Ο Γιάννης Στεφόπουλος είναι Απόφοιτος της Δραματικής σχολής ΒΕΑΚΗ, ενώ από το 1985 εργάζεται ανελλιπώς στο θέατρο επαγγελματικά, ως ηθοποιός. Έχει συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, ενδεικτικά: : «Καπέλο από ψάθα Ιταλίας», «ΟΥΠΣ κόμικς», «Βικτώρ, τα παιδιά στην εξουσία», «Ο καθένας έχει τον παράδεισο που του αξίζει», «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Αυτή την περίοδο τον συναντάμε στον Ελληνικό Κόσμο στην παράσταση «Μέγας Αλέξανδρος» και στο θέατρο Θησείον ένα θέατρο για τις τέχνες, στην παράσταση «Νεκρή Ζώνη».
Ο Γιάννης Στεφόπουλος σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Τρίτο Κουδούνι και στην Μαριαλένα Δογγούρη.
ΜΔ: Πείτε μας λίγα λόγια για την παράσταση «Μέγας Αλέξανδρος».
Γιάννης: Η παράσταση βασίζεται στο ιστορικό μυθιστόρημα για παιδιά «Μέγας Αλέξανδρος», του Νίκου Καζαντζάκη. Με σεβασμό στο βιβλίο του Καζαντζάκη, η σκηνοθέτης Νανά Νικολάου στήνει την παράσταση, που μας ταξιδεύει στη ζωή του Μ. Αλεξάνδρου από την ηλικία των 15 ετών έως το θάνατό του, περνώντας από τους σημαντικότερους σταθμούς της ζωής του και βάζοντάς μας στον ιδιαίτερο κόσμο του μεγάλου αυτού στρατηλάτη.
ΜΔ: Ποιόν ρόλο υποδύεστε ;
Γιάννης: Στην παράσταση έχω αναλάβει διπλό ρόλο : υποδύομαι τον Σπιθριδάτη, έναν Πέρση απεσταλμένο του Δαρείου, και τον Καλλισθένη, έναν φιλόσοφο και ιστορικό της εποχής, μαθητή του Αριστοτέλη, που ακολουθεί τον Μ. Αλέξανδρο στην εκστρατεία του ως επίσημος ιστοριογράφος του. Το ενδιαφέρον με τον δεύτερο αυτόν χαρακτήρα είναι ότι, ενώ στην αρχή επιδοκιμάζει τον Μ. Αλέξανδρο και μέσα από το έργο του συμβάλει στη δημιουργία του μύθου του, γύρω στο 327 πχ διαφωνεί μαζί του και τον κατακρίνει για την υιοθέτηση ανατολίτικων συνηθειών. Αυτό τον οδηγεί στη ρήξη με τον Μ.Αλέξανδρο και στην απόφαση να συνωμοτήσει εναντίον του, με κατάληξη τη φυλάκιση και το θάνατό του.