Συνέντευξη με τον ηθοποιό Ιωάννη Αθανασόπουλο
20 Δεκεμβρίου 2017
Βρεθήκαμε στην παράσταση «Χριστουγεννιάτικη ιστορία »
21 Δεκεμβρίου 2017
Προβολή όλων

Βρεθήκαμε στην παράσταση ««Γδύστε τη Μαμά»»

Γράφει η ηθοποιός Έλλη Μασσαρά


Τι θα έκανες αν σταματούσε ξαφνικά η καρδιά σου να χτυπά ενώ ανέπνεες κανονικά;

Βρεθήκαμε στην επίσημη πρεμιέρα του έργου «Γδύστε τη μαμά», του Γάλλου συγγραφέα Sebastien Thiery, σε σκηνοθεσία του Λευτέρη Γιοβανίδη στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Από την πρώτη στιγμή που μπαίνεις στο χώρο του θεάτρου μαγνητίζεσαι από την προσεγμένη ατμόσφαιρα του σκηνικού και του φωτισμού, γεγονός που σε προκαταβάλλει για ένα ξεχωριστό θέαμα.

Η πλοκή εκτυλίσσεται στο Παρίσι, όπου ο ήρωας της ιστορίας μας επιστρέφει από άλλη μία εξαντλητική ημέρα και βιώνει ένα παράξενο περιστατικό. Καθώς ξυπνάει, συνειδητοποιεί ότι ενώ αναπνέει και λειτουργεί κανονικά, ο ίδιος δε νιώθει τους χτύπους της καρδιάς του. Το πόρισμα αυτό καλείται να επιβεβαιώσει ο παιδικός του φίλος που επαγγέλλεται… κτηνίατρος!

Ο Ζαν, τρομοκρατημένος από αυτή την ανεξήγητη και τρελή κατάσταση, αναζητά μία λύση δίχως να εμπλέξει τη μυημένη σε εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας γυναίκα του. Τελικά τα καταφέρνει? Πάνω στην ώρα εμφανίζεται ένας μαύρος γιατρός, υποστηρικτής ενός Αφρικανικού Θεού, σύμφωνα με τον οποίο έχει 7 ημέρες ζωής. Υπάρχει τρόπος να το αποτρέψει;
Εσείς τι θα κάνατε αν η καρδιά σας σταματούσε να χτυπά και ο μόνος τρόπος να την επαναφέρετε θα ήταν μια αποκαλυπτική φωτογραφία ενός σημείου του σώματος της μητέρας σας ;

Όσον αφορά στις ερμηνείες, ο Σταύρος Σβήγκος ως Ζαν Λούι ηγείται της παράστασης με την αστείρευτη συνέπεια και ενέργειά του πάνω στη σκηνή. Ο Δημήτρης Μακαλιάς υποδυόμενος τον καλύτερο του φίλο Μισέλ και η Πηνελόπη Αναστασοπούλου ως τη γυναίκα του Βαλερί, πλαισιώνουν τους χαρακτήρες με μια φρέσκια και χιουμοριστική διάθεση. Η Πηνελόπη Πιτσούλη ως μητέρα του Ζαν, πιστή στο υποκριτικό της ταλέντο, προσδίδει κύρος και πείρα στο κωμικό κλίμα της υπόθεσης. Η έκπληξη της βραδιάς εντοπίζεται στην ξεχωριστή παρουσία του Σωκράτη Πατσίκα με την ξεκαρδιστική εμφάνιση και ερμηνεία του, κερδίζοντας τις εντυπώσεις του κοινού.

Αν αναζητήσεις πιο βαθιά το μήνυμα της παράστασης, θα ανακαλύψεις μια υπόθεση ηθικής και αξιών, μέσα από μια σειρά διασκεδαστικών ρόλων, σκηνών δράσης και σουρεαλιστικών καταστάσεων, που ιντριγκάρει και αφυπνίζει το θεατή.

Τελικά εσύ τι θα έκανες;