Επίσημη πρεμιέρα για το “Βασίλειο της γης”
24 Φεβρουαρίου 2017
Βρεθήκαμε στην παράσταση “Δείπνο Ηλιθίων”
1 Μαρτίου 2017
Προβολή όλων

Συνέντευξη με την ηθοποιό και συγγραφέα Σταυρούλα Ζάμπρα

Η Σταυρούλα Ζάμπρα γεννήθηκε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας στις 23/10/1984. Είναι ηθοποιός, συγγραφέας, ραδιοφωνική παραγωγός και αρθρογράφος. Αγαπάει την ποίηση, τις σοκολάτες και τη βροχή… Το παραμύθι “Τα χρώματα της Ίριδας” το έγραψε πριν 4 χρόνια για μια φίλη της. Σαν ένδειξη μετάνοιας και αγάπης..

Η Σταυρούλα Ζάμπρα σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Τρίτο Κουδούνι και στη Μαριαλένα Δογγούρη

ΤΚ: Πες μας λίγα λόγια για την παιδική παράσταση την οποία έχεις γράψει και παίζεις “Τα χρώματα της Ίριδας”.

Σταυρούλα: Η παράσταση αυτή αναφέρεται στη φιλία. Στην αληθινή φιλία. Την φιλία που πέρασε όλα τα πιθανά στάδια για την επιβεβαίωση πια πως είναι φιλία. Πρωταγωνιστεί και ένας σκύλος. Μιας και λένε πως είναι ο πιστός μας φίλος. Η Νεφέλη και η Δάφνη μας κάνουν να πιστέψουμε στα παραμύθια και στην ύπαρξη του Άγιου Βασίλη. Τον είδαν και μας το αποδεικνύουν. Στο έργο υπάρχει και ο αφηγητής. Σύμβολο του καλού που τις κατευθύνει…. Να πούμε ότι η παράσταση παίζεται στον τεχνοχώρο “Εργοτάξιον” κάθε Σάββατο στις 16:00 και είναι διαδραστική. Παίζω εγώ η Κατερίνα Ζαχαράκη η Γεωργία Λαγού (β διανομή) και ο Ιωακείμ Κάσδαγλης. Σκηνοθεσία έχει κάνει ο Στάθης Αναστασίου και μουσική έχει γράψει ο Κωνσταντίνος Φραγκής.

ΤΚ: Σε τι ηλικίες απευθύνεται η παράσταση;

Σταυρούλα: Από πολύ μικρά παιδάκια και δημοτικό. Και με μεγάλη μου έκπληξη είδα το πόσο συγκινούνται οι μεγάλοι. Σε κάθε παράσταση βλέπω δακρυσμένα μάτια ενηλίκων ειλικρινά.

ΤΚ: Στην παράσταση παίζεις τη Δάφνη. Μίλησέ μας για αυτό το ρόλο.

Σταυρούλα: Οι ψυχολόγοι λένε πως δεν υπάρχει κακό παιδάκι. Εγώ όμως θα χρησιμοποιήσω αυτή τη λέξη στην πιο απαλή της απόχρωση βέβαια. Η Δάφνη είναι λίγο πιο κακό παιδάκι από την Νεφέλη. Πιο αντιδραστική. Πιο ανταγωνιστική. Η Νεφέλη όμως είναι πιο προκλητική. Λέει πως η μαμά της την αποκαλεί Αϊνστάιν. Χαχαχαχαχα…. Να πω επίσης πως γελάμε πολύ με την ιστορία των κοριτσιών όσο και συγκινούμαστε.

ΤΚ: Ποιο είναι το διδακτικό στοιχείο που περνάει στα παιδιά, μέσα από αυτή την παράσταση;

Σταυρούλα: Η αξία της φιλίας. Αγάπη, εμπιστοσύνη, μοίρασμα. Τίποτα δεν αξίζει αν το έχω μόνη μου. Η ομορφιά, η χαρά, η στενοχώρια θέλουν το χέρι του ενός πάνω στο χέρι του άλλου.

Φωτογραφία Δημήτρης Καρβουντζής

ΤΚ: Από πού αντλείς έμπνευση;

Σταυρούλα: Από την ίδια τη ζωή. Αυτή η ιστορία γράφτηκε πριν χρόνια για ενήλικες. Κάποια χρόνια μετά είπα: Ρε συ κάνε το παιδικό θέατρο. Οφείλουμε τα παιδιά να τα διαπαιδαγωγούμε για τη φιλία. Δεν είναι μια τυχαία συγκυρία. Θέλει μόρφωση ψυχική. Τα παιδιά βέβαια πάντα ξέρουν…..

ΤΚ: Πόσο απαιτητικό θεωρείς πως είναι το παιδικό θέατρο, τόσο στη γραφή του, όσο και στην υποκριτική που απαιτεί;

Σταυρούλα: Όσο και το θέατρο ενηλίκων. Δεν νομίζω να έχει κάποια διαφορά. Η διαφορά είναι πως αν στο παιδί δεν αρέσει θα στο πει κατάμουτρα.

Φωτογραφία Δημήτρης Καρβουντζής

ΤΚ: Τι αντιδράσεις έχεις λάβει μέχρι τώρα από τα παιδιά που έχουν δει την παράσταση;

Σταυρούλα: Καταπληκτικές αντιδράσεις και ατάκες φοβερές. – Η φιλία είναι αξεπέραστη, φώναζε ένα κοριτσάκι μετά από μία παράσταση.

ΤΚ: Ποια τα μελλοντικά σου σχέδια;

Σταυρούλα: Ότι κάνω να το κάνω με χαρά και να περιβάλλομαι από ανθρώπους ταλαντούχους και όμορφους στην ψυχή. Δεν με νοιάζουν οι καριέρες και τα μεγάλα σχέδια. Με νοιάζουν όμως οι μεγάλες αληθινές στιγμές στη δουλειά και στην προσωπική μου ζωή. Να γράφω και να παίζω…..