση στο κοινό και η απομάκρυνση του «τέταρτου τοίχου» έχει κάνει το stand up comedy ένα από τα πιο αγαπημένα είδη κωμωδίας στην Ελλάδα ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.
Οι Μikeius, Jeremy και Maliatsi που έγιναν γνωστοί από τα βιντεάκια τους στο Youtube γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία στο είδος αυτό. Οι χιουμοριστικές προσωπικές ιστορίες, τα πειράγματα όταν συνυπάρχουν και οι τρεις μαζί στη σκηνή και οι πικάντικοι σχολιασμοί προκαλούν το γέλιο των θεατών, που το δηλώνει με το πιο θερμό του χειροκρότημα. Δεν είναι πάντως τυχαίο που στο είδος αυτό το κοινό ταυτίζεται με τις ιστορίες, σίγουρα έστω και μια φορά κατά τη διάρκεια της παράστασης θα πεις στο φίλο ή στη φίλη που κάθεται δίπλα σου « Ταυτίζομαι, μου έχει συμβεί κι εμένα αυτό», αυτή είναι μια ευκαιρία να το παραδεχτείς χωρίς ντροπή.
Comedy Revolution 2- The Revenge, με παρουσιαστή της βραδιάς τον Κώστα Μαλιάτση Σάλα. Μια ευχάριστη απόδραση μέσα στην καλοκαιρινή Αθήνα.

comedy-revolution-4 comedy-revolution-2 comedy-revolution-3