Stand Up Comedy Night στο Εργοτάξιον
26 Οκτωβρίου 2017
Βρεθήκαμε στην παράσταση «94 ΜΙΛΙΑ»
30 Οκτωβρίου 2017
Προβολή όλων

Συνέντευξη με τον ηθοποιό Μάνθο Καλαντζή

Ο Μάνθος Καλαντζής είναι απόφοιτος της Σχολής Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, καθώς και πτυχιούχος του Ιστορικού-Αρχαιολογικού τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έχει συμμετάσχει στο θέατρο, εκτός των άλλων, στις παραστάσεις «Mein Komplex» σε σκηνοθεσία Κλαλιώτη Μπάμπη, «Γκρέτα» σε σκηνοθεσία Οικονομοπούλου Πέπης και στην παράσταση «Sex Cells» σε σκηνοθεσία Παπαδόπουλου Λεωνίδα. Από την 1η Νοεμβρίου θα τον συναντήσουμε στο θέατρο 104 και στην παράσταση «Ψυγείο», σε σκηνοθεσία Ράνιας Νικολούλη.

Ο Μάνθος Καλαντζής σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Τρίτο Κουδούνι και στη Μαριαλένα Δογγούρη.


ΜΔ: «Ψυγείο» στο θέατρο 104, από 1 Νοεμβρίου. Πες μας κάποια πράγματα για το έργο.

Μάνθος: Το έργο έχει γραφτεί εδώ και περίπου 10 χρόνια και το έχει γράψει η Ισπανίδα Αμπρίλ Θαμόρα. Πριν από περίπου εφτά χρόνια ανέβηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα με τίτλο «Υπό το μηδέν». Είναι ένα έργο που αναφέρεται στις ανθρώπινες σχέσεις και πιο συγκεκριμένα με την οικογένεια, τη φιλία, τη μοναξιά, την ανεργία, τη μετανάστευση και πολλά ακόμα. Είναι ένα έργο καθημερινό, απλό, που αφορά τον καθένα. Η πλοκή του διαδραματίζεται σε ένα ψυγείο ενός κρεοπωλείου, όταν μετά από μια ληστεία οι δυο εργαζόμενοι κλείνονται μέσα στον ψυκτικό θάλαμο, και έτσι ξεκινάει το έργο. Εκεί μέσα όλα αποκαλύπτονται, συναισθήματα και εξομολογήσεις μέχρι το τέλος, το οποίο φυσικά, δεν θα σας το πω.

ΜΔ: Ποιο ρόλο παίζεις στην παράσταση;

Μάνθος: Εγώ κάνω έναν εκ των δυο αδερφών, τον μικρότερο, τον Σέλιο. Είναι ένας χαρακτήρας ο οποίος είναι ένας ατίθασος, επαναστατικός χαρακτήρας. Ευαίσθητος και ταυτόχρονα μαχητικός. Σε όλη την διάρκεια του έργου βλέπουμε αυτούς τους δυο ήρωες να πάσχουν από αυτό που τους συνέβη, από αυτό που φοβούνται. Τους βλέπουμε να ξεγυμνώνονται ψυχικά με στόχο την επιβίωση. Πρέπει να βρουν τρόπο να ξεφύγουν από αυτό το κλειστοφοβικό μέρος και να ζήσουν.
ΜΔ: Η μικρή σκηνή του 104 βοηθάει σε αυτό το κλειστοφοβικό συναίσθημα;

Μάνθος: Ναι, είναι απόλυτα κατάλληλη για το συγκεκριμένο έργο. Πρόκειται για ένα black box που συνθέτει άψογα το κλίμα που θέλαμε να δώσουμε στην παράσταση. Επίσης, αυτή η αίθουσα με το κατάλληλο σκηνικό γίνεται ένα με το έργο.

ΜΔ: Πρόκειται για ένα κοινωνικό έργο. Πόσο πιστεύεις αφορά τους θεατές;

Μάνθος: Πιστεύω πως αφορά τον καθένα. Είναι μια ιστορία ανθρώπινη και αυτά που συμβαίνουν στους ήρωες, μπορεί να συμβεί στον καθένα από εμάς. Και το θέμα είναι πως η συνέχεια της πλοκής του έργου αναγκάζει τους ήρωες να εξελιχθούν , να ανοιχτούν. Ξεδιπλώνονται ηθικά, ψυχολογικά και ανθρώπινα μέσα από τον φόβο και τον εγκλεισμό.
ΜΔ: Τι σε δυσκόλεψε περισσότερο σε αυτό το έργο;

Μάνθος: Πολλά! Πιο πολύ προσπαθώ να βρω μέσα από το ήρωα το στοιχείο του εγκλεισμού. Είμαι κλεισμένος κάπου χωρίς διέξοδο και προσπαθώ να μείνω στην ζωή.
ΜΔ: Τι συμβολίζει το Ψυγείο;

Μάνθος: Πέρα του ότι συμβολίζει την επαγγελματική στέγη που δουλεύουν αυτοί οι δυο χαρακτήρες, πιστεύω πως ο τίτλος είναι και συμβολικός. Δεν νομίζω πως τυχαία οι ήρωες εγκλωβίζονται σε ένα ψυκτικό θάλαμο, στην οποία επικρατεί μια ψύξη στο χώρο αλλά και στα συναισθήματα. Τα δυο αυτά αδέρφια δεν έχουν καλές σχέσεις, υπάρχει ένας πάγος ανάμεσά τους θα λέγαμε.

ΜΔ: Τι περιμένεις να πάρουν οι θεατές από αυτή την παράσταση;

Μάνθος: Πέρα από την υπόθεση η οποία είναι ενδιαφέρουσα και αφορά τον καθένα, έχει να κάνει με όλα τα κομμάτια τα οποία απασχολούν έναν άνθρωπο, την οικογενειακή αποκατάσταση, την επαγγελματική εξέλιξη, το ερωτικό κομμάτι, τις διαπροσωπικές σχέσεις και πολλά ακόμα αναλύονται στο έργο.

ΜΔ: Κάθε πότε θα παίζεται η παράσταση;

Μάνθος: Θα παίζουμε κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00 στο θέατρο 104, στη μικρή σκηνή. Η παράσταση θα παίζεται σίγουρα μέχρι τις αρχές Γενάρη και βλέπουμε.