Βρεθήκαμε στην παράσταση Μάουζερ
28 Δεκεμβρίου 2016
ΤΩΝ ΦΩΤΩΝ ΜΕ ΤΟ CINΕΛΘΕΤΕ ΣΤΟ CORONET
2 Ιανουαρίου 2017
Προβολή όλων

Βρεθήκαμε στην παράσταση “Γκρέτα”


Γράφει η Έλλη Μασσαρά.

Μια εξαιρετική παράσταση που στοχάζεται την ηθική της θανατικής ποινής και πραγματεύεται σύγχρονες πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες. Δέκα διαφορετικές προσωπικότητες που αναδεικνύουν έναν μικρόκοσμο μιας σύγχρονης κοινωνίας.

Ενδιαφέρουσα πλοκή με αγωνιώδη εξέλιξη και ανατροπή στο τέλος. Το καλό και το κακό αλλάζουν πρόσωπα, χωρίς να υποδεικνύεται ένα εμφανές συμπέρασμα για αυτά. Μια λιτή (σκηνοθετικά) και αληθινή παράσταση που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον καθ όλη τη διάρκεια της. Ιδιαίτερα συγκλονιστική ερμηνεία της Έφης Λιάλιου, στο ρόλο της Γκρέτας, καθώς φαίνεται να κατέχει τον πρωταγωνιστικό και πιο ουσιαστικό ρόλο στην υπόθεση. Όλες οι ερμηνείες ήταν εξαιρετικές για τον κάθε χαρακτήρα, όμως θαρρώ πως δε με έπεισε αρκετά η σκηνοθετική παρουσία του Καρατζά. Επίσης, θα ήθελα να υπήρχαν περισσότερα σκηνικά και εξοπλισμός, ώστε να νιώθεις καλύτερα τα μέρη και τα τοπία.

Ευρηματική και έξυπνη η ιδέα της ψηφοφορίας στο τέλος της παράστασης, καθώς το υποκαθιστά σε διαδραστική διαδικασία, αλλά και καθηλωτική. Η ιδέα αυτή υποβάλλει το θεατή, σχετικά από την αρχή, στο κλίμα της παράστασης και νιώθει σα να παίζει κι αυτός κάποιο ρόλο. Ένα σενάριο που σε αφυπνίζει και σε προβληματίζει για ηθικά και κοινωνικά θέματα. Συνίσταται ανεπιφύλακτα, μόνο και μόνο για την εμπλοκή του θεατή στο παιχνίδι και διότι σε κερδίζει έχοντας τη σκέψη σου (και τα μάτια) πάνω τους.