Σύγχρονη Θεατρική Δημιουργία 2016 στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας
7 Ιουλίου 2016
Ο Πολυχώρος VAULT διοργανώνει το 5ο OPEN SEPTEMBER
8 Ιουλίου 2016
Προβολή όλων

Τον Σαίξπηρ τιμά το Οδού Κυκλάδων και παρουσιάζει τα σονέτα του

Στο αφιέρωμα συμμετέχουν Κουμεντάκης, Γλυνάτσης, Γουλιώτη, Πανταζάρας, Σκουρλέτης, Δημητριάδης, Μαυρίκιος και Φωτοπούλου.

Με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων εκατονταετιών από το θάνατο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής συμμετέχει ενεργά στο «έτος Σαίξπηρ», όπως έχει ανακηρυχθεί επισήμως το 2016, με ένα τρίμηνο αφιέρωμα στο μεγάλο βάρδο. Θα διοργανώσει με τη νέα σεζόν, από τον προσεχή Οκτώβριο μέχρι και τον Ιανουάριο του 2017, την παρουσίαση σαιξπηρικών σονέτων με τη συμμετοχή σπουδαίων ονομάτων της θεατρικής μας σκηνής: Γιώργος Κουμεντάκης, Θέμελης Γλυνάτσης, Στεφανία Γουλιώτη, Αργύρης Πανταζάρας, Γιάννης Σκουρλέτης, Δημήτρης Δημητριάδης, Δημήτρης Μαυρίκιος και Λυδία Φωτοπούλου. Ανά ζευγάρια οι οκτώ δημιουργοί θα παρουσιάζουν το υλικό τους για οκτώ παραστάσεις κάθε Δευτέρα και Τρίτη. Αναλυτικότερα:

• Ο Γιώργος Κουμεντάκης μαζί με τον Θέμελη Γλυνάτση –στην πρώτη τους συνεργασία- και εννέα ερμηνευτές, τραγουδιστές και ηθοποιούς θα παρουσιάσουν το σονέτο «57», το ερωτικότερο σονέτο του Σαίξπηρ σε νέα μετάφραση της Λένιας Ζαφειροπούλου. (31/10 – 22/11)

• Η Στεφανία Γουλιώτη θα συνεργαστεί με τον Αργύρη Πανταζάρα. Προς το παρόν, το ακριβές περιεχόμενο και η μορφή της παρουσίασης είναι υπό διαμόρφωση.(28/11 – 13/12)

• Υπό διαμόρφωση είναι επίσης η σύμπραξη του Γιάννη Σκουρλέτη με τον Δημήτρη Δημητριάδη, ο οποίος και μεταφράζει τα σονέτα. Προς το παρόν, έχει ολοκληρώσει τη μετάφραση του 1ου σονέτου. (19/12/2016 – 17/1/2017)

• Τέλος, σχετικά με τη συνεργασία του Δημήτρη Μαυρίκιου με τη Λυδία Φωτοπούλου, αυτή θα αφορά όχι τη σειρά των σονέτων, αλλά την παρουσίαση των ερωτικών σκηνών του έργου «Ρωμαίος και Ιουλιέττα» με τον πρώτο να σκηνοθετεί και να υποδύεται το Ρωμαίο και τη δεύτερη την Ιουλιέττα (Οι ημερομηνίες παρουσίασης θα ανακοινωθούν προσεχώς).

Πηγη:spirto.net