Βρεθήκαμε στην παράσταση Θα σε δω στην πρεμιέρα
2 Δεκεμβρίου 2016
Το Τρίτο κουδούνι στην συνέντευξη τύπου στο Παλλάς
6 Δεκεμβρίου 2016
Προβολή όλων

Συνέντευξη με την μοναδική Ήρα Κατσούδα

Η Ήρα Κατσούδα σπούδασε οικονομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Υποκριτική στο Studio Φλέμινγκ. Εργάζεται ως ηθοποιός και κειμενογράφος διαφημίσεων. Ασχολείται επαγγελματικά με το stand up comedy από το 2006. Έχει παίξει σε θέατρα, πολυχώρους καθώς και σε μικρές σκηνές σε όλη την Ελλάδα. Είναι ιδρυτικό μέλος της stand up comedy ομάδας, S.U.T. Το 2012 έγραψε και ανέβασε το κωμικό show με τίτλο: “Ο γάμος”, που παίχτηκε για δύο χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Αυτή την περίοδο πρωταγωνιστεί στην παράσταση The Comedians και μιλάει για την πρωτότυπη ιδέα να συνδυαστούν για πρώτη φορά το talk show με το stand up comedy.

Η Ήρα Κατσούδα σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Τρίτο Κουδούνι και στις Ελένη Αναγνωστοπούλου και Μαριαλένα Δογγούρη.

ΤΚ: Τι περιμένουμε να δούμε στο “The COMEDIANS”?

Ήρα: To “The COMEDIANS” είναι το πρώτο stand up comedy talk show στην χώρα μας! Αποτελείται από μια σειρά 5 παραστάσεων η καθεμία εκ των οποίων θα φιλοξενεί 3 με 4 stand-up comedians καλεσμένους και εμείς είμαστε οι οικοδεσπότες – παρουσιαστές της βραδιάς.Κάθε παράσταση έχει διπλό χαρακτήρα, όπου στο πρώτο μέρος οι καλεσμένοι κάνουν stand up και στο δεύτερο, καθόμαστε όλοι μαζί σε ένα , επί σκηνής, σαλονάκι και ξεκινάει το talk show μέρος της βραδιάς.

ΤΚ: Πόσο απαιτητικό είναι το stand up Comedy;

Ήρα: Το stand up είναι από τα δυσκολότερα είδη κωμωδίας, με την έννοια ότι εσύ γράφεις τα κείμενα, εσύ σκηνοθετείς τον εαυτό σου, εσύ είσαι υπεύθυνος για το τι θα γίνει πάνω στην σκηνή. Οπότε είτε η επιτυχία είτε η αποτυχία είναι εξολοκλήρου πάνω σου. Και αυτό είναι βέβαια που κάνει το είδος τόσο γοητευτικό.
katsouda1
ΤΚ: Στην παρουσίαση της παράστασης αναφέρεται πως το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τους αγαπημένους του κωμικούς καλύτερα από ποτέ. Με ποιο τρόπο θα γίνει αυτό;

Ήρα: Όλο το δεύτερο μέρος είναι δομημένο πάνω στους καλεσμένους μας. Παρόλο που όλοι τους είναι κωμικοί, οι συζητήσεις ξεφεύγουν από τα όρια του stand up και μας δίνουν την ευκαιρία να δούμε προσωπικές ιστορίες, φοβίες, φίλιες μεταξύ κωμικών, παιχνίδια κ.α. αφήνοντάς μας να γνωρίσουμε καλύτερα τον άνθρωπο πίσω από τον κωμικό.

ΤΚ: Πως είναι η ταυτόχρονη εναλλαγή από comedian σε παρουσιάστρια;

Ήρα: Σε όλη την διάρκεια της παράστασης είμαστε παρουσιαστές με την ιδιότητα των κωμικών. Δεν σημαίνει ότι θα σταματήσω να είμαι κωμικός κάποια στιγμή της βραδιάς! Το stand up είναι ένα εκπληκτικό είδος απο μόνο του – και το υπηρετούμε χρόνια, αλλά έχει και εφαρμογές. Το comedians είναι ακριβώς αυτό. Μην ξεχνάμε ότι πολλά talk shows στο εξωτερικό τα παρουσιάζουν κωμικοί.

ΤΚ: Ποιες εκπλήξεις μας περιμένουν;

Ήρα: Αν τις πω, θα σταματήσουν να είναι εκπλήξεις! Οπότε σας περιμένουμε να το ανακαλύψετε εκεί.

ΤΚ: Το“The COMEDIANS” θα είναι η πρώτη stand up comedy talk show στην Ελλάδα. Πως αποφασίσατε να συμπεριλάβετε το talk show μέσα στο stand up;

Ήρα: Όπως είπα και πιο πριν, όλα τα μεγάλα και επιτυχημένα talk show στον κόσμο απαρτίζονται από κωμικούς. Καιρό τώρα συζητούσαμε με τον συνεργάτη μου ότι, σε αντίθεση με το εξωτερικό, στην Ελλάδα δεν υπάρχει κάτι τέτοιο και συχνά φλερτάραμε με αυτή την ιδέα. Έτσι φέτος αποφασίσαμε να υλοποιήσουμε αυτή την ιδέα και ιδού το “The COMEDIANS”!
katsouda2

ΤΚ: Ποιοι θα είναι οι καλεσμένοι; Και ποιος θα είναι ο ρόλος τους;

Ήρα: Πρώτα από όλα να τονίσουμε ότι όλοι οι καλεσμένοι είναι stand up κωμικοί. Στην παράσταση θα έχουμε 3 με 4 διαφορετικούς καλεσμένους κάθε βραδιά! Στο βάθος των 5 παραστάσεων θα περάσουν σύνολο 17 συνάδελφοι κωμικοί οι οποίοι είναι όλοι τους από τους καλύτερους στο είδος στην Ελλάδα. Αρχικά όπως προείπα θα τους δούμε σε καθαρό σταντ απ, τον καθένα με την σειρά, ώστε να τους απολαύσουμε ως κωμικούς, και το δεύτερο μέρος, το talk show, είναι στημένο γύρω από αυτούς με σκοπό να τους γνωρίσουμε καλύτερα και σαν ανθρώπους!

ΤΚ: Μελλοντικά σχέδια.

Ήρα: Στα άμεσα είναι η νέα stand up παράσταση που θα κάνουμε με τον συνεργάτη μου Ανδρέα Πασπάτη και θα κάνει πρεμιέρα τον Ιανουάριο στην Θεσσαλονίκη καθώς επίσης και η solo μου παράσταση. Από εκεί και πέρα πάντα σαν στόχος είναι να δουλεύω πολύ ώστε να βελτιώνομαι συνέχεια.