Κριτική της παράστασης Νοσταλγός
27 Σεπτεμβρίου 2016
Θέατρο Επί Κολωνώ και Σύγχρονο θέατρο. Μια καινούργια συνεργασία
28 Σεπτεμβρίου 2016
Προβολή όλων

Θέατρο Underground, Συνέντευξη Τύπου

Στον ιδιαίτερο πολυχώρο Underground, διεξήχθη η συνέντευξη τύπου του θεάτρου με τους Κώστα Αρζόγλου, Βάνα Πεφάνη, Κοραή Δαμάτη και Κατερίνα Καμπανέλλη. Μέσα στο ευχάριστο κλίμα που επικράτησε, οι συντελεστές μας παρουσίασαν το πρόγραμμα των παραστάσεων για την σεζόν 2016 – 2017.

Βάνα Πεφάνη, Κοραής Δαμάτης, Κώστας Αρζόγλου, Κατερίνα Καμπανέλλη

Βάνα Πεφάνη, Κοραής Δαμάτης, Κώστας Αρζόγλου, Κατερίνα Καμπανέλλη


Το Τρίτο Κουδούνι βρέθηκε στην συνέντευξη τύπου και σας παρουσιάζει όσα ειπώθηκαν καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Για την παράσταση “Αυτός και το Πανταλόνι του” όλοι τόνισαν πως αντιμετωπίζουν το κλασικό πλέον κείμενο με μια πιο σύγχρονη ματιά. Ο Κώστας Αρζόγλου μάλιστα, δήλωσε πως ο μεγάλος συγγραφέας Καμπανέλλης υπήρξε η αφορμή για να ερμηνεύσει ελληνικό ρεπερτόριο. Η Κατερίνα Καμπανέλλη δήλωσε ενθουσιασμένη με αυτήν την νέα οπτική που έδωσαν οι συντελεστές στο κείμενο. Πρόκειται για ένα έργο διαχρονικό καθώς αναφέρεται στην μοναξιά και την αποξένωση.

Κώστας Αρζόγλου, Κατερίνα Καμπανέλλη

Κώστας Αρζόγλου, Κατερίνα Καμπανέλλη


Η παιδική σκηνή του θεάτρου Underground παρουσιάζει το “Παραμυθολόγιο” σε σκηνοθεσία Κώστα Αρζόγλου. Ο Τελευταίος αναφέρει ότι τα παιδιά θα αποκτήσουν εμπειρίες διαδρομών. Ο χώρος του θεάτρου τα καλεί για παιχνίδι και ανάγνωση των κλασικών κειμένων.
Βάνα Πεφάνη, Κοραής Δαμάτης

Βάνα Πεφάνη, Κοραής Δαμάτης


Την σκυτάλη της ομιλίας πήρε ο Κοραής Δαμάτης ο οποίος στην αρχή τόνισε την έντονη βιωματικότητα τυ χώρου και έκανε λόγο στα δυο έργα που σκηνοθετεί, το “Σοβαρό ατύχημα επιβάτη” και τα “Θεριά”. Είναι σημαντικό να ειπωθεί πως και αυτά τα δυο έργα χρονολογούνται μπροστά από την εποχή τους, γύρω στο 2020. Κύριο γνώρισμα της εποχής αυτής είναι ότι έχουν καταβληθεί τα προσχήματα. Συγκεκριμένα, πρωταγωνιστεί ο φόβος γυμνός και αυτούσιος. Όσο αφορά το “Σοβαρό ατύχημα επιβάτη” δίνεται από τον σκηνοθέτη έμφαση στην λέξη κλειδί: “Η ζωή δεν είναι χατίρια. Είναι κατανόηση”. Το φως, όπως γίνεται πάντα, θα έρθει από τους νέους.
Βάνα Πεφάνη, Κοραής Δαμάτης

Βάνα Πεφάνη, Κοραής Δαμάτης


Τα “Θεριά” περιγράφουν συναισθήματα όπως η οργή, η οδύνη, τα αδιέξοδα, μια γενικότερη τυφλότητα που διακατέχει τους γονείς.

Την συνέντευξη τύπου κλείνει η Βάνα Πεφάνη με την αναφορά της στην παράσταση “Να με θυμάσαι”. Πρόκειται για εξομολογητικούς μονολόγους γυναικών που χαρακτηρίζονται από την μυσταγωγία και την μνήμη.