Ο Τάκης Παρασκευόπουλος έρχεται στους «Ελιγμούς» στο θέατρο 104
24 Απριλίου 2017
«ΣΙΛΑΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ 20 ΧΡΟΝΙΑ STAND UP»
25 Απριλίου 2017
Προβολή όλων

Συνέντευξη με τον ηθοποιό Αγησίλαο Σιούνα

Ο Αγησίλαος Σιούνας γεννήθηκε στις 17 Απριλίου 1989 στο Περιστέρι .Σπούδασε στα Τ.Ε,Φ.Α.Α. Κομοτηνής και έκανε μεταπτυχιακό στη μεγιστοποίηση της απόδοσης. Έχει κάνει σπουδές στον Ίασμο ενώ τα τελευταία δυο χρόνια παίζει ως ηθοποιός σε πολλές παραστάσεις όπως το ”Όταν Ο Παζολίνι συνάντησε το αγόρι που του προσέφερε το θάνατο”, ”Ιφιγένεια εν Αυλίδι”, ”Το όνομα μου είναι Τζέημς Ντην”. Αυτή την περίοδο τον συναντάμε στην παράσταση «Η Κάρεν Στόουν δεν μένει πια εδώ» στο Studio Κυψέλης.

Ο Αγησίλαος Σιούνας σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Τρίτο Κουδούνι και στην Ελένη Αναγνωστοπούλου

Ε.Α: Αυτή την περίοδο, συμπρωταγωνιστείς με την Καίτη Ιμπροχώρη και την ομάδα Θεατρίνων Θεατές στο Studio Κυψέλης, σ’ένα έργο της Μαίρης Μιχαλάτου που φέρει τον τίτλο: «Η Κάρεν Στόουν δεν μένει πια εδώ». Αρχικά, θα ήθελα να μου πεις δύο λόγια σχετικά με την υπόθεση του έργου.

Αγησίλαος: Καταρχήν να πω ότι είναι τιμή για μένα να συνεργάζομαι με την κυρία Ιμπροχώρη και με όλους τους άλλους συντελεστές, καθώς και με το σκηνοθέτη, κύριο Γιώργο Λιβανό. Η υπόθεση του έργου έχει να κάνει με μια ηθοποιό του σινεμά. Μια πανέμορφη και πολύ επιτυχημένη ηθοποιό του Χόλιγουντ που σιγά σιγά μεγαλώνει και μαζί με την επιτυχία της που μειώνεται, σιγά σιγά μαραζώνει και εμφανισιακά. Σ’ένα ταξίδι της προς την Ιταλία, χάνει το σύζυγο της σε αεροπορικό δυστύχημα. Όταν φτάνει στη Ρώμη, γνωρίζει ένα νεαρό συνοδό, τον Πάολο τον οποίο υποδύομαι εγώ. Ο Πάολο είναι αρκετά κακομαθημένος. Έχει μάθει να του κάνουν όλα τα χατίρια οι γυναίκες. Είναι αλαζονικό ον, είναι άνθρωπος με τεράστιο εγωισμό. Η Κάρεν Στόουν δεν μπορεί να του υλοποιήσει όλες τις επιθυμίες. Το έργο ουσιαστικά εστιάζει στο ειδύλλιο της Κάρεν και του Πάολο.

Ε.Α: Μπορείς να κάνεις μια πιο συγκεκριμένη αναφορά σχετικά με το χαρακτήρα που υποδύεσαι;

Αγησίλαος: Ο Πάολο είναι ένα νεαρό παιδί γύρω στα 30. Όπως είπα, είναι ένας εγωιστής, ένας άνθρωπος που θα έκανε τα πάντα για να επιβιώσει και να ανέβει ψηλά. Είναι ένας άνθρωπος που έχει μάθει να ζει παρασιτικά όπως είπες και εσύ πριν. Είναι αρκετά κακομαθημένος. Ζει μια εύκολη ζωή που πολλοί νέοι θα μπορούσαν να επιλέξουν το συγκεκριμένο τρόπο ζωής, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή στην Ελλάδα.

Ε.Α: Γιατί πιστεύεις ότι ο Πάολο επιλέγει αυτό το δρόμο;

Αγησίλαος: Γιατί είναι πιο εύκολος, έχει πιο πολλά λεφτά. Η δουλειά είναι πιο κουραστική και φυσικά επιβεβαιώνει το εγώ του. Ένας που θέλει να κάνει αυτή τη δουλειά δεν μπορεί να μην θέλει, να δέχεται συνέχεια επιβεβαίωση για το πόσο όμορφος, πόσο έξυπνος είναι.

Ε.Α: Θέλει δηλαδή να είναι νούμερο ένα χωρίς να προσπαθεί ιδιαίτερα;

Αγησίλαος: Όπως πολλοί Έλληνες στη σημερινή εποχή.

Ε.Α: Πως είναι να συνεργάζεσαι με την Καίτη Ιμπροχώρη επί σκηνής;

Αγησίλαος: Η Καίτη είναι ένας άνθρωπος πολύ συνεργάσιμος και πολύ απλός. Από την πρώτη στιγμή μ’έχει βοηθήσει. Πολύ ευγενική, γλυκύτατη. Είναι καλό, οι νέοι ηθοποιοί να συνεργάζονται με παλιότερους, πολύ σπουδαίους ηθοποιούς όπως η Καίτη Ιμπροχώρη. Αυτοί μας βοηθούν και εμείς παίρνουμε από αυτούς.

