Έναρξη μαθημάτων: “Υποκριτική σε Κείμενα In Progress” με την Πέπη Μοσχοβάκου
3 Οκτωβρίου 2016
Συνέντευξη Τύπου για την παράσταση “Χειρόγραφο”
4 Οκτωβρίου 2016
Προβολή όλων

Συνέντευξη Τύπου στο θέατρο Πάνθεον

Σήμερα 3 Οκτωβρίου βρεθήκαμε στο Θέατρο Πάνθεον, στην προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου για την ανακοίνωση του προγράμματος της θεατρικής σεζόν 2016-2017.

Το Τρίτο Κουδούνι βρέθηκε στην συνέντευξη τύπου και σας παρουσιάζει τα όσα ειπώθηκαν, καθώς και φωτογραφικό υλικό.

Δύο μεγάλες παραγωγές φιλοξενούνται φέτος, «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη και «Ηρακλής, Οι 12 Άθλοι» σε σκηνοθεσία Απόλλωνα Παπαθεοχάρη.

H παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Η ιστορία αγάπης των δυο νέων ζωντανεύει στη σκηνή του Πάνθεον, σε μια τολμηρή σκηνοθεσία. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους έχουν δυο έφηβοι, στο ρόλο του Ρωμαίου ο 16χρονος Γιάννης Τσουμαράκης και στο ρόλο της Ιουλιέτας η 15χρονη Δανάη Βασιλοπούλου. Τον θίασο της παράστασης συμπληρώνουν οι : Στάθης Ψάλτης στο ρόλο της Παραμάνας, Δημήτρης Πιατάς στο ρόλο του πατέρα Λαυρέντιου, τη μητέρα της Ιουλιέτας υποδύεται η Ελισάβετ Μουτάφη, ενώ στη σκηνή θα δούμε ακόμη : Ρένο Ρώτα, Θάνο Τοκάκη, Γιωργή Τσουρή, Νικόλα Στραβοπόδη, Σταύρο Βώλκο και τον Δημήτρη Λιγνάδη, σε ένα 20μελή θίασο.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα", συντελεστές

“Ρωμαίος και Ιουλιέτα”, συντελεστές

Η μετάφραση είναι του Διονύση Καψάλη, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Απόλλωνα Παπαθεοχάρη και η κίνηση της Πωλίν Ούγκε.

Ελισάβετ Μουτάφη, Δανάη Βασιλοπούλου & Γιάννης Τσουμαράκης

Ελισάβετ Μουτάφη, Δανάη Βασιλοπούλου & Γιάννης Τσουμαράκης


Ο Δημήτρης Λιγνάδης μιλώντας για την παράσταση αναφέρει ότι το σαιξπηρικό έργο πάντα ήταν πρόκληση για εκείνον. Ένα έργο που φοβόταν να ασχοληθεί όσο κι αν τον γοήτευε. Τονίζει πως απ΄όποια πλευρά κι αν κοιτάξει κανείς το έργο αυτό είναι αδύνατον να μη βγει πληγωμένος. Η επιλογή των δυο εφήβων στο ρόλο των πρωταγωνιστών δίνει μια ιδιαίτερη πνοή στην παράσταση. Η αθωότητα, η καλλιτεχνική ανωριμότητα, η επιδέξια αδεξιότητα είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται. Δυο ερωτευμένοι έφηβοι και ένα πλήθος ενηλίκων. Δυο διαφορετικοί κόσμοι που συγκρούονται. Μια ιστορία αγάπης περιτριγυρισμένοι από ανθρώπινα τέρατα.
Η λιτότητα και η αφαιρετική γραμμή των σκηνικών και των κοστουμιών θέλουν να αναδείξουν τη βαρύτητα του λόγου. Οι πρωταγωνιστές της παράστασης αναφέρθηκαν για τους χαρακτήρες που υποδύονται, αλλά για την πληθώρα συναισθημάτων που γεννάτε από το έργο.
Στάθης Ψάλτης & Δημήτρης Πιατάς

Στάθης Ψάλτης & Δημήτρης Πιατάς


Η παράσταση «Ηρακλής, Οι 12 Άθλοι» κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 16 Οκτωβρίου. Οι παραστάσεις για το κοινό θα είναι κάθε Κυριακή στις 11:30 και τις καθημερινές για σχολεία και εκδηλώσεις.
Απόλλων Παπαθεοχάρης & Νίκος Κουρής

Απόλλων Παπαθεοχάρης & Νίκος Κουρής


Η παιδική παράσταση είχε ανέβει για πρώτη φορά πριν από δυο χρόνια με τεράστια επιτυχία. Τώρα επιστρέφει με νέα διανομή. Σύλληψη, σκηνοθεσία, σκηνικά και κοστούμια του Απόλλωνα Παπαθεοχάρη. Στο ρόλο του μυθικού ήρωα ο Νίκος Κουρής, μαζί του στο ρόλο του Ευρυσθέα η μεγάλη Κυρία του Θεάτρου Ρούλα Πατεράκη και ένας πολυπληθής θίασος χορευτών και ηθοποιών.

Ο Απόλλων Παπαθεοχάρης αναφέρει ότι πρόκειται για μια παράσταση αμιγώς για παιδιά, άλλα και για όλη την οικογένεια. Δώδεκα διαφορετικά σκηνικά, ένα για κάθε άθλο του Ηρακλή. Τραγούδια γραμμένα με ωραίο λόγο που συνδέονται με την πλοκή.

Ρούλα Πατεράκη

Ρούλα Πατεράκη


Οι συντελεστές της παράστασης εστίασαν στο παιδικό κοινό, στο οποίο απευθύνεται κατά βάση και στο πόσο σκληρός κριτής είναι.