Τα Ψηλά Βουνά του Ζαχαρία Παπαντωνίου σε καλοκαιρινή περιοδεία
3 Ιουλίου 2016
Ο Τάκης Ζαχαράτος στο φεστιβάλ Αμαρουσίου
4 Ιουλίου 2016
Προβολή όλων

Λυσιστράτη του Αριστοφάνη από τον Μιχαήλ Μαρμαρινό σε περιοδεία

Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός συναντά για πρώτη φορά το μεγάλο κωμικό ποιητή, με ένα σύνολο έξοχων ηθοποιών. Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα 5 και 6 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και θα συνεχιστεί μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου στα μεγαλύτερα θέατρα της Ελλάδας, σε καινούρια μετάφραση του Δημήτρη Δημητριάδη.

Λυσιστράτη του Αριστοφάνη από τον Μιχαήλ Μαρμαρινό σε περιοδεία
Η Λυσιστράτη διδάχθηκε το 411 π.Χ., ενάμιση περίπου χρόνο μετά την καταστροφική ήττα που υπέστη η Αθήνα και η σύμμαχοί της κατά την εκστρατεία της Σικελίας. Μέσα σε αυτή την ατμόσφαιρα ο Αριστοφάνης απευθύνει μια ύστατη – εν μέρει φαρσική, εν μέρει τραγική- έκκληση για ειρήνη, γράφοντας το πιο αντιπολεμικό του έργο και ταυτόχρονα παραδίδει στην παγκόσμια λογοτεχνία ένα από τα ισχυρότερα σύμβολα γυναικείας επαναστατικότητας.

Η περίληψη του έργου
Ενώ ο Πελοποννησιακός Πόλεμος μαίνεται κρατώντας τους άντρες μακριά από τα σπίτια τους, η Λυσιστράτη πείθει τις γυναίκες της Αθήνας και της Σπάρτης να κάνουν αποχή από τα «συζυγικά τους καθήκοντα», με στόχο την κατάπαυση των εχθροπραξιών μεταξύ των δύο πόλεων. Ταυτόχρονα, οι γυναίκες προχωρούν σε κατάληψη του ταμείου δημοσίων πόρων, από τους οποίους χρηματοδοτούνται οι πολεμικές επιχειρήσεις. Η δράση των γυναικών έχει άμεσα αποτελέσματα και το στρατόπεδο των αντρών αντιδρά με όλους τους δυνατούς τρόπους. Μετά από υπαναχωρήσεις, διαπληκτισμούς και διαπραγματεύσεις, η ειρήνη επιτυγχάνεται και το γεγονός γιορτάζεται με ένα βακχικό γλέντι.

Αναλυτικά η περιοδεία:

12 Αυγούστου, Ανδρος
20 Αυγούστου, Καβάλα, Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων
23 Αυγούστου, Κατερίνη, Αρχαίο Θέατρο Δίον
28 Αυγούστου, Αρχαία Ολυμπία
30 και 31 Αυγούστου, Πάτρα, Ρωμαϊκό Ωδείο
4 Σεπτεμβρίου, Κηποθέατρο Παπάγου
9 Σεπτεμβρίου, Θεσσαλονίκη, Θέατρο Δάσους
12 Σεπτεμβρίου, Ελευσίνα, Παλαιό Ελαιουργείο
16 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Βράχων
19 Σεπτεμβρίου, Ηλιούπολη, Θέατρο Αλσους «Δημήτρης Κιντής»
21 Σεπτεμβρίου, Νέα Σμύρνη, Θέατρο Αλσους
24 Σεπτεμβρίου, Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Πληροφορίες
Χώρος: Διάφοροι Χώροι
Συγγραφέας: Αριστοφάνης
Μετάφραση: Δημήτρης Δημητριάδης
Σκηνοθεσία: Μιχαήλ Μαρμαρινός
Σκηνικά: Γιώργος Σαπουντζής
Κοστούμια: Μαγιού Τρικεριώτη
Μουσική: Δημήτρης Καμαρωτός
Φωτισμοί: Thomas Walgrave
Χορογραφία: Χρήστος Παπαδόπουλος
Παίζουν: Γιάννης Βογιατζής, Gemma Carbone, Αθηνά Δημητρακοπούλου Λένα Δροσάκη, Ευαγγελία Καρακατσάνη, Άννα Κλάδη, Λένα Κιτσοπούλου, Σοφία Κόκκαλη, Λενιώ Λιάτσου, Ειρήνη Μαρκή, Αθηνά Μαξίμου, Γιώργος Μπινιάρης, Ελένη Μπούκλη, Ηλέκτρα Νικολούζου Θέμης Πάνου, Αγλαΐα Παππά, Λένα Παπαληγούρα, Μαρία Σκουλά, Έλενα Τοπαλίδου, Χάρης Τσιτσάκης, Αιμίλιος Χειλάκης Πιάνο: Λενιώ Λιάτσου
Προπώληση εισιτηρίων: Πανεπιστημίου 39, στοά Πεσμαζόγλου 39

Πηγή:www.monopoli.gr