Οι 12 ένορκοι στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας
18 Αυγούστου 2016
Πρόγραμμα παραστάσεων στο Από μηχανής θέατρο
22 Αυγούστου 2016
Προβολή όλων

Οι La Factica Danza για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Η ομάδα σύγχρονου χορού/χοροθεάτρου La Factica Danza, που έχει βάση στη Μάλαγα της Ισπανίας και αποτελείται από την Ηρώ Βασάλου (από την Ελλάδα) και την Λουσία Αμίρ (από την Ουρουγουάη), έρχεται στην Ελλάδα, για να παρουσιάσει για πρώτη φορά την νέα της πλήρη παραγωγή με τίτλο «Simio», στο Θέατρο Χυτήριο, το Σάββατο 27 Αυγούστου.
«Υπάρχει ένα σημείο στο πεδίο που περιγράφει μια συγκεκριμένη θέση στο χώρο. Ένα μέρος…
Δυο γυναίκες, δυο εθνικότητες, δυο ηλικίες, δυο χρώματα, δυο μεγέθη συναντιούνται σ’ αυτό το σημείο και αναζητούν η μία την άλλη. Ένα σώμα στο χώρο ορίζει ένα άλλο, διασχίζουν έναν δρόμο ξενικό, αλλόκοτο.
Παραμένουν όταν πραγματικά θέλουν να απομακρυνθούν, επιθυμούν ό,τι τους επιβάλει ο εξαναγκασμός της πικρής εθιστικής τους συμβίωσης. Ο χώρος είναι γεμάτος σημεία αιχμής όπου νέα πράγματα γεννιούνται ή τα παλιά συμβιβάζονται με τις ρίζες τους. Το σημείο αιχμής των δύο σωμάτων-γυναικών-ριζών ίσως είναι ένα τραγούδι esperaba, desperaba y el viendo le encantaba…»
Η δουλειά τους που είναι επηρεασμένη από καλλιτεχνικά/κινησιολογικά ρεύματα της Βόρειας Ευρώπης, στον κόσμο της παραστασιακής τέχνης με στοιχεία Folklore, που προέρχονται από τις διαφορετικές καταγωγές των καλλιτεχνών, έχει παρουσιαστεί τα τελευταία δύο χρόνια με μεγάλη επιτυχία, σε διάφορους καλλιτεχνικούς χώρους στην Μάλαγα και σε άλλες πόλεις της Ανδαλουσίας, όπως στο μουσείο Πικάσο και έχει πάρει μέρος στο διεθνούς φήμης φεστιβάλ κινηματογράφου της Μάλαγα.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: http://lafacticadanza.wix.com/engl
και στο Facebook: La Factica danza
Πού: Θέατρο Χυτήριο, Ιερά Οδός 44, τηλ.: 210 3412313
Πότε: Σάββατο 27 Αυγούστου
Ώρα έναρξης: 21:15
Είσοδος: Γενική είσοδος: 8 ευρώ 
Μειωμένη: 5 ευρώ
Ώρες ταμείου: Καθημερινά 5.00 μ.μ. – 9.00 μ.μ.
Τηλ.: 2103412313 & 6951787821