Γιάννης Καλατζόπουλος: Η αμοιβαιότητα είναι κάτι που χτίζεται.
1 Μαρτίου 2017
Χρήστος Τζιάτζιος- Μαίρη Νάνου: Σταθήκαμε τυχεροί σε αυτή τη συνεργασία.
2 Μαρτίου 2017
Προβολή όλων

Συνέντευξη Τύπου για τη παράσταση “Ο κύκλος”

Στο ξενοδοχείο Wyndham grand, πραγματοποιήθηκε σήμερα 2/3/2017, στην αίθουσα Ήρα, η συνέντευξη τύπου που αφορά την παράσταση: Ο κύκλος. Πρόκειται για ένα έργο του Δημήτρη Μητρόπουλου. Η πρεμιέρα της παράστασης θα γίνει στις 9/3/2017 στο θέατρο Σταθμός. Την ομιλία ξεκίνησε ο Γιάννης Αιβάζης, ο οποίος σκηνοθετεί την παράσταση. Ευχαρίστησε προσωπικά το ακροατήριο και στη συνέχεια είπε ότι είναι μια ευχάριστη στιγμή για τον ίδιο, επειδή βρίσκεται με φίλους που στήριξαν αυτό το εγχείρημα. Αναφέρθηκε στη γνωριμία του με το Δημήτρη Μητρόπουλο, η οποία μετράει τρία χρόνια. «Ο κύκλος» είναι η τέταρτη σκηνοθετική δουλειά του. Τόνισε, ότι επέλεξε το θέατρο Σταθμός λόγω των εξαιρετικών θεατρικών ανεβασμάτων που λαμβάνουν χώρα. Δήλωσε ότι του αρέσει το κοινό να έρχεται κοντά με τους πρωταγωνιστές. Όσον αφορά το έργο, πρόκειται για μαύρη κωμωδία όπου οι ρυθμοί της είναι πολύ γρήγοροι. Στην υπόθεση, η ζωή των ηρώων κινείται από την κωμωδία στον προβληματισμό. Σχολίασε θετικά, ότι η δουλειά του Μπουράκ Χακί είναι άκρως επαγγελματική. Ο ίδιος, αισθάνεται περήφανος για το στήσιμο της δουλειάς.

Γκορούσης, Νίκος Κερασιώτης, Δημήτρης Γιώτης, Ευγενία Παναγοπούλου, Μπουράκ Χακί, Γιάννης Αιβάζης, Γιώργος Κοψιδάς

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι το σύνολο των συντελεστών ήταν λακωνικό στις δηλώσεις του και κυρίως περιεκτικό. Συγκεκριμένα, ο Μπουράκ Χακί μας είπε ότι σέβεται τους φίλους ηθοποιούς και εκτιμάει τη βοήθεια τους. Όταν παρέλαβε το κείμενο, δούλεψε το ρόλο του στη μητρική του γλώσσα, τα τούρκικα. Τη σκυτάλη πήρε ο Δημήτρης Μητρόπουλος, ο συγγραφέας του έργου. Ευχαρίστησε τους συντελεστές και τόνισε ότι εκείνοι, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Ο Γιώργος Κοψιδάς έκανε σύντομη αναφορά στο ρόλο του. Υποδύεται τον Ερρίκο, ο οποίος έχει απίστευτες συναισθηματικές διακυμάνσεις ως ρόλος. Είναι πολυσύνθετος. Η Κατερίνα Τσάβαλου είπε ότι η ηρωίδα της, η Λίζα, είναι και αυτή ένας ρόλος με διακυμάνσεις. Ο Κώστας Φραγκολιάς πρόσθεσε ότι με την καθοδήγηση του Γιάννη Αιβάζη, όλοι συνεργάζονται καλά.

Μπουράκ Χακί Δημήτρης Γιώτης

Ο Δημήτρης Γιώτης είπε ότι σε αυτή την καριέρα, ξεκινάει μια καινούρια σελίδα. Είναι τιμή του που συνεργάζεται με τον Μπουράκ. «Ο κύκλος» ήρθε στη ζωή του σαν μια ανάσα, μια πλάκα, μια αναπνοή στην τρέλα της ζωής. Είναι χαρούμενος για την πρόταση που του έκανε ο Γιάννης Αιβάζης, ο οποίος είναι φίλος χρόνων. Έκλεισε τη δήλωση του με ανθρώπινη αμεσότητα: «Δεν πρέπει να είμαστε τυπικοί. Ας είμαστε ευγνώμονες». (Ο Δημήτρης Γιώτης συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της παράστασης: Το ημερολόγιο ενός τρελού, στο φεστιβάλ Γαλαξίας στη Νέα Σμύρνη, την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017).

Δημήτρης Γιώτης

Η Ευγενία Παναγοπούλου ευχαρίστησε τους συνεργάτες της για την υπέροχη δουλειά. Ακολούθησε ο Νίκος Κερασιώτης όπου ευχαρίστησε και δημόσια για την πρόταση του Αιβάζη. Υποδύεται τον Πελοπίδα, έναν Ελληνογάλλο ο οποίος ταλαιπωρεί την οικογένεια του Ερρίκου. Ο κύριος Γκορούσης ανέφερε ότι η συνεργασία αυτή γεννήθηκε ως ιδέα, το καλοκαίρι. Άφησε μια νότα αισιοδοξίας. Πιστεύει ότι η δουλειά θα πάει καλά και ότι τα οικονομικά οφέλη όλων, θα ευοδωθούν. Τη συνέντευξη τύπου έκλεισε ο κύριος Αντύπας ο οποίος είπε ότι το θέατρο ενώνει. Χαρακτηριστικά, ανέφερε ότι δουλεύουν 30 άτομα για την παράσταση. Ελπίζει στο καλό αποτέλεσμα.