Τελευταία Στοιχήματα!
2 Ιουλίου 2016
Σάλος της Σοφίας Μαυραγάνη στην Πειραιώς 260
2 Ιουλίου 2016
Προβολή όλων

Ξεκινά το 1ο Reborn in Athens Festival

Ομάδες θεάτρου, χορού και περφόρμανς από τη Θεσσαλονίκη, τον Βόλο, το Ναύπλιο, την Πάτρα και την Άρτα δίνουν το αθηναϊκό τους παρών στο Θέατρο Θησείον.

Την «εκτός πρωτεύουσας» καλλιτεχνική Ελλάδα θα γνωρίσουμε μεταξύ 2-19/7, στο πλαίσιο του 1ου Reborn in Athens Festival της εταιρείας PRO 4, το οποίο είναι αφιερωμένο στη δημιουργία εκτός Αθηνών.

Έργα όπως το σύγχρονο πολιτικό κείμενο «Αριστούργημα ή The Re-Mohammed-Ty Show» του Κριστιάν Λόλλικε που αφορά την τρομοκρατία και χοροθεατρικές περφόρμανς που τελούνται μόνο με ένα χαρτί ή, πάλι, πάνω σε έναν χάρτη του πλανήτη μας, τον οποίο οι θεατές καλούνται να …μελανώσουν, ή, αν θέλετε, με προτζέκτορες, κάμερες και κινητά καταφθάνουν από πρωτοποριακές ομάδες, όπως η Ars Moriendi και η Θέση και από πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη, ο Βόλος, το Ναύπλιο, η Πάτρα και η Άρτα. Σημειώστε πως το θέατρο Θησείον, εκτός από το ότι αποκτά τον αέρα μίας γιορτής θεάτρου αποκλειστικά αφιερωμένης στη δημιουργία εκτός Αθηνών, επίσης …κλιματίζεται. Ήρθε μάλλον η ώρα να γνωρίσουμε τι ωραίο γίνεται και έξω από το κλεινόν άστυ.

Όπως υπογραμμίζει και ο Mανόλης Σάρδης της εταιρίας PRO4 για το σκεπτικό του φεστιβάλ: «Έχοντας βρεθεί στη θέση των εκτός των αθηναϊκών τειχών δημιουργών και μέσα από την πολυετή εμπειρία μου στο χώρο της διοργάνωσης καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, μπορώ να εγγυηθώ την άρτια διεξαγωγή ενός φεστιβάλ που θα συμβάλλει στην καλλιτεχνική ανταλλαγή και ζύμωση, κάτι που αποτελούσε πάντοτε ένα από τα κυρίως ζητούμενα και που θα μπορεί να προσφέρει στους συμμετέχοντες τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την παρουσίαση των δημιουργιών τους. Στόχος είναι να «συλλέξουμε» όσες περισσότερες προτάσεις υψηλής ποιότητας ώστε το φεστιβάλ αυτό σταδιακά να γίνει θεσμός».

Περισσότερες πληροφορίες από τα www.pro4.gr & www.facebook.com/theseumtheatre/?fref=ts και από το Θέατρο Θησείον, Τουρναβίτου 7, 2103235351. Γενική Είσοδος: €8. Προπώληση: Ticket Services, Πανεπιστημίου 39 (εντός Στοάς Πεσμαζόγλου ). Τηλεφωνική αγορά: 2107234567. Online: www.ticketservices.gr. Καταστήματα Forthnet. Ταμείο του Θεάτρου μόνο τις ημέρες των παραστάσεων (5-9.30 μ.μ. ). Κρατήσεις Εισιτηρίων: Δευτέρα-Παρασκευή από τις 10π.μ.-4μ.μ. στο 2103255444.

Πηγή: www.athinorama.gr