Από εδώ και πέρα θα βλέπουμε ΑμεΑ σε θεατρικές παραστάσεις
15 Φεβρουαρίου 2017
Βρεθήκαμε στην παράσταση “The Curing Room”
16 Φεβρουαρίου 2017
Προβολή όλων

Βρεθήκαμε στην παράσταση “Μας πήραν είδηση”


Γράφει η Εύα Αγραφιώτη

Σίγουρα εκείνους δεν τους πήραν είδηση, όμως «πήραν είδηση» τους θεατές που γέμισαν το θέατρο ELIART από το άφθονο γέλιο.

Λόγος γίνεται για το έργο «Μας πήραν είδηση» στο θέατρο ΕLIART. Μια φαρσοκωμωδία σε κείμενο Τάνιας Χαροκόπου και σκηνοθεσία Κώστα Ζέκου.

Η Τάνια Χαροκόπου γεννήθηκε στην Αθήνα. Ακολούθησε εμπορικές σπουδές, ενώ ταυτόχρονα ασχολήθηκε με το εμπόριο και δραστηριοποιήθηκε σε δικές της επιχειρήσεις. Είναι μέλος της ΑΕΠΙ. Επίσης είναι απόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας.Έχει ασχοληθεί με παραγωγές ελληνικών μουσικών εκπομπών σε ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. Από το 1998 γράφει επαγγελματικά στίχους, αρκετοί από τους οποίους έχουν μελοποιηθεί από μεγάλους συνθέτες, ενώ επίσης αναλαμβάνει τη διοργάνωση και παρουσίαση συναυλιών λαϊκού τραγουδιού, καθώς και την καλλιτεχνική επιμέλεια κέντρων διασκέδασης. Έχει γράψει τα μυθιστορήματα Χαμένη Πορεία, Αθέατη Όψη και Στον Ίσκιο των Ανθρώπων.

Δυο γυναίκες (Αθηνά Μαυρομάτη, Τέτα Σαββάτη) και ο εραστής της μιας (Κώστας Ζέκος) μετά από μια έξοδό τους γυρίζουν στο σπίτι. Αντί για τρεις γυρνούν δύο και ο ένας ( εραστής) στα χέρια τους νεκρός. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να εξαφανίσουν το πτώμα χωρίς να το μάθει κανείς, αισθάνονται ένοχες για τον θάνατό του. Μέσα στην απόγνωση τους εμφανίζεται ένας φίλος τους, στον οποίο αρχικά κρύβουν το γεγονός του θανάτου και μέσα από αστείες καταστάσεις και τραγελαφικά περιστατικά αποκαλύπτεται και στον τρίτο της παρέας το συμβάν του θανάτου. Οι τρεις τους λεηλατούν το πτώμα καθότι επιφανής άνδρας, κλέβοντας του χρήματα και ένα δελτίο τζόκερ το οποίο κέρδιζε 300 χιλιάδες ευρώ. Μέσα από ένα σωρό μηχανορραφίες το «πτώμα» ζωντανεύει. Έτσι αποκαλύπτονται όλα. Το έργο χρησιμοποιεί την τεχνική του κύκλου καθώς το «πτώμα» εμφανίζεται στη αρχή του έργου νεκρό και κλείνει το έργο με αυτό το μοτίβο εξαιτίας ενός παθιασμένου φιλιού.

Μια φαρσοκωμωδία στημένη με ευρηματικό τρόπο, παρουσιάζει μέσα από το χιούμορ, τη σάτιρα και τις ατάκες μια μικρογραφία της σημερινής αστικής κοινωνίας. Αποδομεί κατά έναν τρόπο τη σχέση μεταξύ αγάπης και συμφέροντος, μοναξιάς και συντροφικότητας όπως επίσης θίγεται σε αρκετά σημεία ο ρόλος του χρήματος με έναν τρόπο χλευαστικό και σεναριακή σπιρτάδα.

Οι ηθοποιοί κατάφεραν να δημιουργήσουν ευχάριστη ατμόσφαιρα και να «κλέψουν» το γέλιο των θεατών μέσα από τις απίστευτες καταστάσεις που εκτυλίσσονταν. Ένα έργο που μπορεί να ναι ευχάριστο αλλά συνάμα θίγει το κοινωνικό γίγνεσθαι της εποχής μας.