Ψωνίζω άρα προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου επί ματαίω, ότι υπάρχω. “Buy me” στο θέατρο Underground.
13 Ιανουαρίου 2017
H επίσημη πρεμιέρα της παράστασης “Το φαινόμενο του θερμοκηπίου”
17 Ιανουαρίου 2017
Προβολή όλων

Συνέντευξη με τους πρωταγωνιστές της παράστασης “Το κορίτσι του μόλου”

« Φοβάσαι τη θάλασσα; » Ένα παράξενο κορίτσι τριγυρνά τα μεσάνυχτα στο μόλο. Ένας μποέμ φοιτητής της Νομικής αναγκάζεται να συγκατοικήσει με έναν θρησκόληπτο φοιτητή της Θεολογίας. Μια κωμικοτραγική συγκατοίκηση που αναστατώνεται από το παράξενο κορίτσι. Σε ρόλο παρατηρητή ένας φαινομενικά ακίνδυνος ζητιάνος. Τότε… όλα ανατρέπονται. « Η ζωή είναι σαν την άμμο. Όσο κι αν προσπαθήσεις να την φυλακίσεις στη χούφτα σου, κόκκοι γλιστρούν και χάνονται για πάντα».

Οι πρωταγωνιστές της παράστασης “Το κορίτσι του μόλου”, Κώστας Ζέκος, Βίβιαν Ιωάννου, Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, Παύλος Βησσαρίων Φαλούτσος σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Τρίτο Κουδούνι και στις Ελένη Αναγνωστοπούλου και Μαριαλένα Δογγούρη.

ΤΚ: Πείτε μας λίγα λόγια για την παράσταση «Το κορίτσι του μόλου».

Κώστας Ζέκος: Ένα έργο φρέσκο, που συνδυάζει το γέλιο με τη συγκίνηση. Ένα έργο που η ιστορία του θα μπορούσε να είναι μια καθημερινή ιστορία.

Βίβιαν Ιωάννου: Είναι μια ιστορία που αγγίζει με ευγένεια την ψυχή του θεατή και ταυτόχρονα προκαλεί την διάνοια του θεατή με ευχάριστο και αναζωογονητικό τρόπο.

Παύλος Φαλούτσος: Το «κορίτσι του μόλου» περιγράφει μια κωμικοτραγική συγκατοίκηση ενός μποέμ φοιτητή της νομικής και ενός θρησκόληπτου φοιτητή της θεολογίας… Ένα παράξενο κορίτσι αναστατώνει τις ζωές τους…. Ένας ζητιάνος που τριγυρνά στο μόλο μοιράζει μαθήματα ζωής! Περίεργος συνδυασμός χαρακτήρων που δένει αρμονικά σε μια ανατρεπτική παράσταση!ΤΚ:
Μιλήστε μας επιγραμματικά για τους ήρωες που υποδύεστε.

Κώστας Ζέκος: Ο ρόλος που «ζήλεψα» και που τελικά υποδύομαι είναι ο ρόλος του ζητιάνου. Λέω «ζήλεψα» γιατί, λόγω ηλικίας, δε θα μπορούσα να υποδυθώ ένα φοιτητή (εκτός και αν ήταν αιώνιος φοιτητής). Ένας ρόλος που μπορεί να δώσει πάρα πολλά και που εγώ πήρα πολλά από αυτόν.

Βίβιαν Ιωάννου: Η Όλγα είναι ένα παράξενο κορίτσι που τριγυρνά τα μεσάνυχτα σε έναν μόλο. Η παρουσία της αλλάζει τη ζωή όποιου την γνωρίζει… 

Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος: Λουκιανός, ένας φοιτητής της Νομικής, αρκετά εξωστρεφής και νάρκισσος.

Παύλος Φαλούτσος: Ο Παύλος είναι φοιτητής της θεολογίας και έχει ενστερνιστεί όλες τις απόψεις του χριστιανισμού! Αγκαλιάζει τη βίβλο και νιώθει γαλήνη! Όλα όμως ανατρέπονται σταδιακά όταν μια παράξενη κοπέλα εισβάλλει στην μέχρι τώρα στάσιμη ζωή του. Ξέρετε, οι άνθρωποι που είναι προσηλωμένοι στη θρησκεία για όλη τους τη ζωή, σε μια στιγμή ….με μια πινελιά… γίνονται ευμετάβλητοι!


