Ακροάσεις από το Πειραϊκό Φωνητικό Σύνολο Libro Coro
20 Οκτωβρίου 2017Η Ανωτέρα Δραματική Σχολή ΙΑΣΜΟΣ εγκαινιάζει το πρώτο Σαββατιάτικο Σεμινάριο
23 Οκτωβρίου 2017
Η Μύριαμ Χρονοπούλου γεννήθηκε στην Πάτρα και είναι απόφοιτη της ''Ανώτερης σχολής δραματικής τέχνης Μαίρη Βογιατζή Τράγκα''. Έχει πάρει μέρος σε πολλές παραστάσεις, ενδεικτικά ''Φαίδρα'' Γ. Ρίτσος σκηνοθεσία Π.Γάλλιας, ''Παλιάτσοι''.F.Jeffirelli Ηρώδειο, ''Ελένη ''του Ευριπίδη, θέατρο Θυμέλη, ΄΄Τουραντώ '' Γ.Παπαευσταθίου, θέατρο αυλαία. ''Τα λόγια της πλώρης΄΄Γ.Παπαευσταθίου, θέατρο Βεάκη. Ο μάγος του οζ΄΄, η ''πριγκίπισσα και ο βάτραχος'', ''η πεντάμορφη και το σε σκηνοθεσία Χάρη Ρώμα. Αυτή την περίοδο πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Ο τρομάρας» στο θέατρο Μπρόντγουαιη.
Η Μύριαμ Χρονοπούλου σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Τρίτο Κουδούνι και την Μαριαλένα Δογγούρη.
ΜΔ: Πρωταγωνιστείτε στην παιδική παράσταση «Ο Τρομάρας» στο θέατρο Μπρόντγουαιη. Πείτε μας λίγα λόγια για την παράσταση.
Μύριαμ: ''ο Τρομάρας'' σε σκηνοθεσία του Γ.Παπαευσταθίου είναι μια παράσταση επίκαιρη που πραγματεύεται το θέμα του bullying στα σχολεία, είναι μια παράσταση γεμάτη μηνύματα ελπίδας, αγάπης, μετάνοιας, συγχώρεσης, κυρίως όμως το μήνυμα της δύναμης του μυαλού. Ένα έργο με έντονο το στοιχείο της Ελληνικής παράδοσης, με Θρακιώτικους χορούς, κωμικές καταστάσεις. Μια παράσταση που φεύγοντας δημιουργείται μια αλληλένδετη σχέση λύτρωσης ηρώων και θεατών.
ΜΔ: Πείτε μας για τον ρόλο που ενσαρκώνεται;
Μύριαμ: Υποδύομαι την Θρακιώτισσα μάνα του Κωστή και φίλου του Θανάση του Τρομάρα τον οποίο βλέπει σαν παραγιό .Είναι μια καλοκάγαθη γυναίκα, λεβέντισσα βέβαια. Υπάρχει μια σχέση ΄΄μαζί δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε'' με την Κυρία νομάρχου που μεγαλώσανε μαζί με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κωμικές καταστάσεις.
ΜΔ: Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται το έργο;
Μύριαμ: Κάθε ηλικία θα ευχαριστηθεί και θα πάρει μηνύματα από τον ''Τρομάρα''. Είναι βέβαια μια παράσταση φτιαγμένη για τα παιδιά, προσεγμένη, κατανοητή. Ωστόσο την απολαμβάνουν εξίσου και οι μεγάλοι. Όταν μια παράσταση αντιμετωπίζει τα παιδιά σαν ενήλικο κοινό, τότε απευθύνεται σε όλους.
ΜΔ: Ποιες οι αντιδράσεις των παιδιών;
Μύριαμ: Οι αντιδράσεις των παιδιών φυσικά είναι απολαυστικές και έχουν πάντα αλήθεια. Γέλιο αβίαστο, λεν την γνώμη τους, είναι αυθόρμητα , συμμετέχουν και αντιδρούν ανάλογα με αυτό που νιώθουν.
