Συνέντευξη Τύπου στο Θέατρο Διάνα
25 Οκτωβρίου 2016
Κριτική της παράστασης Pietà
27 Οκτωβρίου 2016
Προβολή όλων

Συνέντευξη με τον Ιάκωβο Μυλωνά

Ο Ιάκωβος Μυλωνάς είναι ηθοποιός, θεατρικός συγγραφέας και σκηνοθέτης. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και έκανε τα πρώτα του βήματα στην υποκριτική από το παιδικό θέατρο. Ακολούθως σπούδασε με υποτροφία στο θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν και συνέχισε στη Νέα Υόρκη με σπουδές για μάρκετινγκ ηθοποιών. Ασχολήθηκε ακόμη με την κιθάρα, το χορό και παράλληλα έκανε μαθήματα φωνητικής ενώ δίδασκε και σε δραματική σχολή.

Συμμετείχε σε κινηματογραφικές παραγωγές και σε διάφορα τηλεοπτικά σήριαλ. Έχει γράψει πέντε θεατρικά έργα και μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που έχει κάνει παραστάσεις τύπου stand up comedy με τη συμμετοχή του κόσμου.

Η σκηνοθεσία μπήκε στη ζωή του όταν δίδασκε σε μια σχολή στην Αθήνα,ενώ πέρασε και από σχολές υποκριτικής ως δάσκαλος. Στις 28 Οκτωβρίου 2016 επανέρχεται στα θεατρικά δρώμενα με το “Χωρίς ανάσα”, μια ιστορία αγάπης που θα καθηλώσει.

Ο Ιάκωβος Μυλωνάς σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Τρίτο Κουδούνι και στην Ελένη Αναγνωστοπούλου.

ΕΑ: Το 2015 παρουσιάσατε το μονόλογο “Η τέλεια γυναίκα”, έργο που αγαπήθηκε και δέχτηκε ανταπόκριση από τον κόσμο. Ποιο είναι το συστατικό που της έδωσε την επιτυχία;

Ιάκωβος: To υπέροχο είναι ότι ‘’Η τέλεια γυναίκα’’ δε σταμάτησε να παίζεται. Παρουσιάστηκε με επιτυχία και στο δήμο του παλαιού Φαλήρου και θα παρουσιαστεί και στη Γλυφάδα. Το συστατικό της επιτυχίας είναι ότι όλοι βρίσκουν κομμάτια απ’ το έργο και ταυτίζονται. Το έργο τους αγγίζει όλους.

ΕΑ: Η τέλεια γυναίκα πραγματεύεται το κοινωνικό θέμα της κατάθλιψης. Γιατί εστιάσατε στην κατάθλιψη και την ατολμία, συναισθήματα που ταλανίζουν τον ήρωα;

Ιάκωβος:
Γιατί είναι συναισθήματα και καταστάσεις της ψυχής που βιώνουμε όλοι μας. Τα πράγματα δυστυχώς χειροτερεύουν αντί να πηγαίνουν προς το καλύτερο. Έτσι όπως λέει και ο ήρωας πρέπει να βρίσκουμε λύσεις οποιεσδήποτε λύσεις για να συνεχίζουμε να πορευόμαστε.
milwnas2
ΕΑ: Στο παρελθόν έχετε ασχοληθεί με τη συγγραφή μονόπρακτων έργων. Σας ενδιαφέρει εξίσου το συγγραφικό κομμάτι εκτός από την υποκριτική;

Ιάκωβος: Ναι πάρα πολύ. Η συγγραφή σε οδηγεί σε πολύ περίεργα μονοπάτια σκέψης που αλλιώς δε θα τα εξερευνούσες.

ΕΑ: Σύντομα, αναμένουμε την πρεμιέρα του έργου σας Χωρίς ανάσα. Μιλήστε μου για το χαρακτήρα που υποδύεστε.

Ιάκωβος: Είναι ένας συγγραφέας που ερωτεύεται παράφορα μια γυναίκα και κάνει τα πάντα για να την έχει ευτυχισμένη. Δυστυχώς μια θανατηφόρα ασθένεια μπαίνει ανάμεσα τους και τότε αρχίζει η πραγματική δοκιμασία της αγάπης.

ΕΑ: Ποια είναι τα μηνύματα που θέλει να περάσει το Χωρίς ανάσα;

Ιάκωβος:
Να μην το βάζουμε κάτω. Τίποτα δεν τελειώνει, μέχρι να τελειώσει. Αύριο είναι μια διαφορετική μέρα. Αύριο μπορεί να είναι μια καλύτερη μέρα.
milwnas3
ΕΑ: Κατά πόσο αντλείτε στοιχεία από την καθημερινότητα στα έργα σας; Είναι βιωματικά;

Ιάκωβος: Νομίζω ότι είναι μια σύνθεση της καθημερινότητας, των βιωμάτων μου, του τρόπου που βλέπω τον κόσμο και ιστορίες που ακούω από φίλους μου κι από άλλους.

ΕΑ: Ποιοι είναι οι μελλοντικοί σας στόχοι;

Ιάκωβος: Ετοιμάζω δύο έργα. Το πρώτο λέγεται ‘’ Το τίποτα που έγινε άνθρωπος’’ και θα παιχτεί στις 14 Νοεμβρίου στο παλαιό Φάληρο και το δεύτερο λέγεται ‘’2047’’ και θα παιχτεί μετά το Πάσχα στο θέατρο Λύχνος. Σ ευχαριστώ πολύ. Το θεατρικό μου έργο ‘’Χωρίς ανάσα’’ θα κάνει πρεμιέρα στις Παρασκευή 28 Οκτωβρίου στις 21.30 στο θέατρο Λύχνος στο Γκάζι και θα παίζεται κάθε Παρασκευή μέχρι 16 Δεκεμβρίου. Να πω επίσης ότι είμαι πολύ τυχερός που συμπρωταγωνιστώ με την Αθηνά Βαλκώνη που είναι πολύ ταλαντούχα και εξαίρετος άνθρωπος.