Βρεθήκαμε στην παράσταση «Πριγκίπισσες»
20 Μαΐου 2018
Βρεθήκαμε στην παράσταση «Το τίμημα»
17 Δεκεμβρίου 2018
Προβολή όλων

Βρεθήκαμε στην παράσταση «Dead Line»

Γράφει η ηθοποιός Έλλη Μασσαρά


Βρεθήκαμε στην παράσταση Deadline του Ανδρέα Αριστοτέλους και σκηνοθεσία του Ιωάννη Κλειδέρη, στο Bar theater ProjectR.

Η παράσταση αρχίζει σχεδόν αφοπλιστικά, καθώς ο θεατής απολαμβάνει το ποτό του, στο κέντρο του μαγαζιού υπάρχει ένα τραπέζι στρωμένο...Έτσι επιτυγχάνεται αμέσως μια άμεση σχέση με το κοινό και ένα μυστήριο κλίμα που κρατάει το θεατή με την απορία.

Η πλοκή της ιστορίας αφορά πέντε φίλες που χάθηκαν μέσα στον χρόνο και ξανασυναντιούνται έπειτα από 15 έτη, με σκοπό να αναπολήσουν τα εφηβικά τους χρόνια. Είναι όμως αυτή η πραγματική αιτία; Ένα μεγάλο σκοτεινό μυστικό φαίνεται να τις συνδέει και να έχει σφραγίσει τη μοίρα τους. Πέντε διαφορετικές κοπέλες με χαρακτηριστικές προσωπικότητες και ιδιαίτερα γνωρίσματα μοιάζουν να έχουν ένα κοινό βίωμα και όχι μόνο..Καμία δεν τολμάει να ομολογήσει φανερά τη σκληρή ανάμνηση, ακόμα κι αν ολόκληρη η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από υπονοούμενα και καυστικά σχόλια. Καθώς τα περιθώρια στενεύουν, η αλήθεια βγαίνει στο φως και όλα δείχνουν να ανατρέπονται...η εξέλιξη αναπάντεχη και καθοριστική. Αντέχεις; Αλήθεια, η τιμωρία έχει πρόσωπο; Η κάθαρση της ψυχής είναι απαραίτητη; Κι αν ναι, με ποιο κόστος;
Οι ηθοποιοί Κωνσταντίνα Βαρβαρήγου, Αδαμαντία Θεοφιλάκου, Βικτώρια Κολσουζιάν, Ασημένια Παπαδοπούλου, Σοφία Μελισσουργού και Γιάννης Τζίτζης δίνουν ζωή σε αυτήν την ζοφερή ιστορία και χαρίζουν μοναδικές ερμηνείες, καθηλώνοντας το κοινό από την αρχή μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο. Η αλήθεια που εκπέμπουν στην σκηνή προσφέρει την εικόνα μιας καθημερινής στιγμής να παρακολουθείς από το παράθυρο ενός σπιτιού πέντε γυναίκες να ξεδιπλώνουν αργά το κουβάρι μιας τρομακτικής ιστορίας. Όσον αφορά στην σκηνοθεσία ο Ιωάννης Κλειδέρης και στο κείμενο ο Ανδρέας Αριστοτέλους, αναδυκνείουν μία επιμελώς άρτια και επαγγελματική δουλειά, δημιουργώντας την αίσθηση μιας ομαδικής και δημιουργικής συνεργασίας που σε αποζημιώνει. Ένα ακόμα αξιοσημείωτο κομμάτι της παράστασης αποτελεί η καταπληκτική μουσική επένδυση που πλαισιώνει το έργο και παρατείνει την ένταση και την αγωνία του θεατή. Μια πρωτότυπη και αποκαλυπτική παράσταση που σε προκαλεί να ζήσεις ένα μοναδικό ταξίδι, με έξυπνο χιούμορ, αγωνία, συγκίνηση, ένταση και αδιαμφισβήτητα με νεανικές και ελπιδοφόρα ανερχόμενες θεατρικές ερμηνείες. Μη το χάσετε!