Βρεθήκαμε στην παράσταση «RESERVOIR DOGS»
13 Μαρτίου 2018
Συνέντευξη με την ηθοποιό Φαίη Ξυλά
20 Μαΐου 2018
Προβολή όλων

Βρεθήκαμε στην παράσταση «ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ»

Γράφει η ηθοποιός Έλλη Μασσαρά


Βρεθήκαμε στην παράσταση «Όνειρα Γλυκά», της Σαλίνας Γαβαλά, σε σκηνοθεσία του Αντώνη Λουδάρου, στο Σύγχρονο θέατρο.

Μια μουσικοθεατρική παράσταση με την παρουσία δύο ταλαντούχων γυναικών επί σκηνής, Ελπίδα και Σαλίνα, να υπηρετούν το παρόν και το μέλλον μιας νέας γυναίκας, με συνοδεία ζωντανής ορχήστρας. Μια εξαιρετική παράσταση που παντρεύει τη μουσική με το θέατρο, με την ορχήστρα να δίνει το έναυσμα για το ξεκίνημα του έργου, με μελωδικές νότες.

Η υπόθεση της παράστασης πραγματεύεται τη ζωή μιας κοπέλας 30 ετών, της μοναδικής ηρωίδας του έργου, καθώς κάνει μια ανασκόπηση της ζωής της και φέρνει ζωντανές τις αναμνήσεις από τα παιδικά της χρόνια μέχρι τώρα, με κύριο στόχο τον έρωτα και τα όνειρα. Η ηρωίδα μας έρχεται αντιμέτωπη με το μελλοντικό της εαυτό και ταυτόχρονα διαφαίνεται μια αναπόληση του παρελθόντος. Έτσι λοιπόν η ώριμη προσωπικότητα του μέλλοντος έρχεται να κατευνάσει τις ανησυχίες της και να της δημιουργήσει μια θετική αύρα στη ζωή της.

Η Ελπίδα με τη μαγευτική φωνή και την καθόλα αξιόλογη υποκριτική της προσπάθεια, προσφέρει αναμφισβήτητα ένα κύρος στη σκηνή και στο χώρο, καθηλώνοντας τους θεατές με τον επαγγελματισμό, την ωριμότητα της φωνής και την ευαισθησία της. Η έκπληξη της παράστασης έρχεται από τη νέα καλλιτέχνιδα Σαλίνα Γαβαλά που συγκινεί και αγγίζει τις ψυχές του κοινού με τη ρεαλιστική της ερμηνεία και την εξαιρετική χροιά της, καθιστώντας της ένα ανερχόμενο ταλέντο μουσικά και υποκριτικά.
Θεωρώ πως κρίνεται δύσκολο να μην ταυτιστεί κάποιος με τον χαρακτήρα αυτόν, καθώς έννοιες όπως ο έρωτας, η απογοήτευση, η θλίψη, οι αμφιβολίες, το πάθος, τα όνειρα, τα ταξίδια, η οικογνένεια, η επαγγελματική αναζήτηση και καταξίωση, απασχολούν και προβληματίζουν κάθε άτομο, σε κάθε ηλικία και τόπο. Προσωπικά ένιωσα να ταυτίζομαι στο μεγαλύτερο μέρος του έργου και να ξετυλίγεται μπροστά μου ένα προσωπικό όνειρο που πάντα ήθελα να πραγματοποιήσω, μια τέτοιου είδους παράσταση. Συγκίνηση, πάθος, αισιοδοξία, γέλιο, ταξίδι με το νου, ικανοποίηση, είναι μερικά από συναισθήματα και σκέψεις που σε κατακλύζουν κατά τη διάρκεια του έργου. Σε όλη αυτή τη δημιουργία των παραπάνω, αναμφισβήτητα συμβάλλουν σε ένα μεγάλο βαθμό οι μουσικοί του έργου, καθώς η αρμονία των τεσσάρων οργάνων συνιστά μια εμβληματική ατμόσφαιρα στο όλο θεατρικό. Συμβολικά σκηνικά που σε προδιαθέτουν για μια όμορφη βραδιά και σε συνδυασμό με τη ζωντανή σκηνική παρουσία των μουσικών γίνεται το πάντρεμα μιας εξαιρετικής θέασης και ακουστικής. Όσον αφορά στην επιλογή των τραγουδιών (‘Γερνάω μαμά’, ‘Εγώ μεγάλωνα για σένα’, κ.α) και την ερμηνεία τους, δε δύναται να είναι πιο ιδανικά!

Και μην ξεχνάτε: «Η ευτυχία βρίσκεται στις στιγμές», στα απλά καθημερινά πράγματα, ακόμα και σε όνειρα του μυαλού, σε αυτά που δε τολμήσαμε ποτέ να πράξουμε και να ομολογήσουμε, στις βόλτες με τις παρέες μας, στο φιλί, στην αγκαλιά, στα ταξίδια, στον έρωτα, στη φιλία και σε πολλά άλλα που κατανοούμε με το χρόνο. Όσο μεγαλώνεις ξεχνάς να παίζεις και να ονειρεύεσαι, να γελάς και να χαίρεσαι..και αυτό είναι η μεγαλύτερη απάτη του χρόνου! Μην παραλείψετε να ζήσετε αυτό το μουσικόθεατρικό ταξίδι...θα κερδίσετε!