ΜΔ: Πόσο απαιτητικό και πόσο δύσκολο θεωρείτε πως είναι το παιδικό θέατρο;
Μύριαμ: Η τέχνη του ηθοποιού είναι η πιο απαιτητική γιατί καλείσαι να επικοινωνήσεις το συναίσθημα , το μήνυμα του συγγραφέα και του ήρωα που υποδύεσαι μέσα από το δικό σου σώμα. Πόσο μάλλον όταν οι αποδέκτες είναι τα παιδιά, η ευθύνη είναι σαφώς μεγαλύτερη ,πρέπει να αφουγκράζεσαι και να ανταποκρίνεσαι στις ανάγκες του παιδικού κοινού σαν δημιουργός η ηθοποιός της παράστασης.
ΜΔ: Πείτε μας λίγα λόγια για τον θίασο «Αδράχτι».
Μύριαμ: Συνεργάζομαι με τον θίασο ''Αδράχτι'' δεύτερη φορά. Πέρσι με ΄΄τα Λόγια της πλώρης και φέτος με τον ΄΄Τρομάρα''. Το κείμενο – θεατρική - μεταφορά΄ σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Παπαευσταθίου που ηγείται του θιάσου. Είναι ένας άνθρωπος με ανεξάντλητη αγάπη και σεβασμό προς το παιδί. Πιστός στην Ελληνική λογοτεχνία και στην παράδοση ,ο θίασος ''Αδράχτι'' επικοινωνεί ουσιαστικά με τους μικρούς θεατές και αυτό φαίνεται στην αγάπη των παιδιών που μας επιστρέφουν απλόχερα μετά το τέλος της παράστασης.
ΜΔ: Εκτός από την υποκριτική ασχολείστε και με θεατρικό παιχνίδι. Μιλήστε μας για αυτή την ασχολία.
Μύριαμ: Η αλήθεια είναι ότι η ενασχόληση με τα παιδιά ομορφαίνει την ζωή μου. Η επαφή μαζί τους με κάνει πιο χαρούμενο άνθρωπο, με γεμίζουν θεϊκή ενέργεια. Τον τελευταίο καιρό έχω την χαρά να διδάσκω σε θεατρικό εργαστήρι για παιδιά .Διδάσκω και διδάσκομαι από αυτά. Η προσπάθεια μου έχει να κάνει με το να προσπαθήσω να προσεγγίσουν τα παιδιά τον χώρο και την τέχνη του ηθοποιού μέσα από κείμενα, ασκήσεις, κατασκευή μιας μάσκας facepainting, το θεατρικό παιχνίδι και το ανέβασμα μιας παράστασης.
ΜΔ: Πως επηρεάζει τα παιδιά το θεατρικό παιχνίδι;
Μύριαμ: Στο άκουσμα μόνο ΄΄θεατρικό παιχνίδι' 'τα παιδιά έρχονται για να διασκεδάσουν. Η απελευθέρωση συναισθημάτων, η έκφραση ,η επικοινωνία, η συνεργασία, η φαντασία, είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά των παιδιών στο θεατρικό εργαστήρι-παιχνίδι. Κάθε φορά οι αντιδράσεις των παιδιών είναι μοναδικές και κάθε φορά έχουν κάτι να σου διδάξουν.
ΜΔ: Μελλοντικά σχέδια;
Μύριαμ: Δεν είναι στόχος ,είναι ανάγκη να συνεχίσω να υπάρχω στην δουλειά που αγαπώ , με παραστάσεις που με κάνουν να νιώθω καλά και με εξελίσσουν σαν ηθοποιό. Μελλοντικά μου θέλω, είναι να δημιουργώ συνεχώς σχέσεις αλληλεπίδρασης με τα παιδιά μέσα από την δουλειά μου. Φέτος είναι μια πολύ δημιουργική χρονιά και αυτό εύχομαι και στο μέλλον. Προσωπικά υγεία ,να είναι καλά η οικογένειά μου και να μπορώ να είμαι συνεχώς με τους ανθρώπους που αγαπώ.