«ΑΝΤΙΓΟΝΗ» του ΣΟΦΟΚΛΗ από την Μαρουσιώτικη εταιρεία θεάτρου
23 Ιουνίου 2016
ΚΟΚΟ…ΜΠΛΟΚΟ
23 Ιουνίου 2016
Προβολή όλων

Κριτική της παράστασης “Συρανό”


Γράφει η θεατρολόγος Μαριαλένα Δογγούρη

Την Τρίτη 21 Ιουνίου, το τρίτο κουδούνι παραβρέθηκε στην πρεμιέρα του “Συρανό” στο θέατρο Πέτρας.

Πρόκειται για μια παράσταση υπερπαραγωγή, με πολλούς ηθοποιούς και χορευτές που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Το έργο του Ροστάν, γραμμένο το 1897, εξακολουθεί να συγκινεί το κοινό, με τον ηρωικό ιππότη Συρανό, που θυσιάζει τα πάντα για τον έρωτά του.

Οι θεατές ενθουσιάστηκαν από την μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, από τις εκπληκτικές χορογραφίες ξιφομαχίας, τις φαρσικές σκηνές, τα εκπληκτικά σκηνικά και τα φανταστικά κουστούμια.

Ο Γιάννης Κακλέας σκηνοθετεί με μαεστρία, εναρμονίζοντας άρτια το πλήθος των συντελεστών επί σκηνής, σε μια παράσταση που διαθέτει χιούμορ, συγκίνηση και ισορροπία της έμμετρης απαγγελίας.

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, σε μια από τις καλύτερες ερμηνείες της καριέρας του, ενσαρκώνει τον ρομαντικό ιππότη με την γκροτέσκα μύτη, προσφέροντας στον ρόλο ευαισθησία, χιούμορ και τη απαραίτητη συγκίνηση.

Η Δήμητρα Ματσούκα και ο Γιώργος Παπαγεωργίου στέκονται επάξια δίπλα στον Χαραλαμπόπουλο, ολοκληρώνοντας την εξαιρετική εικόνα του έργου με τις ερμηνείες τους.

Ο “Συρανό ντε Μπερζεράκ” για πρώτη φορά στην ιστορία του θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα. Είναι μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσετε!