Βρεθήκαμε στην παράσταση “Στη σιωπή”
2 Νοεμβρίου 2016
Είδαμε την παράσταση Happy Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α
5 Νοεμβρίου 2016
Προβολή όλων

Το Τρίτο Κουδούνι στην πρεμιέρα της παράστασης “Σμύρνη μου Αγαπημένη”

Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της παράστασης “Σμύρνη μου αγαπημένη”, η οποία συνεχίζει το ταξίδι της για τρίτη χρονιά στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.
smirni
Πρόκειται για μια παράσταση υπερπαραγωγή που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις ξένες παραστάσεις. Το κείμενο της Μιμής Ντενίση είναι εκπληκτικό, ακολουθώντας πιστά τα ιστορικά γεγονότα. Μεγάλο πλεονέκτημα του κειμένου επίσης είναι πως η κυρία Ντενίση κράτησε τα γλωσσικά ιδιώματα της εποχής και της περιοχής.

Χριστίνα Αλεξανιάν

Χριστίνα Αλεξανιάν


Η σκηνοθεσία της Μιμής Ντενίση είναι εξωπραγματική. Κατάφερε να υπάρχει αρμονία στην σκηνή, ακόμα και όταν όλος ο θίασος ήταν παρών. Κινηματογραφικοί ρυθμοί, πλούσια σκηνικά, κοστούμια εποχής. Υπέροχη μουσική ζωντανά από την ορχήστρα Εστουδιαντίνα. Όλα συντελούν στο να ταξιδέψουν τον θεατή πίσω σε αυτές τις μέρες.
Μιχάλης Μητρούσης

Μιχάλης Μητρούσης


Βαθιά συγκινητικός ο μεγάλος μας ηθοποιός κύριος Κώστας Βουτσάς, που με την ερμηνεία του αποτελεί περίτρανο παράδειγμα πως μόνο το σώμα ενός ανθρώπου μπορεί να υποστεί φθορά, όχι η ψυχή. Στον ρόλο του παππού, που αρνείται να εγκαταλείψει το σπίτι του, προκαλεί ανατριχίλα.
Η Μιμή Ντενίση με την κόρη της Μαριτίνα

Η Μιμή Ντενίση με την κόρη της Μαριτίνα


Ενδιαφέρον παρουσιάζει δραματουργικά και ο ρόλος του Βασιλάκη που ενσαρκώνει ο Δημήτρης Μακαλιάς. Τον βλέπουμε να μεγαλώνει, να εξελίσσεται και να ωριμάζει. Από παιδί στο πρώτο του μεθύσι, μέχρι άντρα στρατιώτη που βλέπει τα δεινά του πολέμου, ενός χαμένου πολέμου, και προσπαθεί να σώσει αυτούς που αγαπά.
Δημήτρης Μακαλιάς

Δημήτρης Μακαλιάς


Δεν είναι τυχαίο πως αυτή η παράσταση αγαπήθηκε τόσο πολύ και από τόσους πολλούς. Αγγίζει ένα θέμα τραύμα της Ελληνικής κοινωνίας, αλλά παραμένει και θα συνεχίσει να παραμένει επίκαιρο, όσο άνθρωποι αναγκάζονται εξαιτίας ενός πολέμου να μπουν σε μια βάρκα και να ελπίζουν. Να ελπίζουν πως στην αντίπερα όχθη θα καταφέρουν να φτιάξουν από την αρχή την ζωή τους. Να ελπίζουν πως θα ξανασμίξουν με τις οικογένειές τους. Να ελπίζουν πως αυτοί που έμειναν πίσω θα τα καταφέρουν. Η “Σμύρνη μου αγαπημένη” αποτελεί ένα στολίδι του σύγχρονου θεάτρου. Με ένα φανταστικό κείμενο, μια εξαιρετική σκηνοθεσία, και βαθιές συνταραχτικές ερμηνείες.