Συνέντευξη με την ηθοποιό Ελένη Τζαγκαράκη
24 Δεκεμβρίου 2016
Βρεθήκαμε στην παράσταση Μάουζερ
28 Δεκεμβρίου 2016
Προβολή όλων

Στην πρεμιέρα της παράστασης “Στα Σκοτεινά – making movies”


Γράφει η θεατρολόγος Μαριαλένα Δογγούρη

Σε πολύ ευχάριστο κλίμα πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, στον ιδιαίτερο χώρο του Cartel, η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης “Στα σκοτεινά – making movies”. Μια παράσταση, που παίζεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, αλλά είναι πιο ανανεωμένη από ποτέ! Καινούργιο καστ ηθοποιών, καινούργιοι μονόλογοι και νέες σκηνοθετικές καινοτομίες.  

Ένας άντρας που παρακολουθεί την ζωή του σαν θεατής, ένα μοντέλο, ένας άντρας που έχει συνηθίσει να αναζητά τον πόνο, μια γυναίκα κακοποιημένη, και πολλές ακόμα ιστορίες, ζωντανεύουν επί σκηνής, σε μια άτυπη εξομολόγηση ανθρώπων που έχουν ανάγκη να πουν την ιστορία σου. 

Οι τέσσερις ηθοποιοί, Λάζαρος Βαρτάνης, Ευθύμης Γεωργόπουλος, Θανάσης Ισιδώρου και Παναγιώτης Νάτσης ενθουσίασαν στην σκηνή με τις ερμηνείες τους, τόσο σε αντρικούς όσο και σε γυναικείους μονολόγους. 
 

Ο Θοδωρής Βουρνάς στην πρεμιέρα της παράστασης


Στην παράσταση, ο Θοδωρής Βουρνάς κράτησε τη σκηνοθετική καινοτομία των προηγούμενων ετών, δηλαδή την χρήση κάμερας από τους ηθοποιούς, μόνο που αυτή την φορά τοποθέτησε το πλάνο στον πλαϊνό τοίχο του θεάτρου, γεγονός που βοηθάει περισσότερο τον θεατή να κάνει μόνος του την επιλογή του τι παρακολουθεί και να μην αφαιρείται. Επιπροσθέτως, αυτή την φορά, οι ηθοποιοί μπλέκονται και με το κοινό, προσδίδοντας και την οπτική γωνία του τέταρτου τοίχου. 

Από όλες τις απόψεις, η παράσταση “Στα σκοτεινά – making movies” αποτελεί μια διαφορετική – εναλλακτική πρόταση θεάτρου, τόσο σε επίπεδο κειμένου, όσο και σκηνοθεσίας, χωρίς όμως κραυγαλέες υποκριτικές ή σκηνοθεσία. Μια παράσταση για τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας.