Διεθνής διαγωνισμός Ποίησης
5 Μαρτίου 2018
Βρεθήκαμε στην παράσταση «ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ»
25 Μαρτίου 2018
Προβολή όλων

Βρεθήκαμε στην παράσταση «RESERVOIR DOGS»

Γράφει η ηθοποιός Έλλη Μασσαρά


Βρεθήκαμε στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης ‘Reservoir Dogs’ σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Δελή Τριαντάφυλλου, στο Σύγχρονο Θέατρο.

Η πρώτη ταινία του Quentin Tarantino μεταφέρεται στο Σύγχρονο Θέατρο και αποσπά τις καλύτερες εντυπώσεις με τις αφοπλιστικές ερμηνείες και ενέργεια των ηθοποιών. Μια πολύ καλά συντονισμένη ομάδα ταλαντούχων ηθοποιών ζωντανεύει, για πρώτη φορά στο θέατρο τη θρυλική ταινία και επιτυγχάνει τη φυσικότατη και μεστή απόδοσή της, από τον ταλαντούχο ανερχόμενο σκηνοθέτη Τριαντάφυλλο Δελή.

Η υπόθεση αναφέρεται στην απόπειρα ληστείας διαμαντιών σε κοσμηματοπωλείο από πέντε άνδρες, τους οποίους προσλαμβάνει το ‘μεγάλο αφεντικό’ Τζό με το γιο του Έντι και γίνονται γνωστοί μεταξύ τους με παρατσούκλια χρωμάτων – ο Άσπρος, ο Καφέ, ο Πορτοκαλί, ο Ροζ, ο Ξανθός και ο Μπλε. Η προσπάθειά τους αποτυγχάνει παταγωδώς, καθώς στο σημείο καταφθάνουν αστυνομικοί με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του Πορτοκαλί. Η πλοκή διαδραματίζεται χρονικά αμέσως μετά τη ληστεία όπου επιστρέφουν σε μια παλιά αποθήκη και εκεί ξεκινάει ο απολογισμός και η καταγραφή των γεγονότων. Έξι άγνωστοι άνδρες με έναν κοινό στόχο και με έναν επερχόμενο καταιγισμό αμφισβητήσεων.

Η εμβληματική αυτή θεατρική διασκευή αποδίδει καρπούς και φανερώνει σκληρούς χαρακτήρες με έντονη την ανάγκη για επικοινωνία. Μακροσκελείς διάλογοι που μοιάζουν με την πρώτη ματιά να μην έχουν ουσία, όμως αποκαλύπτουν λεπτομέρειες για το έργο και οι θεατές ταυτίζονται με την αληθινή μορφή που λαμβάνουν οι ήρωες. Ο διπολικός συνδυασμός ικανοποίησης και αποστροφής, με αστείρευτο μπλακ χιούμορ και ανατροπές, χαρακτηρίζουν την πλοκή και κρατούν το θεατή με αμείωτο ενδιαφέρον.
Ένας ιδανικός θεατρικός χώρος για την αναπαράσταση μιας αστυνομικής περιπέτειας και ένα περιστρεφόμενο σκηνικό μαζί με την ύπαρξη μιας οθόνης που σε τοποθετούν στα εμπλεκόμενα μέρη, συμπληρώνουν την καλοστημένη δουλειά των συντελεστών. Οι εντυπωσιακές εναλλαγές, η χρήση συμβολικών αντικειμένων, ο σκοτεινός φωτισμός και η υπέροχη μουσική επένδυση ολοκληρώνουν την επιτυχημένη σκηνοθετική και σκηνογραφική μεταφορά του.

Εξαιρετικές οι ερμηνείες του Ερρίκου Λίτση στο ρόλο του Τζο, με την κλασική μαφιόζικη φιγούρα και του Δημήτρη Αλεξανδρή που συγκινεί με εσωτερικότητα και τον επαγγελματισμό του στο ρόλο του Λευκού. Απρόσμενα συναρπαστική και ‘φευγάτη’ η ερμηνεία του Ανδρέα Κωνσταντίνου που μεταφέρει με τόσο ρεαλιστικό τρόπο την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του και αποτελεί την έκπληξη της βραδιάς. Ο Αντώνης Κρόμπας υποδυόμενος τον Έντι, χαρίζει αυθόρμητα γέλιο στο κοινό με την κωμική γεμάτη ενέργεια παρουσία του. Ο Άλέξανδρος Παπαντριανταφύλλου και ο Βλάσης Πασιούδης καταφέρνουν να αποδώσουν με επιτυχία και εκφραστικότητα το ρόλου τους ως Ροζ και Αστυνομικός αντίστοιχα. Ο Κίμων Κουρής στο ρόλο του Πορτοκαλί αποτελεί κομβικό χαρακτήρα στην εξέλιξη του έργου και κρίνεται ως αποκάλυψη της παράστασης.