Συνέντευξη Τύπου στο θέατρο Πάνθεον
3 Οκτωβρίου 2016
Κριτική της παράστασης Άγριος Σπόρος
5 Οκτωβρίου 2016
Προβολή όλων

Συνέντευξη Τύπου για την παράσταση “Χειρόγραφο”

Στο Νέο Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου, διεξήχθη σήμερα,4 Οκτωβρίου 2016 η συνέντευξη τύπου που αφορά την παράσταση “Χειρόγραφο” με την Χάρις Αλεξίου.

Το Τρίτο Κουδούνι βρέθηκε στην συνέντευξη τύπου και σας παρουσιάζει όσα ειπώθηκαν καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Χ. Αλεξίου

Χ. Αλεξίου


Η συνέντευξη ξεκίνησε πρωτότυπα και αξίζει να σημειωθεί αυτή η λεπτομέρεια. Η Χάρις Αλεξίου απήγγειλε ένα απόσπασμα που ακούγεται στην παράσταση. Με το εντυπωσιακό ξεκίνημα, δίνει αφ’ενός ένα μεγάλο ευχαριστώ τόσο στο κοινό όσο και στους κριτικούς που στήριξαν και αγκάλιασαν αυτή τη δουλειά και αφ’ετέρου κάνει σύντομη αναφορά στην αυξανόμενη επιτυχία που τοποθετεί το “Χειρόγραφο” επί σκηνής για δεύτερη σεζόν.

Το Χειρόγραφο ξετυλίγει την ιστορία της γνωστής ερμηνεύτριας, αλλά όπως τόνισε και η ίδια η κυρία Αλεξίου, θα μπορούσε να αναφέρεται και στην ζωή μιας γυναίκας που ζει στην Ελλάδα του σήμερα. Αποτελείται από τραγούδια και σκόρπια κείμενα που αλληλοσυμπληρώνονται. Το έργο, ακροβατεί ανάμεσα στη συγκίνηση και το χιούμορ. Η παράσταση αποτελεί είδος ψυχοθεραπείας, όπως διατυπώνει η γνωστή ερμηνεύτρια. Η Χάρις Αλεξίου τόνισε πως δεν είναι ηθοποιός και πως η περσινή της εμπειρία την δίδαξε πως η σκηνή χρειάζεται πειθαρχία, είτε είμαστε ερασιτέχνες είτε επαγγελματίες. Συμπλήρωσε ότι μέσα από πολλές πρόβες και σκληρή δουλειά κατάφερε να αισθανθεί οικεία.

Γιώργος Νανούρης & Χάρις Αλεξίου

Γιώργος Νανούρης & Χάρις Αλεξίου


Ο Γιώργος Νανούρης δημιουργεί ένα αυτούσιο κείμενο ενώνοντας τα σκόρπια κείμενα που συνέθεσε η ερμηνεύτρια και ολοκληρώνει την προσπάθεια με την σκηνοθεσία της παράστασης. Ο ίδιος,έσπευσε να δώσει μια σαφή απάντηση στο γιατί δεν έλαβε χώρα η συνέντευξη τύπου την προηγούμενη χρονιά. Έκπληκτος, διαπίστωσε το αποτέλεσμα που θα επακολουθούσε και δεν ήταν άλλο από την αυξανόμενη αγάπη που έλαβε η παράσταση από τον κόσμο. Στο έργο παρουσιάζονται σκόρπια κομμάτια της ζωής της καλλιτέχνιδας.
Χάρις Αλεξίου

Χάρις Αλεξίου


Η παράσταση θα περιοδεύσει το 2016-2017 στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στο Τελ Αβίβ και αλλού. Η Χάρις Αλεξίου κλείνει τη συνέντευξη τύπου αναφερόμενη σε ένα άλλο κομμάτι του σεναρίου: (…)Πως πέρασαν 46 χρόνια; Τι θα κάνεις όταν γεράσεις; Εύλογα διατυπώνεται το συμπέρασμα ότι έχει μάθει να ζει με την αμέριστη αγάπη του κόσμου. Ευελπιστεί στο μέλλον, να προσφέρει πολλά περισσότερα στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Και επειδή όλα τα παραπάνω παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δεν μένει λοιπόν άλλο, παρά να την απολαύσουμε επί σκηνής!