Ο Γιάννης Χουβαρδάς σκηνοθετεί τους «Τρειςευτυχισμένους» του Λαμπίς στο θέατρο Πορεία
27 Ιουνίου 2016
Η Δραματική του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στην Αθήνα
27 Ιουνίου 2016
Προβολή όλων

Το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» πάει Ισπανία

Μια παράσταση που εντυπωσίασε με την πρωτοτυπία και την αμεσότητά της, το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» από την Εταιρεία Θεάτρου Θέση, συμμετέχει στις Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου του Δήμου Θεσσαλονίκης και ανεβαίνει την 1η Ιουλίου στο Θέατρο Κήπου. Στη συνέχεια..πετάει για Ισπανία, καθώς έχει επιλεγεί απο το Festival Internacional de Teatro Clásico de Almagro 2016 στο Almagro της Ισπανίας και θα παρουσιαστεί στο Teatro La Veleta στις 25 Ιουλίου 2016 καθώς και στην Μαδρίτη στα Teatros Luchana στις 26, 27 και 28 Ιουλίου 2016.

Το κλασσικό έργο του William Shakespeare, μεταφράζεται και διασκευάζεται από την ίδια την ομάδα. Οι πέντε ηθοποιοί, χρησιμοποιώντας ελάχιστα σκηνικά αντικείμενα, μάσκες, ζωντανή μουσική, στοιχεία παντομίμας και αυτοσχεδιασμούς υποδύονται όλους τους ρόλους του έργου. Με χιούμορ, απλότητα, ευθύτητα και σεβασμό στην γλώσσα του ποιητή συνθέτουν μια παράσταση γεμάτη έρωτα, κωμικοτραγικές καταστάσεις, μαγεία, ξωτικά και ανθρώπινη αφέλεια.

Το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας είναι ένα έργο που εύκολα γοητεύει ανθρώπους κάθε ηλικίας. Ο συγγραφέας συμπλέκει έντεχνα τον κόσμο του παραμυθιού με τον αληθινό κόσμο. Νεράιδες και ξωτικά συνομιλούν με τους ανθρώπους της καθημερινής ζωής και τα μπερδέματα δεν αργούν να συμβούν…

Μετάφραση : Εταιρεία Θεάτρου Θέση
Σκηνοθεσία : Μιχάλης Σιώνας
Βοηθός Σκηνοθέτη: Αντώνης Μιχαλόπουλος
Μουσική: Διαμαντής Αδαμαντίδης
Κοστούμια/ Κατασκευές: Κατερίνα Παπαγεωργίου
Παίζουν : Τρυφωνία Αγγελίδου, Διαμαντής Αδαμαντίδης,
Αχιλλέας Αναγνώστου, Γιάννης Σαμψαλάκης, Μαρία Χάνου
Σχεδιασμός αφίσας: Αχιλλέας Μεσάικος
Φωτογραφίες: Τάσος Θώμογλου

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016
Θέατρο Κήπου Θεσσαλονίκη
τιμή εισιτηρίου : 10 € κανονικό, 7 € μειωμένο