Έπαθλα τον Θεατρικών Κορφιάτικων βραβείων 2016-2017
2 Μαΐου 2017
Βρεθήκαμε στην παράσταση “Προμηθέας “
8 Μαΐου 2017
Προβολή όλων

Πρεμιέρα της παράστασης “Ελιγμοί” στο θέατρο 104

Επίσημη πρεμιέρα χτες 3 Μαΐου για την παράσταση “Ελιγμοί” του Ισπανού συγγραφέα Eduardo Galan σε σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά με τους Λάζαρο Βασιλείου, Αλέξανδρο Νταβρή, Τάκη Παρασκευόπουλο και Δήμητρα Στάικου.

Δήμητρα Στάικου

Όλα συνέβησαν σε μια σε μια πολύ ευχάριστη βραδιά με εκλεκτούς προσκεκλημένους!  Ανάμεσα στους καλεσμένους, διακρίναμε γνωστούς ηθοποιούς, σκηνοθέτες, κ.ά.: Ελένη Τζαγκαράκη, Βίκυ Κουκουτσίδη, Δημήτρης Λιακόπουλος, Κατερίνα Βαϊμάκη, Παναγιώτης Καρμάτης, Σοφία Λεγάτου, Λία Τσάνα και άλλοι.

Ελένη Τζαγκαράκη

«Ελευθερία χωρίς εξουσία καταντάει χάος, και εξουσία χωρίς τον σεβασμό της ελευθερίας, τυραννία» – Στέφαν Τσβάιχ

Το έργο του Ισπανού συγγραφέα Eduardo Galan, «Ελιγμοί», ανεβαίνει σε πανελλήνια πρώτη στο Θέατρο 104 σε σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά. Η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 26 Απριλίου 2017 και θα παρουσιαστεί για 14 μόνο παραστάσεις.

Δημήτρης Λιακόπουλος με τον Παναγιώτη Καρμάτη

Λίγα λόγια για την παράσταση «Ελιγμοί»
Ένα ζευγάρι, ο Ντάριο και η Μπελέν – ο πρώτος ηθοποιός και η δεύτερη στρατιωτικός – προσπαθούν να «ελιχθούν» και να βγουν αλώβητοι από την πραγματικότητα που τους περιβάλλει, παλεύοντας με την αλήθεια που αποδεικνύεται πιο σκληρή από το ψέμα.

Παναγιώτης Καρμάτης, Θοδωρής Βουρνάς, Δημήτρης Λιακόπουλος

Ένας υπολοχαγός και ένας σκηνοθέτης τους φέρνουν αντιμέτωπους με την εξουσία, αλλά και με τον ίδιο τους τον εαυτό. Εξουσία στην τέχνη και εξουσία στον πόλεμο. Πότε η άσκηση εξουσίας υπερβαίνει τα όρια και ισοδυναμεί με κατάχρηση εξουσίας; Ποιος ο ρόλος του θύτη και ποιος του θύματος, όταν το ίδιο το άτομο έχει την ελευθερία να «ελίσσεται» στην προσπάθειά του να πετύχει τους στόχους του; Όσο όμως κι αν οι ήρωες επιχειρούν να «αν-ελιχτούν», το κοινωνικό σύστημα επεμβαίνει, περιορίζοντας τα περιθώρια τους και στερώντας τους την ικανότητα να εξουσιάζουν ακόμη και τον ίδιο τους τον εαυτό.