“Τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού και βιωματικής εμψύχωσης ομάδων”
10 Οκτωβρίου 2016
Φεστιβάλ γαλλικού θεάτρου στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννη
13 Οκτωβρίου 2016
Προβολή όλων

Συνέντευξη Τύπου στο Θέατρο Άλφα/Ιδέα

Η συνέντευξη τύπου στο θέατρο Άλφα/Ιδέα έγινε με μεγάλη χαρά και αμεσότητα.

Το Τρίτο Κουδούνι βρέθηκε στην συνέντευξη τύπου και σας παρουσιάζει όσα ειπώθηκαν και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.
alfaidea
Οι συντελεστές κατέθεσαν μια πληθώρα παραστάσεων που θα καλύψουν τη σεζόν 2016-2017. Συγκεκριμένα, αναγνώστηκε εν τάχει, το δελτίο τύπου που αφορά τις παραστάσεις, από την Αθηνά Μουστάκα. “Ρωμαίος και Ιουλιέτα για δύο”, “Το δέντρο του Οιδίποδα”. Την παιδική σκηνή του θεάτρου Άλφα/Ιδέα ανοίγει το πασίγνωστο έργο του Ευγένιου Τριβιζά που τιτλοφορείται “Η τελευταία μαύρη γάτα”.
alfaidea1
Τη σκυτάλη στο λόγο πήρε αμέσως μετά, η Μαργαρίτα Μυτιληναίου. Συυγκινημένη, δήλωσε ότι σε αυτό το θέατρο νιώθει οικεία και το χαρακτήρισε ως δεύτερο σπίτι της. Νιώθει ιδιαίτερα χαρούμενη που αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι του θεάτρου. Προεξήγγειλε στα προσεχώς, την παράσταση που περιλαμβάνει τα τραγούδια του Αττίκ. Πρόκειται για ανέκδοτα και ακυκλόφορητα τραγούδια που έπαιζε ο Αττίκ όταν ήταν φοιτητής. Τόσο ο Κώστας Γάκης όσο και η ίδια η κυρία Μυτιληναίου ανέφεραν ότι κάθε Τετάρτη και Πέμπτη το θέατρο θα λειτουργεί ως μουσική σκηνή και θα γίνονται παρουσιάσεις δίσκων, διά ζώσης. Επιφυλάσσονται να δώσουν ένα αναλυτικό πρόγραμμα.
alfa
Ο Κωνσταντίνος Μπιμπής μίλησε για τη δημιουργία ανοιχτού διαύλου με το εξωτερικό. Συγκεκριμένα, η παράσταση “Ρωμαίος και Ιουλιέτα για δύο” χειροκροτήθηκε και εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς στην Ισπανία, στην Πορτογαλία και το Μεξικό. Τέλος, ο κύριος Μπιμπής αναφέρθηκε σε έναν σπουδαίο καλλιτέχνη, τον Tim Shuffle ο οποίος κάνει ένα κύκλο σεμιναρίων που βασίζονται στην υπόθεση του Βασιλιά Ληρ. Τόνισε, το έντονο ενδιαφέρον που έχει για επικοινωνία με θεατρικές ομάδες του εξωτερικού.
alfai
Στο θέατρο Άλφα, θα λάβουν χώρα και σεμινάρια δημιουργικής γραφής και non verbal theatre. Ένας από τους στόχους των συντελεστών είναι να κάνουν το λεγόμενο ” θέατρο της επιστήμης” σε φυσικούς χώρους στην Αθήνα. Ο Κώστας Γάκης ευχαρίστησε θερμά τον Άρη Αγγέλου που επιμελήθηκε το βίντεο ανάμεσα στο θέατρο και την επιστήμη.