Το Φεστιβάλ Αθηνών ολοκληρώνει τις εκδηλώσεις του, Η Επίδαυρος συνεχίζεται!
18 Ιουλίου 2017
ΑΚΡΟΑΣΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΕΑΡ ΒΙΚΤΩΡΙΑ»
19 Ιουλίου 2017
Προβολή όλων

Συνέντευξη Τύπου ” Τα μπαλέτα μπολσόι γιορτάζουν τον Μιχαήλ Λαβρόφσκι”

Στις 18/7/2017 διεξήχθη η συνέντευξη τύπου που αφορά την επετειακή παράσταση- αφιέρωμα των διάσημων μπαλέτων Μπολσόι για τα 75 χρόνια του ζωντανού θρύλου Μιχαήλ Λαβρόφσκι. Το Τρίτο Κουδούνι παρευρέθη στην συνέντευξη τύπου και σας παρουσιάζει συνοπτικά τα όσα ειπώθηκαν.

Η ομιλία έλαβε χώρα στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ. Όπως επισημάνθηκε, πρόκειται για μια ιδιαίτερη παράσταση διότι μετά από την πρώτη παρουσίαση της που έγινε στις 4/5/2017 στη Μόσχα, έρχεται για δύο μόνο εμφανίσεις στην Ελλάδα.
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Λεονίντ Λαβρόφσκι, ευχαρίστησε το ακροατήριο για τη δυνατότητα επικοινωνίας. Όπως δήλωσε, η βασική ιδέα είναι να μη βγει παράσταση «εις μνήμην» του μεγάλου χορευτή. Όλη η βραδιά, αποτελείται από 4 χορογραφικά έργα του Λαβρόφσκι. Ο τελευταίος συμπρωταγωνιστεί με τον κορυφαίο χορευτή, Ιβάν Βασίλιεφ. Μαζί τους συμμετέχουν οι: Ιγκόρ Τσβίρκο, Νίνα Καπτσόβα, Μαρία Βινογκράντοβα. Το πρόγραμμα αποτελείται από δύο μέρη: Στο πρώτο μέρος, το κοινό θα απολαύσει τη χορογραφία του Λαβρόφσκι που τιτλοφορείται «Καζανόβας» σε μια one act full ballet παράσταση με διάρκεια 45 λεπτών. Στο δεύτερο μέρος θα δουμε το περίφημο «Νιζίνσκι», αφιερωμένο στον αλησμόνητο σολίστα, τον πρώτο σταρ χορευτή στην ιστορία του μπαλέτου, τον άνθρωπο που έκανε το πλατύ κοινό να αγαπήσει αυτή την τέχνη.
Επίσης, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι συνυπάρχουν αποσπάσματα από παραστάσεις που χορογράφησε ο Λαβρόφσκι όπως η «Ρωσίδα μπαλαρίνα» αλλά και χόρεψε ο ίδιος, φυσικά με το αντάτζιο από το Σπάρτακο και το Gran Pas de Deux από το Δον Κιχώτη. Τα Μπολσόι μας επιφυλάσσουν μια έκπληξη: Θα παρουσιάσουν σε παγκόσμια πρώτη, ένα κομμάτι από την όπερα- μπαλέτο ΑΜΟΚ που έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί το 2018 σε σκηνοθεσία και χορογραφία του Λαβρόφσκι. Να σημειωθεί ότι η παράσταση θα γίνει στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού την Τρίτη 19 και την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017. Η παράσταση θα παρουσιαστεί και στο Θέατρο Δάσους Θεσσαλονίκης την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017.
Ο Μιχαήλ Λαβρόφσκι δήλωσε ότι είχε επισκεφτεί τη χώρα μας πριν από 45 χρόνια. Υπογράμμισε ότι τόσο ο ταλαντούχος χορευτής όσο και ο ταλαντούχος χορογράφος οφείλουν να δουλεύουν κάθε μέρα. Αγαπάει πολύ τη χώρα μας και τη θεωρεί όπως είπε χαρακτηριστικά: «αρχή των αρχών».