ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΕΑΡ ΒΙΚΤΩΡΙΑ
29 Αυγούστου 2017
Κιμούλης- Ταβουλάρη ανιχνεύουν τα όρια της ηθικής
30 Αυγούστου 2017
Προβολή όλων

Σεμινάριο ρεπερτορίου TRANSMITTING TRIO A με ελεύθερη είσοδο

Το σημαντικό έργο της γνωστής αμερικανίδας χορογράφου Υβόν Ρέινερ, "Trio A" θα διδαχθεί ξανά στον Κινητήρα από την πιστοποιημένη χορογράφο και χορεύτρια Σάρα Γουίκι.

TRANSMITTING TRIO A (1966)

ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Το Trio A (1966) θα μεταδοθεί από τη Σάρα Γουίκι, που εδρεύει στο Λος Άντζελες. Είναι χορεύτρια, χορογράφος και επίσημος πιστοποιημένος πομπός του Trio A από το 2010. Το σεμινάριο περιλαμβάνει: 3,5 ώρες πρόβας σε πέντε ημέρες. Κάθε μέρα αποτελείται από μια ώρα ζέσταμα, με την καθοδήγηση της Sara Wookey, για να προετοιμαστούν οι μαθητές σωματικά και διανοητικά για το χορό, μεταδίδοντας τα τέσσερα στρώματα/επίπεδα πληροφοριών του χορογραφικού έργου, συμπεριλαμβανομένου του φυσικού πλαισίου κινήσεων, την απόσταση, το βλέμμα και το τέμπο στο βηματισμό.

Αν και το επίκεντρο είναι η φυσική μετάδοση του έργου της Yvonne Rainer, υπάρχουν τρία ακόμη ουσιώδη στοιχεία, απαραίτητα για την επιτυχή διαδικασία της μεταφοράς, με τα οποία θα έρθουμε αντιμέτωποι σε αυτό το εργαστήριο.

Τα τρία στοιχεία είναι:
1. Τρεις έως τέσσερις θεωρητικές και ιστορικές αναγνώσεις στο Trio Α
2. Συζητήσεις για το Trio A
3. Συνθέσεις που περιλαμβάνουν προφορικές και γραπτές περιγραφές του έργου, χαρτογράφηση, γραφήματα και απεικόνηση του έργου. Αυτή είναι μια εξερεύνηση της έμφυτης οργανωτικής αρχής του χορού και την προσπάθειας να κατανοήσουμε καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο μαθαίνουμε ένα χορό, μία μεμονομένη κίνηση καθώς και τρόπους με τους οποίους απομνημονεύουμε μια σύνθετη σειρά κινήσεων.

H Σάρα Γουίκι είναι αμερικανίδα χορεύτρια, με βάση το Λονδίνο και δραστηριοποιείται με διεθνή καλλιτεχνική Visa εγκεκριμένη από το Συμβούλιο Καλών Τεχνών της Αγγλίας. Κατέχει Bachelor Καλών Τεχνών στο Χορό από το πανεπιστήμιο του Οχάιο και Master Χορού από το UCLA. Η πρακτική της ασχολείται με την κοινωνική και χωρική προσέγγιση του χορού και της χορογραφίας.Kαθιερώθηκε ως νεαρή χορογράφος στην Ολλανδία όπου βρισκόταν μεταξύ 1996-2006.

Η Γουίκι εμπλέκεται καλλιτεχνικά με μουσεία από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, είτε παρουσιάζοντας το έργο της είτε συμμετέχοντας σε προγράμματα μάθησης και διδασκαλίας. Οι αξιοσημείωτες προσθήκες της περιλαμβάνουν: «Εκτέλεση πλοήγησης: (ανα) χαρτογράφηση του μουσείου» (2010) στο μουσείο Hammer και «Punt.Point» (2014) στο μουσείο vanAbbe στην Ολλανδία. Έχει συνεργαστεί στενά με την χορογράφο Yvonne Rainer από το 2010. Είναι μία από τους πέντε καλλιτέχνες χορού που πιστοποιούνται από την Rainer για να διδάξουν και να εκτελέσουν το σημαντικό έργο της, Trio A (1966).

Πληροφορίες

Κινητήρας-Artistic Network for Performing Arts
Διεύθυνση: Ερεχθείου 22, Ακρόπολη
Τηλ: 2109248328
info@kinitiras.com
www.kinitiras.com
Facebook page: Kinitiras

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Πηγή: www.in.gr