Το Τρίτο Κουδούνι βρεθηκε στην πρεμιέρα της παράστασης “Ασπίς και Συμπόσιο”
15 Ιουλίου 2016
Μόνο αν το Πιστέψεις… της Κέλλυς Σταμουλάκη
18 Ιουλίου 2016
Προβολή όλων

Κριτική της παράστασης “Ασπίς και Συμπόσιο”


Γράφει η θεατρολόγος Μαριαλένα Δογγούρη

Το Σάββατο 16 Ιουλίου, βρεθήκαμε στο θέατρο Πέτρας και στην πρεμιέρα της παράστασης “Ασπίς και Συμπόσιο”, σε σκηνοθεσία Χριστόφορου Χριστοφή και Γιώργου Παπαθεοδώρου.

Παρακολουθήσαμε δυο παραστάσεις σε μια, καθώς οι συντελεστές “πάντρεψαν” το έργο του Μενάνδρου (που δεν σώζεται ολόκληρο) με το έργο “Συμπόσιο” του Λουκιανού, σε ένα πάντρεμα με μεγάλη επιτυχία.
Το Brexit, ο Γιάνης Βαρουφάκης και άλλα θέματα της επικαιρότητας, συνυπάρχουν στην παράσταση, σε μια ευφυέστατη δραματουργική ανάλυση και προσέγγιση των αρχαίων κειμένων, προσφέροντας άφθονο γέλιο.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντήσαμε τους Δημήτρη Πιατά, Τάσο Παλαντζίδη και τον Γιάννη Σιαμσιάρη, οι οποίοι ταίριαξαν απόλυτα υποκριτικά, προσφέροντας ένα άρτιο υποκριτικό αποτέλεσμα. Επιπροσθέτως, για μια ακόμα φορά ο Δημήτρης Πιατάς αποκάλυψε την κωμική ιδιοφυία του. Ο υπόλοιπος θίασος ολοκλήρωσε το κωμικό αποτέλεσμα, σε μια παράσταση με τραγούδι και άφθονο γέλιο.

Η σκηνοθεσία ήταν λίγο στατική, ποντάροντας στο ταλέντο των πρωταγωνιστών και στις εκπλήξεις της διανομής, καθώς ο Γιάννης Σιαμσιάρης υποδύεται την θεά τύχη και η Κυριακή Υψηλάντη τον Χαιρέα.

Τέλος, η “Ασπίς και το Συμπόσιο” είναι μια παράσταση κυριολεκτικά για όλους, καθώς ήταν ειδικά διαμορφωμένη για να την παρακολουθήσουν ΑΜΕΑ, με ταυτόχρονη διερμηνεία στην νοηματική γλώσσα για τους κωφούς, ακουστική περιγραφή για τυφλούς ενώ είχε και υπέρτιτλους του κειμένου του έργου.

Η “Ασπίς και το Συμπόσιο” είναι μια δροσερή καλοκαιρινή παράσταση, για όλη την οικογένεια, με ένα σύνολο ταλαντούχου θιάσου, χορό, τραγούδι και φυσικά άφθονο γέλιο.