Βρεθήκαμε στην παράσταση «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε»
24 Νοεμβρίου 2017
Βρεθήκαμε στην παράσταση «Αύγουστος μες το χειμώνα»
28 Νοεμβρίου 2017
Προβολή όλων

Βρεθήκαμε στην παράσταση «Πολυτεχνίτης και Ερημοσπίτης»

Γράφει η ηθοποιός Έλλη Μασσαρά


Η παράσταση Πολυτεχνίτης και Ερημοσπίτης σε σκηνοθεσία του Βασίλη Θωμόπουλου, έκανε πρεμιέρα στο Θέατρο Αθηνά και εμείς βρεθήκαμε εκεί και την απολαύσαμε!

Το έργο βασίζεται στην παλιά ελληνική κωμική ταινία του 1963 με κύριο πρωταγωνιστή το Θανάση Βέγγο. Η υπόθεση πραγματεύεται την ιστορία ενός φτωχού επαρχιώτη που μετακομίζει στην Αθήνα με σκοπό την εύρεση εργασίας. Λόγω της μεγάλης του οικονομικής ανάγκης, αποδέχεται κάθε είδους πρόταση για δουλειά- από σερβιτόρος μέχρι βοηθός φαρμακοποιού και διαιτητής πυγμαχίας, με αποτέλεσμα να μη δύναται να ανταπεξέλθει σε καμία και συνεπώς να επιστρέφει στο χωριό του.

Το ρόλο του Θανάση υποδύεται ο ταλαντούχος Σπύρος Πούλης, που με τη βοήθεια της Ρένας (Βαλέρια Κουρούπη)-μεγάλου αστεριού της νύχτας- περιφέρεται από δουλειά σε δουλειά συναντώντας αρκετά ευτράπελα και πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους, δημιουργώντας μια απολαυστική και ξεκαρδιστική ατμόσφαιρα.

Μια πραγματικά ψυχαγωγική και δια-δραστική βραδιά, καθώς η επαφή των ηθοποιών με τους θεατές είναι άμεση και το αμφίδρομο παιχνίδι δίνει ζωντάνια στο κοινό. Η ζωντανή μουσική και το κέφι που ανάβει η Ρένα Νταλκά (Βαλέρια Κουρούπη) με τη γεμάτη λαϊκή φωνή της, ξεσηκώνει και παρασέρνει το κοινό σε τραγούδια και χειροκροτήματα.

Αυτό που αναμφίβολα δε μπορεί να περάσει απαρατήρητο, είναι η συνεχής και πολυποίκιλη εναλλαγή των σκηνικών που καθορίζουν δραστικά το χώρο και το χρόνο στον οποίο μεταφέρεται η δράση. Κουστούμια που σε ταξιδεύουν σε μια άλλη εποχή και άλλα που σου δημιουργούν χιουμοριστική διάθεση. Άφθονο γέλιο προκαλείται από όλους τους ηθοποιούς, καθώς ο καθένας με το ρόλο του, βάζει ένα λιθαράκι για τη διασκέδαση των θεατών.

Ο ρόλος των ηθοποιών ταιριάζει γάντι στη φυσική τους παρουσία, με ξεχωριστό χαρακτηριστικό παράδειγμα την ερμηνεία του Σπύρου Πούλη. Παρόμοια αίσθηση καλλιεργεί και το αστείρευτο χιούμορ του Θανάση Βισκαδουράκη, καθώς και το επαγγελματικό κύρος του εξαιρετικού Γιάννη Μποστατζόγλου.

Αδιαμφισβήτητα, θεωρείται μία από τις εξαιρετικές μεταφορές παράστασης από ταινία, που αποτυπώνεται εμφανώς με μεγάλη επιτυχία, αποτελώντας εγγύηση η θέασή της για μια βραδιά που θα σε αποσπάσει από τη σκληρή καθημερινότητα.
Ιδανική για όλες τις ηλικίες και γούστα..μη τη χάσετε!