Ε.Α: Η συνεργασία με τον Γιώργο Λιβανό ήταν αρμονική;

Αγησίλαος: Φυσικά. Η όλη συνεργασία ήταν αρμονική. Περάσαμε πολύ ωραία στις πρόβες και πέρα από το ότι πρόκειται για αξιόλογη δουλειά, βρισκόμαστε όλοι σ’ένα ευχάριστο περιβάλλον. Ευχαριστώ τον κύριο Λιβανό που μου έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία. Έπαιζα παλιότερα στο έργο: «Όταν ο Παζολίνι συνάντησε το αγόρι που του προσέφερε το θάνατο» και με επέλεξε για το συγκεκριμένο ρόλο και τον ευχαριστώ πολύ για αυτό.

Ε.Α: Που πιστεύεις ότι έγκειται η επιτυχία της Κάρεν Στόουν;

Αγησίλαος: Στην καλή συνεργασία που έχουμε σαν άτομα. Είναι πολύ σημαντικό αυτό, είμαστε όλοι μια ομάδα. Το θέατρο είναι ομαδικό σπορ και όταν κάποιος συμπεριφέρεται με ευγενή άμιλλα απέναντι στον άλλον, πάντα θα οδηγούμαστε στο καλό αποτέλεσμα. Ο ένας σέβεται τον άλλον. Δεν υπάρχουν «βεντέτες» και έτσι μαθαίνεις. Γιατί, τι είναι το θέατρο;

Ε.Α: Μια αλληλεπίδραση.

Αγησίλαος: Μπράβο, ακριβώς αυτό. Το ξέρεις και καλύτερα σαν θεατρολόγος.

Ε.Α: Η σχέση του Πάολο με την Κάρεν υφίσταται από καθαρό συμφέρον;

Αγησίλαος: Αρχικά, ναι. Στην πορεία, βλέποντας ο Πάολο ότι η Κάρεν δεν είναι ικανή να του υλοποιήσει κάθε επιθυμία, σιγά σιγά αρχίζει να ζηλεύει. Μπορεί να μην υπάρχει ακριβώς αυτό που λέμε έρωτας, αλλά σίγουρα υπάρχει μια ζήλια. Όταν βλέπει ότι για την Κάρεν δεν είναι αυτός το κέντρο της γης, πειράζεται μέσα του, θίγεται ο εγωισμός του.

Ε.Α: Θεωρείς ότι στην Ελλάδα της κρίσης ότι οι νέοι ακολουθούν αντίστοιχα εύκολους δρόμους;

Αγησίλαος: Νομίζω πως ναι. Δεν θα τους κρίνω για αυτό που κάνουν, είναι δικαίωμα τους. Απλά είναι σίγουρα εύκολος δρόμος. Μέσα σε μια Ελλάδα γεμάτη γκρίνια, γεμάτη κατάθλιψη, χωρίς λεφτά. Όλα αυτά μαζί δημιουργούν προβλήματα.

Ε.Α: Στην «Κάρεν Στόουν» πως διαχειρίζεται ο Πάολο τη νεότητα του;

Αγησίλαος: Ο Πάολο εγκλωβίζεται στη νεότητα του. Νιώθει παγιδευμένος. Είναι σαν τη μοναξιά η νεότητα. Πολλές φορές σου φέρεται φιλικά στην αρχή μέχρι να σε αγκαλιάσει και να μείνεις λίγη ώρα μόνος. Στη συνέχεια δεν μπορείς να αντέξεις τη μοναξιά. Μέσα του νιώθει τύψεις για όλα αυτά που κάνει.

Ε.Α: Θα ήθελες να μου μιλήσεις για τον «Τζαίημς Ντην»;

Αγησίλαος: Ήταν ένα έργο που ανέβασε το χειμώνα ο κύριος Χρονάς. Σαν σκηνοθέτης και σεναριογράφος μου έκανε πρόταση να παίξω τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Τζαίημς Ντην. Ήταν ένας μονόλογος που ανέβηκε στο Ίδρυμα Κακογιάννη και συνεχίζεται με περιοδεία σε κάποια μέρη της Ελλάδας και τον ευχαριστώ πολύ για αυτό. Στο έργο, είμαι ένα παιδί που δουλεύει σε ένα συνεργείο. Θαυμάζω πολύ τον Τζαίημς Ντην και αρχίζω να λέω την ιστορία του, αυτό κάνω ουσιαστικά.

Ε.Α: Ποια είναι τα όνειρα σου σχετικά με το χώρο του θεάτρου;

Αγησίλαος: Είναι κάτι που αγαπώ πάρα πολύ και θα ήθελα να συνεχίσω. Ίσως είναι αυτό που τελικά αγαπώ περισσότερο, με εκφράζει, με κάνει να εκτονώνομαι, μου δίνει απίστευτη χαρά.

Ε.Α: Αγαπημένοι ρόλοι;

Αγησίλαος: Ο Στάνλει Κοβάλσκι από το «Λεωφορείο ο Πόθος» και ο Τζιμ από τα «Οργισμένα Νιάτα».

Ε.Α: Επόμενα μελλοντικά σχέδια;

Αγησίλαος: Προς το παρόν δεν έχω κάτι. Το καλοκαίρι ετοιμάζουμε με τον κύριο Λεωνίδα Τσιριγούλη την τραγωδία «Ελένη» όπου θα υποδυθώ τον Μενέλαο.