ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ “Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΑΥΛΟΣ”
8 Ιουνίου 2017
“Πέτρες στις Τσέπες του” Από 1η Ιουλίου Περιοδεία σε όλη την Ελλάδα
11 Ιουνίου 2017
Προβολή όλων

13o open studio της Κρατικής Σχολής Χορού «De profundis/ Εκ βαθέων»

Από 19 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου

Στο Black Box της ΚΣΟΤ

Για 13η χρονιά, η Κρατική Σχολή Χορού, πιστή στον ραντεβού της με το κοινό και τον θεσμό του Open Studio, θέλει να επικοινωνήσει  “Εκ Βαθέων” με το κοινό, σε μια γιορτή του χορού και της εκπαίδευσης.

Από τις 19 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου στο black box της Σχολής (Ομήρου 55) θα παρουσιαστούν demo χορευτικών τεχνικών, αποσπάσματα ρεπερτορίου, διεθνείς συνεργασίες και χορογραφική δουλειά των σπουδαστών από το μάθημα της χορογραφίας.

Φέτος στο Open Studio  θα συμμετάσχει η Joanna Wicherek  σε συνεργασία με την Νανά Βάχλα σε μια μουσική performance με τίτλοDe profundis. Επίσης, για δεύτερη  συνεχόμενη χρονιά θα υπάρχει έκθεση με τα portfolio των σπουδαστών πάνω στο μάθημα της χορογραφίας, για να γνωρίσει το κοινό καλύτερα την δημιουργική διαδικασία κατά τα τρία έτη των σπουδών, καθώς και την ερευνητική διάσταση του γνωστικού αντικειμένου της χορογραφίας.

Ακολουθώντας πρότυπα και πρακτικές διεθνών προδιαγραφών, αλλά και συνεχίζοντας μια μακρά εκπαιδευτική παράδοση,  η ΚΣΟΤ σήμερα αποτελεί τόπο υποδοχής και εξέλιξης των νέων καλλιτεχνών του χορού. Αποστολή της Σχολής δεν είναι να παραδίδει μόνον τεχνικά άρτιους χορευτές ή δασκάλους, αλλά και ανήσυχες, πολυσχιδείς προσωπικότητες, έτοιμες να εργαστούν με αφοσίωση, να ερευνήσουν σε βάθος και να δημιουργήσουν.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι απόφοιτοι της Κρατικής χαίρουν μεγάλης εκτίμησης όχι μόνο εντός, αλλά και εκτός συνόρων και απορροφώνται σε μεγάλο ποσοστό από σημαντικές ομάδες χορού και καλλιτεχνικούς οργανισμούς στο εξωτερικό. Με ένα πρόγραμμα σπουδών που ανανεώνεται διαρκώς και επιπλέον μαθήματα σε σεμιναριακή βάση, στην ΚΣΟΤ οι σπουδαστές μαθαίνουν από την πρώτη μέρα τι σημαίνει πειθαρχία, μόρφωση και ήθος, αλλά και τι σημαίνει ενθάρρυνση, καλλιέργεια, καλλιτεχνική και προσωπική ελευθερία.

Joanna Wicherek

Η Joanna Wicherek είναι μία επιτυχημένη κλασική πιανίστρια και έχει συνεργαστεί διεθνώς με πολλούς αναγνωρισμένους καλλιτέχνες. Το 2014 τιμήθηκε με το βραβείο Standard Bank Ovation στο Εθνικό Φεστιβάλ Τεχνών της Νότιας Αφρικής, το οποίο ακολούθησαν οι εμφανίσεις της στο στάδιο Arena στο Εθνικό Φεστιβάλ Τεχνών 2015. Το εκτεταμένο ρεπερτόριο της Joanna δίνει έμφαση στη σύγχρονη μουσική. Η Wicherek έχει συνεργαστεί επαγγελματικά με τους σημαντικότερους συνθέτες της Πολωνίας Paweł Mykietyn, Paweł Szymański και Sławomir Kupczak. Συμμετείχε στο soundtrack για την ταινία Violated Letters (2010) σε μουσική του Szymański. Το 2016 ο Kupczak αφιέρωσε στην Joanna και στο μουσικό συνεργάτη της Michał Sławecki την τελευταία του δουλειά Widziałem Cię. Το 2003, η Wicherek ηχογράφησε ένα CD με το συγκρότημα Proavitus. Η Wicherek έχει βραβευτεί στο διαγωνισμό του 20ου και του 21ου αιώνα για νέους καλλιτέχνες, τη Βαρσοβία και τον Διεθνή Διαγωνισμό Σύγχρονης Μουσικής Δωματίου, Κρακοβία. Η Joanna είναι μέλος της διακεκριμένης Accademia Villa Bossi στην Ιταλία. Από το 2014 ζει στη Νότια Αφρική όπου δραστηριοποιείται ως πιανίστας συναυλιών, συνοδός και παιδαγωγός πιάνου.

 

Κρατήσεις: Από 1 Ιουνίου

Ώρες Κρατήσεων: 11.00 – 14.00

Τηλέφωνα. 210 36 12 263 / 210 36 24 249

Τιμή Εισιτηρίου: 6 ευρώ

 

*Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Παρακαλούμε πραγματοποιήστε έγκαιρα την κράτησή σας.
Ημερομηνίες: 19/6 – 2/7

Ώρα: 21.00

Διεύθυνση: Ομήρου 55, Αθήνα

 

Υπεύθυνη Επικοινωνίας:

Μαρία Τσολάκη