Συνέντευξη με την ηθοποιό Στέλλα Μαρή
18 Νοεμβρίου 2017
Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος στην Θεσσαλονίκη με Ελεύθερη Είσοδο για το Κοινό – Κυριακή 26/11/17
20 Νοεμβρίου 2017
Προβολή όλων

Βρεθήκαμε στην παράσταση «H χώρα των πελαργών… ένα παραμύθι της θάλασσας»

Γράφει η θεατρολόγος Κατερίνα Μπουκάλα


Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου βρεθήκαμε στο Θέατρο 104 στον Κεραμικό , στην επίσημη πρεμιέρα της παιδικής παράστασης «H χώρα των πελαργών… ένα παραμύθι της θάλασσας», της Ήβης Σοφιανού και σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Κομπόγιωργα.

Η θεατρική εταιρεία «Νεάπολις» έρχεται με μια νέα παραγωγή στην Κεντρική σκηνή του θεάτρου για να συντροφεύσει τους μικρούς θεατές σε ένα αλλιώτικο θαλασσινό ταξίδι.

Μια παράσταση και συνάμα ένα ευχάριστο διάλειμμα από τα σχολεία και τις υποχρεώσεις για τα παιδιά, με διδακτικά στοιχεία. Μέσα από το έργο οι μικροί θεατές παίρνουν μηνύματα, αγάπη για το συνάνθρωπο, σεβασμός στο περιβάλλον και ταυτόχρονα μαθαίνουν περισσότερες πληροφορίες για τη θάλασσα και τα ζώα χωρίς βέβαια να λείπει το στοιχείο του παραμυθιού, της χαράς και της μαγείας.

Τα παιδιά μέσα από τον κόσμο του θεάτρου και του παραμυθιού μαθαίνουν να αγαπούν το περιβάλλον. Η παράσταση επικεντρώνεται στη θάλασσα, στη μόλυνσή της και στην προστασία της. Παράλληλα νέες έννοιες όπως η ανακύκλωση αλλά και οι σοβαρές επιπτώσεις που μπορεί να προκληθούν από τη μόλυνση της θάλασσας από τις πετρελαιοκηλίδες γίνονται η αφορμή για να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά .

Η συντροφικότητα, η φιλία και η αλληλοβοήθεια είναι μερικά ακόμη από τα μηνύματα που περνά «Η χώρα των πελαργών».

Γρήγορη δράση και σκηνοθεσία, χορός, μουσική και τραγούδι.
Ένα από τα πιο συναρπαστικά στοιχεία είναι εκείνο της κούκλας. Χταπόδια, γλάροι και πελαργοί είναι μερικοί ακόμα από τους συντελεστές της παράστασης. Η εξαιρετική σκηνογραφία και τα κοστούμια, έντυσαν τη σκηνή και ταξίδεψαν τους μικρούς μας φίλους μαζί με τους πρωταγωνιστές, στη χώρα των πελαργών. Άμεσο, ευχάριστο και με χιούμορ.

Οι ηθοποιοί της παράστασης, Γιάννης Τσουρουνάκης , Νεφέλη Κουλούρη και Αλέξανδρος Κομπόγιωργας, γεμάτοι ενέργεια και αμεσότητα ταξίδεψαν τους μικρούς απαιτητικούς θεατές τους με το αυτοσχέδιο καράβι τους και το κατάρτι μπανανιάς στη χώρα των πελαργών με επιτυχία.

Μια ευχάριστη νότα για τις Κυριακές των παιδιών.