ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΧΝΩΝ OPEN SEPTEMBER 6 στον Πολυχώρο VAULT / Από 22/09 έως 01/10
18 Σεπτεμβρίου 2017
Συνέντευξη με τον Λάμπρο Φισφή
20 Σεπτεμβρίου 2017
Προβολή όλων

Συνέντευξη τύπου στο θέατρο Πορεία

Στις 18/9/2017 διεξήχθη η συνέντευξη τύπου στο θέατρο Πορεία.

Το Τρίτο Κουδούνι παρευρέθη στην παρουσίαση του ρεπερτορίου που αφορά τη χειμερινή σεζόν 2017-2018 και καταθέτει τα όσα ειπώθηκαν.

Ο Δημήτρης Τάρλοου μας καλωσόρισε στην 19η θεατρική περίοδο του θεάτρου Πορεία. Ο ίδιος τόνισε ότι παραμένει πιστός στη λογική του ρεπερτορίου και ταυτόχρονα επιμένει σε ένα θέατρο υψηλής ποιότητας που απευθύνεται σε όλους. Είναι ανοιχτός στην επικοινωνία με νέους καλλιτέχνες, νέους συγγραφείς, μεταφραστές και σκηνοθέτες. Οραματίζεται να γίνει το θέατρο Πορεία, πόλος έλξης νέων καλλιτεχνών που έχουν κάτι να προσφέρουν στα θεατρικά πράγματα και έχουν τη δυνατότητα να εξελιχτούν.

Η Μήδεια του Ευριπίδη θα παίζεται από 5-17/9/2017 σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά. Παίζουν οι ηθοποιοί: Χρήστος Λούλης, Γιώργος Γάλλος, Μιχάλης Σαράντης. Ο Δημήτρης Καραντζάς ανέφερε ότι η «Μήδεια» δεν είναι απαραίτητα μια παράσταση ανοιχτού χώρου. Η παράσταση παραμένει ίδια, το υλικό αναδιαμορφώνεται μέσα από την αλλαγή του χώρου.

Η Μεγάλη Χίμαιρα του Μ. Καραγάτση θα παίζεται από 19 Σεπτεμβρίου έως 8 Οκτωβρίου 2017 σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου. Παίζουν οι ηθοποιοί: Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Καίτη Μανωλιδάκη, Δημήτρης Μοθωναίος, Μάξιμος Μουμούρης, Σμαράγδα Σμυρναίου, Δημήτρης Τάρλοου, Ειρήνη Φαναριώτη και οι μικρές: Αναστασία Γιαννιώτη, Ειρήνη Μπρουλιδάκη, Μυρτώ Μπρουλιδάκη, Μανιώ Τάρλοου.
Η Σμαράγδα Σμυρναίου χαρακτήρισε δομημένη, την παράσταση της Μεγάλης Χίμαιρας. Κάθε ηθοποιός βάζει το προσωπικό του στίγμα στο ρόλο. Οι συνθήκες συνεργασίας μεταξύ των ηθοποιών, διέπονται από αγάπη, φροντίδα, έγνοια και πολλή δουλειά.

Από 18 Οκτωβρίου 2017 θα ξεκινήσει ο Κήπος του Ραπατσίνι, ένα έργο του Ναθάναελ Χώθορν σε σκηνοθεσία Όλιας Λαζαρίδου. Παίζουν οι ηθοποιοί: Όλια Λαζαρίδου, Ερρίκος Μηλιάρης, Δανάη Ρούσσου.

Από 22 Νοεμβρίου 2017 θα ξεκινήσει η Αγριόπαπια, ένα έργο του Ερρίκου Ίψεν σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου. Παίζουν οι ηθοποιοί: Αντίνοος Αλμπάνης, Γιάννης Γούνας, Λένα Δροσάκη, Γιάννης Καπελέρης, Στέργιος Κοντακιώτης, Γιάννης Κότσιφας, Αλκιβιάδης Μαγγόνας, Άννα Μάσχα, Γιώργος Μπινιάρης, Ανδρέας Νάτσιος, Θέμης Πάνου, Γιάννος Περλέγκας, Νίκος Πυροκάκος, Σίσσυ Τουμάση.

Από 5 Δεκεμβρίου 2017 θα ξεκινήσει η Λήθη, ένα έργο του Δημήτρη Δημητριάδη σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου. Παίζει η ηθοποιός; Μαριάννα Δημητρίου. Ο Δημήτρης Δημητριάδης αναφέρθηκε στην κεντρική ιδέα της Λήθης , η οποία θέτει το ζήτημα των ψευδών. Πρόκειται για ένα μονόλογο όπου καταλήγει στην άρνηση και στο μηδενισμό. Έκλεισε τη δήλωση του με τη διαπίστωση ότι δεν μπορεί να καταρριφθεί το ζωτικό ψεύδος χωρίς κόστος. Η Μαριάννα Δημητρίου, ταυτίζεται με τα ερωτήματα του κειμένου.

Με την έλευση του νέου χρόνου, συγκεκριμένα από τις 16 Ιανουαρίου 2018 θα παίζεται ο Αδαής και Παράφρων, ένα έργο του Τόμας Μπέρνχαρντ σε σκηνοθεσία Γιάννου Περλέγκα. Παίζουν οι ηθοποιοί: Ανθή Ευστρατιάδου, Γιάννης Καπελέρης, Χρήστος Μαλάκης, Γιάννος Περλέγκας.
Από 22 Φεβρουαρίου 2018 θα παίζεται ένα έργο της Μαρίνας Καραγάτση, με τίτλο: «Το ευχαριστημένο», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου. Παίζουν οι ηθοποιοί: Ειρήνη Δράκου, Χρήστος Μαλάκης, Καίτη Μανωλιδάκη, Σμαράγδα Σμυρναίου, Σίσσυ Τουμάση.

Η Μαρίνα Καραγάτση αναφέρθηκε στο «Ευχαριστημένο» ως ένα ολοκληρωμένο μυθιστόρημα. Το εγχείρημα έχει μεγάλο ενδιαφέρον ως έργο μυθοπλασίας με ισχυρή πλοκή και ισχυρούς χαρακτήρες. Περιλαμβάνει τρεις παράλληλους μονολόγους όπου οι ήρωες επαναλαμβάνουν τα ίδια πράγματα, δίνοντας ο καθένας τη δική του εκδοχή.

Στο κλείσιμο της συνέντευξης τύπου, ο Δημήτρης Τάρλοου ανέφερε ότι θα επανέλθει στον Καραγάτση την επόμενη θεατρική σεζόν, με τον Γιούγκερμαν.