Συνέντευξη με τον Τηλέμαχο Τσαρδάκα
4 Ιανουαρίου 2018
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΜΛΕΤ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΚΕ ΦΕΖΟΛΛΑΡΙ
11 Ιανουαρίου 2018
Προβολή όλων

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ‘BU21’

Στις 08/01/2018, το Θέατρο 104 και οι συντελεστές υποδέχτηκαν το Τρίτο Κουδούνι θερμά στη συνέντευξη τύπου-brunch γνωριμίας, αναφορικά με την παράσταση: «BU21», του Stuart Slade, σε σκηνοθεσία του Θοδωρή Βουρνά.

Το έργο διεξάγεται για πρώτη φορά σε πανελλήνιο επίπεδο, μετά την Αγγλία και την Ισπανία και πραγματεύεται ένα τρομοκρατικό χτύπημα που πλήττει το Λονδίνο. Το χτύπημα αυτό πραγματοποιείται από το αεροσκάφος BU21 και αφήνει σημαντικές απώλειες, όπως εξιστορείται από τα βιώματα των έξι επιζώντων-ηρώων μας. Η συνάντηση μας αφορά στην παρουσίαση του έργου και των ρόλων σε μορφή αναλογίου, από τους ηθοποιούς της παράστασης. Ένας τραπεζικός (Ευθύμης Γεωργόπουλος), μια ιδιωτική υπάλληλος (Λία Τσάνα), μια φοιτήτρια (Χρηστίνα Γαρμπή), ένας 19χρονος Ασιάτης μουσουλμάνος (Βαγγέλης Σαλευρής), μια Ρουμάνα οικονομική μετανάστρια (Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου) και ένας φορτηγατζής (Μανώλης Κλωνάρης) βρίσκονταν εκεί...Έξι άγνωστοι άνθρωποι, διαφορετικών ηλικιών, εθνικοτήτων και τάξεων που έζησαν το χτύπημα, το οποίο επηρέασε δραστικά είτε άμεσα είτε έμμεσα τις ζωές τους, που αργότερα βλέπουμε να συνδέονται.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ακούγονται διάφορες και ενδιαφέρουσες απόψεις για το φαινόμενο της τρομοκρατίας, καθώς «είναι ο φόβος που σου προκαλεί». Ένα φαινόμενο για το οποίο «δεν είμαστε εξοικειωμένοι στη χώρα μας, αλλά μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή και εδώ και μας αφορά όλους». Μας αποτυπώνουν λοιπόν, σε μια κοινή γραμμή, το αισιόδοξο μήνυμα του έργου: «Η ζωή τρέχει και εμείς πρέπει να την προλάβουμε». Ο σκηνοθέτης Θοδωρής Βουρνάς τόνισε από την πλευρά του πως «ένα τέτοιο συμβάν δεν το ξεχνάς, αλλά το ξεπερνάς». Η χορογράφος Ντέπυ Γοργογιάννη δηλώνει πως λόγω του ύφους της παράστασης δεν ήταν εφικτό να γίνουν χορογραφίες, αλλά προσπάθησε να αποτυπώσει κινησιολογικά με ιδιαίτερο τρόπο την πλοκή. Από τη μεριά της η Κασσιανή Λεοντιάδου, υπεύθυνη για την παραγωγή, δήλωσε πως «ενώ στην αρχή δεν ήθελα να το αναλάβω, όταν διάβασα καλά το σενάριο το ερωτεύτηκα και δέθηκα με τη σκέψη της διαξεγωγής αυτής της παράστασης».

Αναμένεται μια παράσταση πρωτόγνωρη και εντυπωσιακή για τα ελληνικά δεδομένα που θα προβληματίσει και θα αφυπνίσει το κοινό και θα του δημιουργήσει ποικίλα συναισθήματα. Λοιπόν.. «τι θα γινόταν αν αυτό που βλέπεις στις ειδήσεις συνέβαινε σε εσένα…;»
Οι συντελεστές ανανέωνουν το ραντεβού τους με τους παρευρισκόμενους και μη για την πρεμιέρα της παράστασης, την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018 στο Θέατρο 104, όπου θα παρουσιάζεται κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21.15 μ.μ.

Συντελεστές της παράστασης:
Συγγραφέας: Stuart Slade
Μετάφραση: Λυδία Τριγώνη
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Βουρνάς
Βοηθός Σκηνοθέτη: Λυδία Τριγώνη
Production Design: Κασσιανή Λεοντιάδου
Κινησιολογία: Ντέπυ Γοργογιάννη
Σχεδιασμός ήχου-φωτισμού: Κασσιανή Λεοντιάδου, Σπύρος Δουκέρης, Λήδα Γρηγοριάδη
Artwork: Γιώργος Γιαννίμπας
Trailer: Γιώργος Τσιρογιάννης
ΠΑΙΖΟΥΝ: Χρηστίνα Γαρμπή, Ευθύμης Γεωργόπουλος, Μανώλης Κλωνάρης, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Βαγγέλης Σαλευρής, Λία Τσάνα


Παραστάσεις: Από 17 Ιανουαρίου 2018 και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:15 μμ
Εισιτήρια: 12 κανονικό και 8 μειωμένο
Διάρκεια: 90 λεπτά


INFO
Παραστάσεις: Από 17 Ιανουαρίου 2018 και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:15 μμ
Εισιτήρια: 12 κανονικό και 8 μειωμένο
Διάρκεια: 90 λεπτά

Πληροφορίες θεάτρου:
Θέατρο 104
Ευμολπιδών 41, Γκάζι, Αθήνα, T. 210 3455.020
theatre104@gmail.com | http://www.104.gr/
www.facebook.com/BU21.theatro104