Συνέντευξη με την Γιούλη Ζήκου
25 Αυγούστου 2016
«Πόσο μόνος είναι αυτός ο Μάκης…» STAND UP COMEDY SHOW
30 Αυγούστου 2016
Προβολή όλων

Πρόγραμμα της Ομάδας Νάμα για την θεατρική περίοδο (2016-2017)

Η θεατρική Ομάδα Νάμα της Ελένης Σκότη και του Γιώργου Χατζηνικολάου την φετινή θεατρική περίοδο για πρώτη φορά θα δραστηριοποιηθεί ταυτόχρονα σε δύο θέατρα με τέσσερις παραστάσεις:

Στο Επί Κολωνώ, που παραμένει η έδρα της, από την αρχή της νέας περιόδου θα επαναλάβει τις δύο πετυχημένες της παραστάσεις: την βραβευμένη Αγαπητή Ελένα της Λουντμίλα Ραζουμόσκαγια, που θα συνεχιστεί για 3η χρονιά και την παράσταση Άγριος Σπόρος του Γιάννη Τσίρου που θα συνεχιστεί για 2η χρονιά.

Στο Σύγχρονο θέατρο θα ανεβάσει δύο νέες παραστάσεις, όχι ως συνήθως πρωτοεμφανιζόμενου σύγχρονου έργου, αλλά για πρώτη φορά κλασικού ρεπερτορίου, το Λεωφορείο ο Πόθος του Τένεσι Ουίλιαμς και το έργο Η Δύναμη του Σκότους του Λέοντος Τολστόι.

Λίγα λόγια για το νέο μας βήμα
Από τον Οκτώβριο του 2016 η Ομάδα Νάμα εγκαινιάζει την συνεργασίας της με το Σύγχρονο Θέατρο, όπου επεκτείνει τις δραστηριότητές της και με την προοπτική μιας πιθανής συνεργασίας με μονιμότερο χαρακτήρα.
Στο πλαίσιο αυτό η Ομάδα Νάμα ανηφορίζοντας από τον Κολωνό στο Γκάζι, ετοιμάζει δύο θεατρικές προτάσεις από το κλασικό ρεπερτόριο, δύο κορυφαίων συγγραφέων από Αμερική και Ρωσία: το αριστούργημα Λεωφορείο ο Πόθος του Τένεσι Ουίλιαμς και το άγνωστο εν πολλοίς στο αθηναϊκό κοινό, αλλά εξαιρετικό θεατρικό έργο Η Δύναμη του Σκότους του Λέοντος Τολστόι. Το Λεωφορείο ο Πόθος θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο 2016 ενώ Η Δύναμη του Σκότους στα τέλη Ιανουαρίου 2017.
Η Ομάδα Νάμα με προσήλωση σε ένα θέατρο με κοινωνικό περιεχόμενο κι έχοντας μελετήσει, για 20 χρόνια τώρα, το ρεαλισμό στο θέατρο –τις πτυχές του (όπως μαγικός ρεαλισμός, αφαίρεση στον ρεαλισμό κ.α’.) καθώς και τον τρόπο ενσωμάτωσης άλλων μορφών θεατρικής φόρμας- αποφάσισε να εφαρμόσει τις ιδέες της και την εμπειρία της στα δύο αυτά έργα: το ένα από την πατρίδα του Θεάτρου Τέχνης της Μόσχας, του Στανισλάφσκι, και του A. Τσέχων και το άλλο από τη χώρα του Actor Studio, του H. Καζάν, του Α. Μύλερ και του Τ. Ουίλιαμς. Από τις δύο δηλαδή ιστορικές περιόδους και τους δύο γεωγραφικούς τόπους που το θεατρικό γίγνεσθαι μάς εμπνέει για μελέτη, εμβάθυνση και κυρίως για εξέλιξη στις σημερινές συνθήκες.
Και για τα δύο έργα, το όλο concept, την μετάφραση, την σκηνοθεσία και τη σκηνογραφία υπογράφουν από κοινού η Ελένη Σκότη και ο Γιώργος Χατζηνικολάου.

Πρόγραμμα Ομάδας Νάμα για την σεζόν 2016-2017

«Λεωφορείο ο Πόθος» του Τένεσι Ουίλιαμς
από αρχές Οκτωβρίου 2016 στο Σύγχρονο Θέατρο
Ερμηνεύουν: Κόρα Καρβούνη, Γιάννης Τσορτέκης, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Γιώργος Δάμπασης, Μιχαήλ Γιαννικάκης, Αθηνά Αλεξοπούλου, Γιώργος Γερωνυμάκης, Κωστής Χαραμουντάνης, Χριστίνα Δημητριάδη.

« Η Δύναμη του Σκότους» του Λέοντος Τολστόι
από τέλος Ιανουαρίου 2017 στο Σύγχρονο Θέατρο
Ερμηνεύουν: Πέγκυ Τρικαλιώτη, Αγορίτσα Οικονόμου, Γιώργος Παπαγεωργίου, Αθανασία Κουρκάκη, Χρήστος Σαπουντζής, Θανάσης Χαλκιάς, Μιχαήλ Γιαννικάκης, Μαρία Προιστάκη, Βαλέρια Δημητριάδου, Αθηνά Αλεξοπούλου.

«Αγαπητή Ελένα» της Λουντμίλα Ραζουμόσκαγια (συνεχίζεται για 3η χρονιά)
από αρχές Οκτωβρίου 2016 στο Επί Κολωνώ
Ερμηνεύουν: Αριέττα Μουτούση, Γιάννης Λεάκος, Μιχάλης Πανάδης, Χρήστος Κοντογεώργης, Ηρώ Πεκτέση.

«Άγριος Σπόρος» του Γιάννη Τσίρου (συνεχίζεται για 2η χρονιά)
από αρχές Οκτωβρίου 2016 στο Επί Κολωνώ
Ερμηνεύουν: Τάκης Σπυριδάκης, Ντάνη Γιαννακοπούλου, Ηλίας Βαλάσης.