ΤΚ: Ένας μποέμ φοιτητής της Νομικής αναγκάζεται να συγκατοικήσει με έναν θρησκόληπτο φοιτητή της Θεολογίας. Τι υποχωρήσεις πρέπει να κάνουν δυο τέτοιοι αντίθετοι χαρακτήρες προκειμένου να ζήσουν αρμονικά;

Κώστας Ζέκος: Όπως σε κάθε συγκατοίκηση έτσι και εδώ προσπαθούν να συμβιώσουν δυο διαφορετικοί τύποι χαρακτήρων σε ένα σπίτι. Το βιώνουμε καθημερινά, από την οικογένειά μας μέχρι και την εργασία μας. Δύσκολο να «ταιριάξεις» με κάποιον που είναι πολύ διαφορετικός χαρακτήρας από εσένα όσο μεγάλη ανάγκη και να έχεις. Παρ’ όλα αυτά κάνουμε υποχωρήσεις στη ζωή μας προκειμένου να την διευκολύνουμε.

Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος: Όπως σε όλες τις περιπτώσεις, έτσι κι εδώ, θα πρέπει να κάνουν πολύ μεγάλη προσπάθεια. Ο λόγος είναι ότι, ένας ρεαλιστής Νομικός δυσκολεύεται να πιστέψει πως υπάρχουν γύρω του άνθρωποι οι οποίοι πιστεύουν σε κάτι που δεν υπάρχει και δεν έχει λογική εξήγηση. Από την άλλη πλευρά, ένας θρήσκος δεν μπορεί να δεχθεί ότι κάποιος άνθρωπος δεν πιστεύει σε κάτι άυλο.

ΤΚ: Κατά πόσο θεωρείται επίκαιρο το κείμενο του Γιώργου Φραγκούλη;

Κώστας Ζέκος: Είναι πολύ επίκαιρο το κείμενο του κ. Φραγκούλη και αυτός είναι ο λόγος που μας κάνει να είμαστε σε κάθε παράσταση όλο και καλύτεροι.

Βίβιαν Ιωάννου: Η αγάπη είναι πάντα επίκαιρη. Πόσο μάλλον σήμερα που την ανακαλύπτουμε από την αρχή. Τώρα που το περίβλημα έχει φθαρεί, το μόνο που μας μένει είναι η ουσία!

Παύλος Φαλούτσος: Για μένα το επίκαιρο είναι κάτι σχετικό! Όλοι οι χαρακτήρες της παράστασης είναι επίκαιροι γιατί απλά θεωρώ το κείμενο διαχρονικό! Θα μπορούσε να λειτουργήσει σε όλες τις περιόδους και εποχές με μόνη εξαίρεση το οικονομικό ζήτημα των δυο φοιτητών.

ΤΚ: Σκηνοθετικά και σκηνικά με ποιόν τρόπο προσεγγίσατε το κείμενο;

Βίβιαν Ιωάννου: Πιστεύω ότι εν αρχή είναι το κείμενο. Αυτό έχει όλα τα κλειδιά. Αν του δώσεις την δέουσα σημασία, θα σου αποκαλυφθεί. Πέραν αυτού, εξίσου σημαντικό για μένα είναι ο ηθοποιός. Με αυτά τα δύο κριτήρια και εφόδια οδηγήθηκα σε μια εναλλαγή ρεαλισμού και συμβολισμού με μεγάλη έμφαση στις ατμόσφαιρες. 

ΤΚ: Ποια είναι τα μηνύματα που αποκομίζουν οι θεατές παρακολουθώντας την παράσταση;

Βίβιαν Ιωάννου: Το βασικότερο όλων είναι η αγάπη και μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε για αυτήν εσωτερικά και εξωτερικά!

Παύλος Φαλούτσος: Το ιδιαίτερο αυτής της παράστασης είναι ότι σου προκαλεί διαφορετικά συναισθήματα και σου περνά πολλά μηνύματα! Η ανάγκη του ανθρώπου να εξερευνεί το άγνωστο μπορεί να αποβεί μοιραίο… ανακαλύπτεις ότι θα πρέπει να συμβιβάζεσαι με κάποιες καταστάσεις! Και στο τέλος, πάνω από όλα, σου δείχνει το πώς μπορεί ένα περιστατικό να αλλάξει τόσο ριζικά την ζωή σου….


ΤΚ:
Ποιες είναι οι εντυπώσεις των θεατών από αυτήν την παράσταση;

Κώστας Ζέκος: Πολλοί φεύγουν δακρυσμένοι και συγκινημένοι. Άλλοι πάλι με μια αίσθηση ότι κάπου το έχουν ξαναζήσει ή ότι έχουν ακούσει για κάποιον γνωστό τους. Πολλά τα συναισθήματα και διαφορετικές οι απόψεις των θεατών. Το καλό για εμάς είναι ότι φεύγουν ενθουσιασμένοι!

Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος: Οι θεατές φεύγουν αρκετά χαρούμενοι και σκεπτικοί ταυτόχρονα!

Βίβιαν Ιωάννου: Ένας θεατής που θα δει αυτήν την παράσταση σίγουρα θα περάσει πολύ όμορφα. Θα συγκινηθεί και θα διερωτηθεί για την δική του θέση πάνω στα θέματα που θίγει η παράσταση.

Παύλος Φαλούτσος: Έχουμε εισπράξει πολύ θετικές κριτικές από τους θεατές! Είναι πραγματικά απίστευτο το πόσο ανταμείβεσαι για τη δουλειά σου όταν ακούς τόσο καλά λόγια για αυτήν! Το περίεργο είναι ότι, καθένας εκλαμβάνει διαφορετικά το τελικό αίσθημα επειδή, όπως προείπα, του προκαλεί διαφορετικά συναισθήματα! Ανάλογα με τον χαρακτήρα που ταυτίζεται, έχει και τις αντίστοιχες εντυπώσεις…

ΤΚ: Ποια τα μελλοντικά σας σχέδια;

Κώστας Ζέκος:
Όποιος δεν κάνει σχέδια είναι σαν να μη θέλει να ζήσει. Αυτή την άποψη έχω εδώ και πολλά χρόνια. Λοιπόν, εγώ ξεκινάω στο τέλος του Ιανουαρίου μια ξέφρενη κωμωδία της Τάνιας Χαροκόπου με τον τίτλο «Μας πήραν είδηση», την οποία σκηνοθετώ και παίζω με πολύ αξιόλογους συναδέλφους όπως την Αθηνά Μαυρομάτη, το Γιάννη Μάνιο και την Τέτα Σαββάτη. Από εκεί και πέρα πολλές συζητήσεις για ένα νέο ξεκίνημα, επιχειρηματικό, αλλά και νέες θεατρικές δουλειές τις οποίες δεν μπορώ να δημοσιεύσω ακόμα.

Βίβιαν Ιωάννου: Από τον Φεβρουάριο θα βρίσκομαι στο Σπίτι του Ηθοποιού σε μια πολύ ενδιαφέρουσα παράσταση σε κείμενα του Λ. Τσιριγκούλη. Επίσης αυτόν τον καιρό είμαι σε πρόβες για την παράσταση «Αστερόπαιδο» του Όσκαρ Ουαάλντ σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του Γ. Φρατζεσκάκη. Σκηνοθετικά έχω αναλάβει το υπέροχο καινούριο έργο «Η κυρία Αστροφυσική» της Αλεξίας Πετροπούλου και το καλοκαίρι, μαζί με πολύ ταλαντούχους ηθοποιούς (τον Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο, τον Παύλο Φαλούτσο, την Αλεξία Πετροπούλου κ.ά.), θα ανεβάσουμε την τραγωδία «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» στο Παλαιό Πανεπιστήμιο στην Πλάκα στα Νέα και στα Αρχαία Ελληνικά.

Παύλος Φαλούτσος:
Τα μελλοντικά μου σχέδια είναι αρκετά: από τον Φλεβάρη θα βρίσκομαι σε γνωστό θέατρο της Αθήνας σε μια ξεκαρδιστική κωμωδία, από τον Μάρτιο ξεκινάω πρόβες για παιδική παράσταση με μια υπέροχη ομάδα που λατρεύει τα παιδιά και τις παραδόσεις. Επίσης μαζί με την Βίβιαν Ιωάννου και τον Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο, από το τέλος Μαΐου, θα ανεβάσουμε την τραγωδία «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» στο Παλαιό Πανεπιστήμιο στην Πλάκα στα Νέα και στα Αρχαία Ελληνικά.

Η παράσταση παίζεται κάθε Πέμπτη στις 21:15, στο Studio Κυψέλης (Σπετσοπούλας 9 και Κυψέλης, Κυψέλη). Εισιτήρια: Κανονικό: 10 ευρώ Μειωμένο (φοιτητικό-ανέργων-πολύτεκνων-θεατών άνω των 65): 5 ευρώ Ατέλειες δωρεάν με την αγορά προγράμματος (4 ευρώ) Κρατήσεις: 210 8819571 και 213 0401873